Starta din resa Mina sidor

Resor till Namibia

Filtrera på:

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Namibia är ett av världens mest glesbefolkade länder med endast 2,5 miljoner invånare på ett område som är dubbelt så stort som Sverige. Med vänliga och jordnära människor samt en otrolig mångfald av djur, växter och framför allt landskap, är Namibia en av de mest unika upplevelserna som Afrika har att erbjuda.

Temperatur

Med ett genomsnitt på 300 soliga dagar per år är Namibia ett av världens soligaste länder. Klimatet är generellt sett torrt, vilket innebär att den potentiella avdunstningen är högre än nederbörden, vilket i sin tur ger mycket låg luftfuktighet - vilket resulterar i mer behaglig värme. Generellt kan Namibias klimat beskrivas som varmt och torrt, med betydande temperaturvariationer under årstiderna eller till och med under en dag.

Nederbörd

Den torra säsongen i Namibia pågår från april till oktober, med huvudsaklig regn från november till mars. I april och början av maj är gräset fortfarande högt och växtligheten ganska tät efter regnet, vilket kan göra det mer utmanande att se djur. De olika regionerna visar dock betydande klimatvariationer när det gäller nederbörd och temperatur. Nederbörden ökar från sydväst till nordost från 0 mm årligen till maximalt 600 mm.

Våra bästa Namibia-tips

Det finns få sätt att lära känna ett fantastiskt land som Namibia bättre än genom någon som känner landet inifrån och ut. När du är på plats kommer du att välkomnas varmt av vårt lokala team, med Karoline i spetsen, som ser till att din drömresa går smidigt från början till slut. Vi är redo att visa dig det allra bästa som Namibia har att erbjuda - från Sossusvleiöknen med sina dramatiska sanddyner till de fantastiska safarimöjligheterna i norra Namibia! Landet i sig är ett äventyr, och med sina välunderhållna vägar, bekväma boenden och välkomnande människor blir din resa ett sant nöje. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål och ger dig möjlighet att uppleva det bästa av Namibia.

Spektakulär self-drive i Afrikas tryggaste land

Att hyra bil i Namibia är ett av de bästa, mest prisvärda och minnesvärda sätten att utforska landet på. Du kan ta din tid, stanna längs vägen och ändra resplanen på kort varsel om du önskar. Vägnätet är utmärkt, väl skyltat, trafiken är mycket låg och om du har tur kanske du möter en bil i timmen. Landskapet förändras nästan hela tiden och du får en otrolig känsla av frihet när du kör på Namibias oändliga vägar. Välj mellan camping och lodger, eller kanske en kombination av båda? Njut av lyxiga safaritält, bekväma lodgerum eller camping under den öppna stjärnhimlen till ljudet av vilda djur. Vi hjälper dig med planeringen, oavsett vad du önskar!

 Fantastiska Etosha - världsberömt för sitt enastående djurliv
Från gräsmarker till solnedgångar; Etosha är ett äventyr för livet, med både fantastisk natur och oförglömligt djurliv. Etosha, vilket betyder 'Det stora vita stället' på det lokala Ovambospråket, ligger norr om Namibias huvudstad och är en hotspot för elefanter, lejon, leoparder, svarta noshörningar, zebror... vi skulle kunna fortsätta i all evighet. Välj mellan guidade safariresor, självstyrda safariresor och bushvandringar medan du bor på allt från exklusiva lodger till budgetvänliga tält på bilens tak. Vi skräddarsyr precis det du önskar!

Otroliga Sossusvlei och Namib Naukluft - världens fjärde största nationalpark

Sossusvlei är en slående salt- och lerlagun som finns i den enorma Namiböknen och är kanske den mest kända platsen i Namibia. Namnet översätts till 'död ände av träsk' och området är särskilt känt för sina enorma sanddyner och uråldriga träd. Sossusvlei ligger i ett skyddat område som kallas Namib-Naukluft National Park och är ett orört exempel på en storslagen öken med spännande attraktioner som luftballong, helikopterturer och bestigning av sanddyner som Big Daddy eller Dune 45.

Vandring i Namibia

I Namibias varierande landskap finns allt från oändliga ängar till mäktiga bergskedjor. Namibia har något för alla. I södra Namibia finns Fish River Canyon, som erbjuder fantastiska vandringar för dig som antingen vill gå endast några få kilometer eller göra en fem dagar lång campingtur. I sydväst hittar du de spektakulära Naukluftbergen som erbjuder olika vandringar. Vad sägs om en fyra kilometer lång promenad till kristallklara naturliga källor? På väg in i Damaraland, i nordvästra Namibia, hittar du det välkända Brandbergberget. Detta är Namibias högsta berg och är ett populärt stopp på vägen till safarin i nationalparken Etosha. Slutligen finns Spitzkoppe. Beläget två timmar utanför kuststaden Swakopmund är Namibias "Matterhorn" med sina 1728 meter över havet - en fantastisk silhuett i det platta landskapet som ger oändliga fotografiska möjligheter.

Börja planera din resa >

Läs våra guider med praktiska tips

Planera och boka din resa >
Guide: innan resan >
Guide: under resan >

Dricks

Dricks är en del av kulturen i Namibia, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box", här kan ni lämna dricks vid avresa.
- Safariguide, 100-200 NAD  per person och dag
- Boenden, 50-100 NAD per natt per person

Säkerhet

Namibia är överlag ett trevligt land att besöka där man i de flesta fall bemöts väl som turist. 

Däremot finns det en del saker som du bör tänka på när du vistas i landet. Vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet samt ha god översikt över dina värdesaker. 

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten. 

Läs mer om säkerheten i Namibia på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga.

Språk

Det officiella språket i Namibia är engelska.

Tidsskillnad

Under vinterhalvåret ligger Namibia en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid.

Valuta

Valutan i Namibia är Namibiska dollar (NAD). I Namibia går det bra att betala och ta ut med kort.

Elektronik och adapter

Adapter behövs till Namibia och de använder sig av en typ D plug.

Om du planerar att använda din mobil i Namibia bör du kolla med din mobiloperatör vilka priser som gäller. Mobiltäckningen är generellt bra, men det kan finnas vissa områden med sämre täckning.

Pass och visum

Vid resa till Namibia ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Namibia har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Klimat
Landets klimat är mestadels varmt och torrt, men kan variera kraftigt i temperatur beroende på om det är vinter, sommar, natt eller dag. Namibia är ett av de soligaste länderna i världen med över 300 soldagar om året. Längs med landets kust rör sig Beguelaströmmen som skapar ett betydligt svalare klimat än det som råder inåt landet. Det är ofta fritt från moln i dessa trakter.

Svenska ambassaden i Sydafrika

Sverige har ingen ambassad i Namibia och hänvisar därför till den svenska ambassaden i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

 Boenden i Namibia

Det har tagit oss många år att hitta Namibias absolut bästa boenden. Koppla av vid poolen på en trevlig lodge eller få ditt livs tältupplevelse mitt ute i öknen. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. 

Thule Hotel
Am Weinberg Boutique Hotel
Arebbusch Travel Lodge
UrbanCamp
Zebra Kalahari Lodge
Kalahari Anib Lodge
Kalahari Anib Campsite
Camelthorn Kalahari Lodge
Bagatelle Kalahari Lodge
Desert Hills Lodge
&Beyond Sossusvlei Desert Lodge
Desert Quiver Camp
Sossusvlei Lodge
Kwessi Dunes
Le Mirage Resort & Spa
Desert Camp
Sesriem Rest Camp
Camp Kipwe
Swakopmund Guest House
Strand Hotel Swakopmund
Fritz Manor
FancyFritz
Twyfelfontein Country Lodge
Mowani Mountain Camp
Brandberg White Lady Lodge
Damara Mopane Lodge
Brandberg White Lady Lodge Campsite
Palmwag Campsite
Onduli Ridge
Twyfelfontein Tented Camp
Lodge Damaraland
Etosha Lodge
Onguma Bush Camp
Mushara Lodge
Safari House
Safarihoek Lodge
Etosha Mountain Lodge
Mushara Bush Camp
The Etosha Village Campsite
Onguma Tamboti Luxury Campsite
Onguma Leadwood Campsite
Halali Camp
Okaukuejo Campsite
Mokuti Etosha Lodge
Etosha Safari Lodge
Okonjima Plains Camp
Naukluft Camp
Okonjima Omboroko Campsite
Klein Aus Vista Campsite
Desert Lodge by Wolwedans
Zannier Hotels Omaanda
Wolwedans Dune Camp
Wolwedans Boulders Camp
Wolwedans Mountain View Suite
Namib Desert Lodge
Otjiwa Safari Lodge
Fish River Lodge
Canyon Roadhouse
Canyon Roadhouse Campsite
Mahangu Safari Lodge
Mahangu Safari Lodge Campsite
Shipwreck Lodge
Hoanib Valley Camp
Spitzkoppe Tented Camp & Campsites
Spitzkoppen Lodge
Erongo Rocks
Spitzkoppe Rest Camp

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.