Starta din resa Mina sidor

Resor till Seychellerna

Filtrera på:

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Den tropiska ö-gruppen Seychellerna bjuder på fantastiska stränder, dramatiska vyer och spännande äventyr både på land och till havs. Hit reser du för att få kombinationen av avkoppling och äventyr mitt i Indiska Oceanen. En destination som är värd sin egna resa eller i kombination med safari.

Temperatur

Seychellerna bjuder på ett varmt och tropiskt klimat året om. Året består av två årstider som styrs av monsunvindarna. Maj till september är den svala och torra perioden med temperaturer omkring 24-30 grader. Under oktober till april är temperaturerna normalt över 30 grader.

Nederbörd

Även nederbörden styrs av monsunvindarna och det regnar mer under den varma och fuktiga perioden under oktober till april, medan det är mindre nederbörd maj till september. Viktigt att poängtera är att Seychellerna är en året runt-destination, med små mängder regn även under regnperioden.

Våra bästa Seychellerna-tips

I västra Indiska Oceanen, utanför Afrikas östkust, ligger den tropiska ögruppen Seychellerna. Här råder ett lugn, långt bortom stress och trängsel. Seychellerna består av 115 öar, 41 av dem är av oceanisk granit och tillhör de äldsta av sitt slag på hela jorden. Med temperaturer mellan 24 och 32 grader är Seychellerna ett utmärkt resmål året om. För den som vill njuta av solen på en avskild strand är ögruppen definitivt rätt destination. Här finns några av världens vackraste stränder. Den yttre delen av den unika arkipelagen består av mängder av mindre korallöar. 

 

Praslin - vår favorit 

Praslin, den näst största ön i Seychellerna, får med tuff konkurrens utmärkelsen som vår favoritö. Detta är den perfekta platsen för dig som söker häftig natur och avkoppling blandat med både äventyr på land och till havs. På Praslin få du uppleva några av världens vackraste stränder, Anse Lazio och Anse Georgette, som är idylliska platser för avkoppling och vattensport. Det kristallklara havet lockar snorklare och dykare till korallreven som är hem för en mångfald av marint liv.

På land besöker du Valle de Mai Nature Reserve, en UNESCO-världsarvsplats som är hem åt den sällsynta Coco de Mer-palmen, vars frukt är en av naturens underverk. En vandring genom denna uråldriga palmskog tar dig med på en resa till en förtrollad värld av exotiska växter och fåglar.

Förutom dess vackra natur och spännande marina liv, är ön verkligen den perfekta platsen för dig som älskar dykning och snorkling. Praslin är en utmärkt bas för att utforska andra närliggande öar som La Digue och Curieuse Island. 

 

La Digue - en oas med de vackraste av stränder 

Ö-rikets minsta bebodda ö, utstrålar en tidlös charm och erbjuder en unik upplevelse för sina besökare. Här går du barfota på en av världens vackraste stränder, Anse Source d'Argent, känd för sina imponerande granitklippor och skimrande vatten. La Digue passar perfekt för dig som söker en lugn tillflyktsort från den hektiska vardagen. Ön är helt bilfri vilket förstärker upplevelsen av ett paradis, helt utan någon brådska. 

På La Digue utforskar du och ditt resesällskap ön till fots eller på cykel, tystnaden utan trafik gör sig ständigt påmind. Ön är känd för sina pittoreska stränder, traditionella byar, vaniljplantage samt den sällsynta seychelliska paradisflugsnapparen och sköldpaddor som lägger ägg på öns stränder. Havet runt ön bjuder på kristallklart vatten och fantastiska möjligheter till snorkling och dykning, där du kan utforska färgglada korallrev och rikt marint liv. La Digues naturskönhet och avslappnade atmosfär gör den till en fantastisk plats för ett par nätters stopp för den som vill utforska Seychellernas ö-liv. 


Upptäck La Digue på en öhoppningsresa i Seychellerna

Lev som Robinson Cruise - fast i lyx

Seychellernas ö-rike består av flera obebodda öar, många av dem med lyxiga lodger och resorter. Dessa platser, spridda i den turkosblåa Indiska Oceanen, erbjuder en exklusiv och oförglömlig upplevelse för dig som vill uppleva en drömlik värld av lyx, avskildhet och naturlig skönhet. 

Att bo på en privat ö, sträcker sig från lyx till något de flesta av oss inte ens kan drömma om. För dig med möjlighet så väntar upplevelser för livet. Här bor du i privata bungalows eller villor som är smakfullt inredda med alla moderna bekvämligheter. Många boenden har även privata pooler, direkt tillgång till stranden och fantastisk utsikt över havet. En resa till någon av Seychellernas privata öar, är att uppleva barfota-lyx bortom något annat. 

Skräddarsy en resa till Seychellerna privata öar >


Läs våra guider med praktiska tips

Planera och boka din resa >
Guide: innan resan >
Guide: under resan >

Dricks

De flesta boendena på Seychellerna har en "tip box" som står i receptionen. Här kan du lämna din dricks när du checkar ut. Dricksen delas sedan mellan de som arbetar på hotellet. Nedan finner du de generella råden för dricks på Sechellerna

  • 3- 5 usd per person per dag på boenden 

Säkerhet

Brottsligheten är generellt sett låg på Seychellerna. Vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet och ha koll på sina värdesaker.

Läs mer om säkerheten i Seychellerna på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser är trygga. 

Språk

De officiella språken på Seychellerna är franska, engelska och seychellisk kreol.

Tidsskillnad 

Seychellerna ligger 3 timmar före Sverige (+4 GMT).

Valuta

Valutan på Seychellerna är Seychellisk Rupie (SCR) och går att växla till sig på plats. Det är vanligt att turister uppmanas betala med utländsk valuta, t.ex. USD på hotell och utflykter. Ofta funkar det också bra med kortbetalning.

Elektronik & Adapter

När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt.
De använder sig av Typ G i uttag vilket är samma som brittisk modell.

Pass & Visum

Passet ska vara giltigt 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. På Seychellerna krävs inget visum för EU-medborgare. Alla resenärer måste dock fylla i en digital hälsodeklaration. I samband med att du fyller i hälsodeklarationen ska du också köpa en försäkring som kostar 5.40 euro per person. https://seychelles.govtas.com/.

Klimat

Seychellerna ligger utanför cyklonbältet och har ett stabilt väder, och farliga väderförhållanden är mycket sällsynta. Temperaturerna varierar mellan 24 och 31 grader året om. Skärgården påverkas av två monsunvindar:

  1. Sydostmonsun (maj till november): Under denna period är temperaturerna vanligtvis svalare och det är mindre nederbörd. Vanligtvis kommer de nordvästra delarna av vissa öar att ha lugnare hav än de som påverkas av sydostvindarna.

  2. Nordvästmonsun (december till april): Detta är vanligtvis den varmaste tiden på året, men fortfarande behaglig. Som regel kommer de sydöstra delarna av vissa öar att ha lugnare hav än de som påverkas av nordvästvinden.

Var medveten om att under sydostmonsun kan havet vara livligt med mycket vågor, och det rekommenderas att resa med inrikesflyg om du blir lätt sjösjuk och ska resa mellan Mahé och Praslin. Sydostmonsun kan också leda till tångansamlingar på vissa stränder.

Turistskatt

Seychelles' Tourism Environmental Sustainability Levy, 75 - 100 SCR per person per natt betalas direkt till hotellet vid utcheckning.

Svenska Ambassaden

Seychellerna har ingen ambassad på Seychellerna utan hänvisar istället till den svenska ambassaden i Nairobi, Kenyas huvudstad.

Adress:
United Nations Crescent, Gigiri Nairobi

Postadress:
PO Box 30600
00100 Nairobi
Kenya

Ambassadens kontaktuppgifter:
Tel: +254 (0)709 96 4000
Fax: +254 (0)709 96 4339
E-post: ambassaden.nairobi@gov.se

Akuta konsulära ärenden:
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon +254 (0)709 96 4000 och slå 0 eller ring +46 (0)8 405 5005 för att kopplas till jourhavande tjänsteman. 

Boenden i Seychellerna

Seychellerna bjuder på allt ifrån budgetvänliga guest houses, klassiska hotell till lyxiga privata öar. Oavsett vad du söker har vi boenden som passar dig. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett.

Carana Beach
Story Seychelles
Hilton Northolme Resort & Spa
Coral Strand Smart Choice Hotel
Fisherman's Cove Resort
Mango House
Constance Ephelia
Captain's Villa
Le Nautique Mahe
La Rousette
Canopy by Hilton Seychelles
Le Duc de Praslin Hotel & Villas
Paradise Sun
Les Villas D'Or
Acajou Beach Resort
Raffles Seychelles
Constance Lemuria
Hotel L'Archipel
Coco De Mer & The Black Parrot Suites
L'Hirondelle
Les Laurier Eco Hotel
Le Domaine De L'Orangeraie
Chateau St. Cloud
Domaine Les Rochers
Le Repaire Boutique Hotel
La Digue Island Lodge
Cabanes Des Anges
Le Nautique La Digue
Denis Island
Six Senses Zil Pasyon
Four Seasons Resort Seychelles at Desroches Island

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.