Starta din resa Mina sidor

Resor till Botswana

Filtrera på:

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Botswana är en oas i hjärtat av Afrika med oändliga vildmarksområden och ett rikt djurliv. Oavsett om du söker en exklusiv safari eller ett campingäventyr, finns vi här för att ta fram den resa du önskar.

Temperatur

Botswana välkomnar gärna med soligt väder och med en genomsnittstemperatur som varierar mellan 20 och 30 grader året om. Dagarna är oftast varma och soliga, perfekta för safariäventyr och att utforska av landets vildmarksområden.

Nederbörd

I Botswana präglas klimatet av låg nederbörd, särskilt under de torra vintermånaderna från maj till oktober. Under regnperioden, som vanligtvis sträcker sig från november till mars, upplever landet korta men intensiva regnskurar som omvandlar det tidigare torra landskapet till frodiga grönområden.

Våra bästa Botswana-tips

Med sina vidsträckta vildmarksområden och rika djurliv är Botswana utan tvekan en av de finaste safaridestinationerna i Afrika. Här kan du åka på klassisk safari i Moremi Game Reserve eller glida fram genom Okavangodeltat i en traditionell mokoro, sida vid sida med bufflar som släcker törsten i deltat. Chobe lockar med sina stora elefantflockar och spektakulära solnedgångar över Chobefloden. Kalahari och Makgadikgadi-Pans är känt för sitt karja ökenlandskap, här kan du tillsammans med bushmän upptäcka vildmarken. 

Oavsett om du söker en exklusiv safari eller ett campingäventyr, finns vi här för att ta fram den resa du önskar. Tack vare landets fokus på hållbar turism väntar en genuin safariupplevelse. 

 

Okavangodeltat - En unik vildmarksupplevelse

När du besöker Okavangodeltat väntar en unik vildmarksupplevelse. Okavango har många gånger om korats till ett av Afrikas bästa safariområden. I Okavango väntar klassisk game drive i jeep och vandringssafari, men du kan också tillsammans med din guide upptäcka det orörda landskapet i traditionella mokoro-kanoter.

Okavango är känt för sin rika biologiska mångfald som däribland inkluderar elefanter, lejon, bufflar, leoparder, kudu, många olika antiloper och ett stort antal fågelarter. 

 

Giganternas hem - stora elefantflockar vid Chobe River

Drömmer du om att besöka elefanternas hemland? Chobe National Park ligger vackert beläget längs Chobeflodens strand. Här kan du upptäcka parkens rika biologiska mångfald och möta de stora elefantflockarna som samlas vid floden. Chobe är den park i Afrika med flest elefanter, därtill är parken är även känd för sin höga koncentration av vilda djur. Du kan också upptäcka Chobe River genom båtsafari längs floden, detta ger en fantastisk möjlighet att se dessa majestätiska djur och arter som krokodiler och flodhästar. Det är en fantastisk syn att se solen gå ner över horisonten.

 

Moremi Game Reserve - Vilda safariäventyr i okavangodeltat

I Moremi Game Reserve får du uppleva ett av Afrikas mest spektakulära naturområden. Här, mitt i hjärtat av Okavango Deltat, väntar en oförglömlig safariupplevelse. Utforska de olika ekosystemen till fots, i mokoro, eller med safarijepp. Få parker i Afrika ebjuder denna bredd av upplevelser. Se lejon som gör sig redo för nattens jakt eller bevittna den afrikanska solnedgången som sträcker sig över savannen.

Packa väskan och gör dig redo för att upptäcka Moremi Game Reserve och dess vackra natur och rika djurliv.

Börja planera din resa >

 

Läs våra guider med praktiska tips

Planera och boka din resa >
Guide: innan resan >
Guide: under resan >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Dricks

Dricks är en del av kulturen i Botswana. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box", här kan ni lämna dricks vid avresa.
- Safariguide, 10-15 usd per dag per person
- Boenden, 3-5 usd per person per natt

 

Säkerhet

Botswana är allmänt sett ett tryggt resmål dock ska man alltid iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna i städer under dygnets mörka timmar.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni följer boendets riktlinjer och rekommendationer.

Läs mer om säkerheten i Botswana på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga. 

 

Språk

I Botswana talar man engelska och setswana.

 

Tidsskillnad 

Under vinterhalvåret ligger Botswana en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid.

 

Valuta

Valutan i Botswana är Pula. I Botswana går det bra att betala och ta ut med kort. I Botswana är det vanligt att man använder amerikanska dollar vid dricks och betalning.

 

Elektronik & Adapter

Den sydafrikanska standarden (typ M) är vanligast i Botswana. Även den brittiska standarden (typ G) förekommer. Mindre vanligt, även om den finns ibland, är den indiska standarden (typ D). På vissa lodger och hotell finns det “multiuttag” som även fungerar med svenska kontakter, observera att dessa inte brukar jorda de förbrukare du använder.

 

Mobil:

Önskar du att använda mobilen i Botswana är det bäst att höra med din mobiloperatör vilka kostnader som gäller. Det kan vara billigare att köpa ett e-sim via appen Airalo eller liknande.

 

Pass & Visum

Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

 

Klimat

Klimatet i Botswana är subtropiskt med temperaturer upp till 40 °C om sommaren (december – mars). Om vintern kan temperaturen på natten däremot nå under noll på vissa ställen. Nederbörden varierar beroende på var i landet man befinner sig, och faller huvudsakligen i perioden november till mars.

 

Internationellt körkort

I Botswana är det kvar på internationellt körkort. Ni kan ansöka om internationellt körkort via Motormännens riksförbund: https://msverige.se/internationellt-korkort/

 

Svenska Ambassaden i Sydafrika

Sverige har ingen ambassad i Botswana utan man hänvisar istället till den svenska ambassaden som ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

 

Adress

I Parioli Complex 1166 Park Street, Pretoria
Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

 

Ambassadens kontakuppgifter

Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

Boenden i Botswana

Det har tagit oss många år att hitta Botswanas absolut bästa boenden. Koppla av vid poolen på en trevlig lodge eller få ditt livs tältupplevelse mitt ute i Okavango. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. 

Tau Pan Camp
Camp Okavango
Camp Moremi
Nokanyana Lodge
Mopiri Camp
Moremi Crossing
Mobile Safari Camping
Mokoro Trails
Kiri Camp
Machaba Camp
Kala Camp
Setari Camp
MmaTsebe Tented Camp
Gomoti Plains Camp
Mokolowane Camp
Little Sable
Tuludi Camp
Little Machaba
Gomoti Private
Gunn's Camp
Pom Pom Camp
Kwara Camp
Lebala Camp
Lagoon Camp
Sanctuary Chief's Camp
Sanctuary Baines' Camp
Sanctuary Stanley's Camp
Xugana Island Lodge
Nxamaseri Island Lodge
Camp Xakanaxa
Rra Dinare
Chobe Game Lodge
Chobe Safari Lodge
Ngoma Safari Lodge
Chobe River Lodge
Chobe Bush Lodge
Sanctuary Chobe Chilwero
Savute Safari Lodge
Chobe Savanna Lodge
Camp Kalahari
Jack's Camp
Nxai Pan Camp
Leroo La Tau
Maun Studios
Mokoro Lodge

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.