Starta din resa Mina sidor

Reseförsäkring & Avbeställningskydd

Att boka en resa med en svensk resebyrå innebär ett starkt skydd för dig som resenär, paketreselagen skyddar dig ifall Utrikesdepartementet avråder från ditt resmål eller om bokningen skulle förändras på ett vis som du inte accepterar till exempel vid inställda flyg eller boenden som stänger. Dessutom är dina pengar skyddade då vi som arrangör ställer en så kallad resegaranti hos Kammarkollegiet, alla pengar vi tar in från våra resenärer måste vara skyddade av garantin fram tills att ni är hemma från er resa igen. 

Trots det starka skyddet i paketreselagen är det viktigt att du som resenär har koll på din reseförsäkring, ofta ingår detta i en hemförsäkring, ibland behöver man utöka sin reseförsäkring. Därtill är det ofta en reseförsäkring kopplat till när du betalar din resa med kort. Innan du betalar din resa rekommenderar vi att ni har er reseförsäkring på plats. Det samma gäller ett eventuellt avbeställningsskydd. Är du inte nöjd med skyddet ni får via er hemförsäkring kan vi varmt rekommendera reseförsäkring via Gouda.  

Här hittar du våra resevillkor

Pass & Visum

När resan är bokad är det dags att kika igenom de små förberedelserna som du behöver göra. Det mesta tar vi hand om, men några få saker behöver du kontrollera innan det är dags att packa väskan. Till att börja med kan det vara bra att kontrollera ditt pass. De flesta av våra destinationer har krav på att ert pass ska vara giltigt 6 månader efter hemresedatum. Det finns ett fåtal destinationer som kräver färre dagar, däribland Sydafrika som enbart har krav på 30 dagar och en ledig sida i ert pass. All information om passkrav hittar du på din resa under fliken "resa till".

Under fliken "resa till" hittar du även information om eventuella visumkrav till ditt resmål. De flesta länderna i Östafrika kräver visum vid inresa som du behöver söka i förväg. I södra Afrika finns det fler länder utan visumkrav eller med möjlighet att lösa visum på plats på flygplatsen, vilket då rekommenderas. Alla våra destinationer som har visumkrav välkomnar alla med nordiskt pass, vilket gör proceduren till en administrativ sådan och du behöver inte vara orolig för att inte få visum. Hör av dig till oss om du har några frågor.

Vaccinationer

När du nu vet vart du ska resa, är det dags att kontakta en vaccinationsklinik. Vi har givetvis bra koll på de generella rekommendationerna, men en vaccinationsklinik med sjukvårdskompetens kan ge dig en individuell bedömning. Tänk på att vissa vaccin kräver lite framförhållning, ett exempel är vaccinationen mot Hepatit A&B som rekommenderas till de flesta av våra destinationer. Vaccinet mot Hepatit A&B tas i två doser med ett par veckors mellanrum, vänta därför inte för länge med att kontakta er vaccinationsklinik och tveka inte att fråga oss om ni har några frågor. 

Packlista 

När pass, visum och vaccinationer på plats är det dags att börja packa. Här kan ni hitta vår generella packlista för safari, tänk på att den är generell och att du med största sannolikhet inte behöver packa ner allt för just din resa. För Kilimanjarobestigningar hittar ni vår guide här, även den innehåller en packlista. Tänk på att kontrollera era flygbiljetter innan ni börjar packa, har ni en resa där ni flyger mindre flyg såsom från safariparkerna eller ut på de mindre öarna så är det normalt rekommenderat att packa i mjuka resväskor och max 15-20 kilo bagage är inkluderat i biljetten. 

Flygbiljetter

Har vi bokat dina internationella flygbiljetter så ligger dem bifogade i din bokning. För att hålla bäst koll på dina flygbiljetter rekommenderar vi att du laddar hem flygbolagens mobilapplikation och lägger in er biljett. Då får du både inför och under resan uppdatering direkt ifall det skulle ske några förändringar med dina flygtider.

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.