Starta din resa Mina sidor

Klädsel under safari

De flesta som tänker på Afrika och väder ser nog tropisk värme framför sig. Därför vill vi gärna trycka lite extra på just detta. På de flesta platserna som man åker till för att uppleva safari är det normalt inte den tropiska värmen som du eventuellt ser framför dig. Det är vanligt att åka på safari tidigt på morgonen och möta soluppgången över vildmarken, de tidiga timmarna är normalt sätt svala vilket innebär att en tjockare tröja och långbyxor är att föredra. Detsamma gäller när solen börjar gå ner framemot sen eftermiddag och kväll. 

När det gäller färger, rekommenderar vi att undvika för starka och färgrika färger, samt undvika mörkblå och svarta textilier då tsetseflugor normalt sätt drar sig till de färgerna. En riktlinje är en naturfärgad klädkod.  

Vi på Safariresor har sammanställt en stor guide om hur man ska tänka kring packlista för safari. Här hittar du massor av praktiska tips.

Dricks

Vi får ofta frågor kring hur det fungerar med dricks under våra resor. För oss nordbor som inte är så vana med att dricks är en del av kulturen kan det ibland kännas obekvämt att hamna i situationer där man inte riktigt vet vad som förväntas. Självklart finns det inget generellt svar för alla våra resmål och samtidigt som dricks är frivilligt och ett tack för god service, är det på många av våra resmål en del av kulturen.

För att du inte ska behöva hamna i en situation där du är osäker på vad som förväntas av dig så har vi samlat generella rekommendationer kring dricks på alla våra resmål. Beroende på nivå på ditt boende kan råden skilja lite och finns det fortfarande en osäkerhet så är det bara att fråga oss. I vår stora dricksguide för Afrika så kan du läsa mer om dricks för olika länder.

Koppla av & njut

Att befinna sig i den afrikanska vildmarken eller på en strand vid Indiska Oceanen är en magisk upplevelse och dina dagar på den afrikanska kontinenten kommer bjuda på massor av spännande möten och fantastiska vildmarksupplevelser. Därför är vårt viktigaste råd under din resa att koppla bort alla måsten, luta dig tillbaka och njut. Du är i trygga händer och vi finns tillgängliga om det dyker upp några frågor. Ingenstans på jordklotet är en solnedgång lika magisk som i den afrikanska vildmarken.

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.