Starta din resa Mina sidor
Reseberättelse

Ida & Markus: Bröllopsresa Mauritius

Äntligen var det dags för vår bröllopsresa till efterlängtade Mauritius! Efter en lång flygresa skymtar vi äntligen den gröna ön från vårt fönster, omgiven av dess turkosa vatten. Väl på marken möts vi av en superfräsch flygplats och blir sedan varmt välkomnade av representanter från Safariresors samarbetspartner som planerat allt för vår ankomst; mapp med nummer till personlig kontaktman under vår vistelse, en kille som tar våra väskor och visar oss till vår bil som väntar, en chaufför som är redo med vattenflaskor i bilen och sedan berättar om Mauritius medan han kör oss till hotellet.

Även på hotellet Le Mauricia i Grand Baie var det väl förberett när vi anlände med välkomstdrink i entrén och en kort presentation av hotellet. På rummet var det fint dekorerat och ett litet bord med champagne och små presenter för oss ”honeymooners”. Eftersom det inte är mer än tre timmars tidsskillnad från Sverige behövdes ingen tid för att ställa om utan vi kunde direkt gå till stranden för att njuta av sol och bad. Redan andra dagen hade vi en träff på hotellet med vår personliga kontaktperson på Mauritius. Innan resan hade vi tänkt på några saker vi skulle vilja göra och han hade bra paketförslag där man kunde få med några saker till utöver våra önskemål. I deras förslag ingick alltid transport från hotellet, men hotellet hade även egna taxibilar om man vill vara mer spontan och göra egna utflykter.

En av våra utflykter blev en dagstur med motorbåt från Blue Bay till Ile aux Cerf. I Blue Bay är det fantastiskt fint turkost vatten med många bra platser för snorkling. Vi gjorde flera stop på turen med  snorkling, besök vid en gammal fyr, vrak och ett vattenfall. Turen avslutades på en strand på en av Mauritius vackraste platser, Ile aux Cerf. Där stod det uppdukade bord när vi kom fram och grillen var i full gång. Vi serverades en fantastisk lunch bestående av grillad hummer, kyckling och fisk. Efter maten fick vi provsmaka rom med olika smaksättningar som producerats på ön. Vi gjorde även en halvdags utflykt till huvudstaden Port Louis där vi bland annat besökte en te-fabrik, ett gammalt fort med fin utsikt över stan och en lokal marknad. Höjdpunkten var marknaden med en härlig puls och med ett intressant urval av kryddor och tyger att pruta på. Nere vid hamnen fanns det även gott om butiker med mer traditionellt västerländskt utbud.

Under vår resa i mitten på mars var det ca 30-35C på dagarna, men så länge man var längs med kusten så var det nästan alltid lite vind som svalkade skönt. Vi fick aldrig reda på den exakta vattentemperaturen i havet, men den kändes helt perfekt. Varmt, men ändå svalkande.Vädret och solen på Mauritius går inte att klaga på. Redan andra dagen märkte vi av solens styrka och brände oss tyvärr en del. Den tredje dagen passade vi därför på att undvika solen och tog en taxi in till Grand Baies stora shoppingcenter Le Croisette. Ett pampigt ställe med många butiker och kaféer. Från hotellet var den endast en 10 minuters promenad längs stranden så var vi mitt inne i populära Grand Baie. Dit promenerade vi ibland för att njuta av en färskpressade ananasjuice i ett av alla fruktstånden längs stranden eller besöka den lokala marknaden ”Grand Baie Bazaar”. På vägen in passerade vi de lokala fiskmännen som sålde dagens fångst bestående av alla möjliga sorters fiskar.

Att uppleva Mauritius var härligt, men utöver alla utflykter spenderades större delen av tiden på hotellet. Att bli rastlös fanns det ingen risk för. Hotellet bjöd på massor av möjligheter till underhållning. Blev det för mycket sol och bad så gick vi bara till hotellets Boathouse där personalen stod redo att betjäna dig i form av en tur med en glasbottenbåt, snorkeltur med båt vid något korallrev, vattenskidor, wakeboard, paddleboard, trampbåt etc. Utöver detta fanns det tillgång till gym, spa, tennisbana och biljardbord. Kvällarna avnjöts i en av hotellets restauranger där flera kockar tillagade olika måltider till en buffé utan dess like. Maten var varierad och god och utbudet enormt! Här fanns något för alla. Möjligheten fanns också att boka bord i hotellets andra lite lugnare restaurang där det ingick en trerättersmeny. Måltiderna här var ett hantverk och en fröjd för ögat!

Allt gott har ett slut och så även vår bröllopsresa, tyvärr. Hemresan flöt på lika bra som ankomsten och vi är så nöjda med vårt val av destination. Vi vill ge Safariresor ett stort tack för de bra förslagen på destinationer som de presenterade för oss inledningsvis och deras personliga rekommendationer. Vi rekommenderar varmt både Mauritus och Safariresor! Servicen var fantastisk!

Nyfiken på en bröllopsresa i Afrika? Läs mer om våra resor med alltifrån big five-safari, sol och bad till storstad.

“Vi vill ge Safariresor ett stort tack för de bra förslagen på destinationer som de presenterade för oss inledningsvis och deras personliga rekommendationer. Vi rekommenderar varmt både Mauritius och Safariresor! Servicen var fantastisk!”

Ida & Marcus

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.