Starta din resa Mina sidor

Resor till Malawi

Filtrera på:

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Malawi kallas ofta för "Afrikas varma hjärta" och ligger i sydöstra Afrika. Här väntar ett spännande äventyr bortom de klassiska turiststråken. Med hisnande landskap, rikt djurliv och lokalbefolkningens genuina gästvänlighet är Malawi utan tvekan en oupptäckt pärla.

Temperatur

Malawis temperatur varierar beroende på säsong och region. Under regnperioden, vanligtvis från november till april är det varmt och fuktigt med en genomsnittstemperatur mellan 20-25 grader. Torrperioden, från maj till oktober, präglas av soliga dagar och svala nätter med dagstemperaturer som kan överstiga 30 grader.

Nederbörd

Malawi har huvudsakligen nederbörd under regnperioden från november till april och landskapet blomstrar i grönska. Kraftiga regn kan dock leda till översvämningar. Torrperioden från maj till oktober präglas av soligt väder, perfekt för sol- och strandaktiviteter.

Våra bästa Malawi-tips

Malawi kallas ofta för "Afrikas varma hjärta" och ligger i sydöstra Afrika. Här väntar ett spännande äventyr bortom de klassiska turiststråken. Med hisnande landskap, rika djurliv och den genuina gästvänligheten hos lokalbefolkningen är Malawi utan tvekan en oupptäckt pärla. 

I Malawi kan du kombinera klassisk game drive, vandringssafari och båtsafari. Med sina vidsträckta nationalparker och reservat erbjuder Malawi fantastiska vildmarksupplevelser. Din resa avslutas med fördel vid någon av Lake Malawis paradisstränder.

Strandhäng vid Lake Malawi - Upplev paradiset

Dyk in i en värld du inte visste fanns, upptäck de pittoreska stränderna vid Lake Malawi och paradisöarna som ligger vackert utspridda i sjön. Förutom paradisstränder erbjuds ett stort utbud av vattenaktiviteter däribland dykning & snorkling. 

Lake Malawi är en fridfull oas där tiden tycks stå stilla, det är vackert att se hur de gyllengula sandstränderna möter det klara vattnet. Besök gärna Cape Maclear, en charmig kustby. Här kan du njuta av avslappnande stunder under palmerna.

 

Upplev Liwondes orörda vildmark - Bli ett med naturen

Inbäddad i Malawis vackra landskap ligger Liwonde National Park. Här får du uppleva en orörd vildmark bortom turiststråken. Förutom klassisk safari, där du tillsammans med din guide söker efter de vilda djuren, väntar vandringssafari och båtsafari. Vid floden har du möjlighet att få möta både elefanter och flodhästar och andra djur som släcker sin törst. I Liwonde National Park kan du förvänta dig ett spännande äventyr där varje ögonblick blir en påminnelse om naturens underverk.

 

Svårslagna panoramautsikter - Utforska Mulanjebergen till fots

Utforska Mulanjebergen till fots. Tillsammans din privata guide väntar härliga dagar där varje dag bjuder på nya upplevelser. Det är en behaglig vandring där du, i takt med att du kommer högre upp får njuta av svårslagna panoramautsikter, en utsikt som sträcker sig över böljande kullar och gröna dalar. Bergets högsta topp är Sapitwa Peak, med en höjd på cirka 3 002 meter över havet.

Malawis unika ekosystem hyser en biologisk mångfald av växter och djur. Här får du upptäcka skogar, slingrande vattendrag, karga klippor och höga bergstoppar. Dess flora och fauna gör Mulanje till en unik plats där naturens mångsidighet är ständigt närvarande.

Börja planera din resa >

 

Läs våra guider med praktiska tips

Planera och boka din resa >
Guide: innan resan >
Guide: under resan >

Dricks

Dricks är en del av kulturen i Tanzania. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip-box” där ni kan lämna dricks vid avresa. Våra rekommendationer kring dricks i Tanzania:
- Safariguide, 10-15 USD per person och dag
- Boenden, 1-5 USD per rum per natt

Säkerhet

Befinner du dig i städer i Tanzania såsom Arusha eller Dar es Salaam är vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna under dygnets mörka timmar. Behöver ni taxi kan ni boka det med hjälp av oss eller via hotellet. Undvik att ta en taxi ute på gatan. När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till personalen om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i under dygnets mörka timmar. Vilda djur kan vara i närheten. 

Läs mer om säkerheten i Tanzania på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga. 

 

Språk

Tanzanias nationalspråk är engelska och swahili. 

 

Tidsskillnad 

Tanzania är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

 

Valuta

Valutan i Tanzania heter Tanzania shilling (TZS). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med US dollar. Tanzanian Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Kilimanjaro flygplats, i Arusha, Stone Town på Zanzibar eller någon annan mindre stad. Det går också bra att betala med USD i hela Tanzania. Se till att ta med mindre valörer, 1-5 dollar sedlar, då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

 

Elektronik & Adapter 

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

I Tanzania använder de sig av uttag Typ G, även kallad brittisk modell.


Pass & Visum

Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns någraskador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas via Tanzanias e-visa service. Den officiella sidan hittar ni här

 

Klimat

Tanzania har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till mars är de varmaste månaderna i Tanzania. 

 

Svenska Ambassaden

Den svenska ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersiella huvudstad, Dar es Salaam.
Adress: Mirambo Street/Garden Avenue, Dar es Salaam

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 9274
Dar es Salaam
Tanzania

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +255 22 219 6500
+255 22 219 6555 (Migrationsärenden)
Fax: +255 22 219 6503
E-post: ambassaden.dar-es-salaam@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 022-2196500 och trycker "0" för att kopplas till jourhavande tjänsteman.

Boenden i Malawi

Vi har noga valt ut våra boenden i Malawi för att säkerställa att varje ögonblick av din resa blir en minnesvärd upplevelse. Från lyxiga safaricamper med spektakulära utsikter över landets nationalparker, till charmiga lodger vid Malawisjöns strand.  

Huntingdon House
Thawale
Mvuu Camp
Mvuu Lodge
Kuthengo Camp
Zomba Forest Lodge
Kefi Hotel
Domwe Island Adventure Camp
Mumbo Island Camp
Kumbali Lake Retreat
Blue Zebra Island Lodge
The Makokola Retreat
Kumbali Country Lodge
Latitude 13°
Chelinda Lodge

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.