Starta din resa Mina sidor

Resor till Mauritius

Filtrera på:

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Paradisön Mauritius bjuder på fantastiska stränder, ett rikt korallrev och mängder av aktiviteter för den aktive. Vandring, golf och massor av vattenaktiviteter.

Temperatur

Mauritius bjuder på tropiskt klimat året om med en snittemperatur de flesta månaderna på cirka 28 grader. Vintermånaderna juli och augusti går temperaturen ner mot 23 grader.

Nederbörd

Sommarmånaderna december till mars är de med mest nederbörd, dock är det normalt tropiskt regn som sedan går över i solsken. Februari är månaden med mest nederbörd.

Våra bästa Mauritius-tips

Utanför Afrikas östkust ligger Mauritius, en vulkanö med vit puderlik sand som mattas ut i det safirblå vattnet i Indiska Oceanen. Mauritius atmosfär är en blandning av afrikanskt, indiskt och europeiskt inflytande och erbjuder fantastiska natur- och matupplevelser, tillsammans med lugna dagar vid några av världens mest exotiska stränder. Med sin säregna omgivning är Mauritius verkligen en plats som kan jämföras med paradiset och får till och med den mest erfarna resenären att bli överväldigad av dess skönhet.

 

Undervattensäventyr för den kräsne 

Vid Mauritius kust, runtom större delen av ön, ligger världens tredje största korallrev och har med sitt rika marina liv och färgstarka karaktär blivit en central plats för många dykare. Korallrevet är känt för sin imponerande biologiska mångfald och är hem för omkring 430 olika marina varelser, inklusive stora pelagiska fiskar, 200 olika typer av koraller och sköldpaddor. Dessa rev erbjuder en färgsprakande värld fylld med hundratals färgglada fiskar, och dykningen här kan betraktas som ett fantastiskt sätt att uppleva naturens underverk. Mauritius erbjuder snorkling och dykning i alla erfarenhetsnivåer, oavsett om det är dina första dyk eller ditt 50-onde är Mauritius en ö för dig. 


En golfares drömdestination 

Genom åren har Mauritius blivit en drömdestination för många golfare världen över. För dig som vill kombinera din strandsemester med några golfrundor av högsta nivå är Mauritius landet för dig. Öns första golfbana, Gymkhana, byggdes i huvudstaden Port Louis 1902. Idag finns det över ett dussin golfbanor på Mauritius, flera designade av världsberömda arkitekter. Två av dem ligger på 5-stjärniga resorten Constance Belle Mare Plage Resort. Legend Course, designad av den sydafrikanska golflegenden Hugh Baiocchi. Denna bana har varit värd för flera internationella turneringar, inklusive Mauritius Open och är känd för sina utmanande hål samt sin fantastiska utsikt över Indiska Oceanen och närliggande berg​​. Den andra banan, Links Course, är designad av Rodney Wright och Peter Alliss, som erbjuder breda fairways, flera vattenhinder och några utmanande bunkrar, lämplig för golfare på alla nivåer. 


Safari i Sydafrika kombinerat med Mauritius 

Med direktflyg både från Kapstaden och Johannesburg (flera per dag), är Mauritius den optimala destinationen att kombinera med äventyr och upplevelser i Sydafrika. Mauritius går även att kombinera med våra övriga destinationer, men tack vare flygförbindelserna är kombinationen med Sydafrika den enklaste och mest prisvärda. Tillsammans med fantastiska dagar i Kapstaden, vindistriktet och på safari skapar Mauritius den perfekta drömsemestern och ett skönt avslut vid Indiska Oceanens strand. 

Börja planera din resa >

 

Läs våra guider med praktiska tips

Planera och boka din resa >
Guide: innan resan >
Guide: under resan >

Dricks

De flesta hotell och resorts har en "tip box" som står i receptionen. Dricksen delas sedan mellan de som arbetar på hotellet.
- Boende - 3- 5 usd per person per dag

Säkerhet

Brottsligheten är generellt sett låg på Mauritius. Vår rekommendation är att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet och ha koll på sina värdesaker.

Läs mer om säkerheten i Mauritius på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser är trygga. 

Språk

De flesta invånarna talar både engelska och franska. Det finns också inslag av andra orientaliska språk.

Tidsskillnad 

Tidsskillnaden mellan Mauritius och Sverige är (svensk tid + 2 timmar) under sommaren, och (svensk tid + 3 timmar) när det är vintertid.

Valuta

Valutan heter Mauritius Rupee (MUR). De flesta tar emot Visa, Mastercard och Diners. Ni kan växla till MUR på flygplatsen, i banker och på hotell. Om ni vill växla från MUR till SEK ska ni vara uppmärksamma på att detta bara är möjligt på flygplatsens bank.

Elektronik & Adapter

När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt.
På Mauritius behövs ingen adapter. 

Mobil

Önskar du att använda mobilen på Mauritius är det bäst att höra med din mobiloperatör vilka kostnader som gäller. Det kan vara billigare att köpa ett e-sim via appen Airalo eller liknande.

Pass & Visum

Resenärer med ett svenskt pass får stanna i landet upp till 90 dagar utan att ansöka om visum.

Klimat

Mauritius är den perfekta destinationen för sol- och badälskare. Från september till december är temperaturen kring 25-29 grader och vattentemperaturen runt 24 grader. Detta är en av de bättre tidpunkterna att besöka ön. Under januari till maj är det regnperiod på Mauritius, dock är vädret fortfarande varmt och skönt under dessa månader. Cyklonsäsongen är mellan november och maj. De flesta turisthotell har etablerade säkerhetsrutiner om cykloner inträffar. Resenärer uppmanas också att följa aktuellt väderläge.

Honorärkonsulat på Mauritius

Sverige har ingen ambassad på Mauritius, utan företräds av ett honorärkonsulat i Port Louis och Sveriges ambassad i Harare, Zimbabwe.


Sveriges honorärkonsulat:
Taylor Smith & Co Ltd
Aqualia Building,
Old Quay D Road
Port Louis
Mauritius

Kontaktuppgifter:
Telefon: +230 206 32 03
Fax: +230 240 28 84
E-post: colin.taylor@taylorsmith.mu

Boenden i Mauritius

Mauritius bjuder på allt från budgetvänliga guest houses, klassiska hotell till lyxiga resorter. Oavsett vad du söker har vi boenden till dig. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. 

Ravenala Attitude
Le Victoria
LUX Grand Gaube
Constance Belle Mare Plage
Outrigger Mauritius Beach Resort
Constance Prince Maurice
Constance Sakoa Boutik
Paradise Cove Boutique Hotel
20 Degres Sud Boutique Hotel
Veranda Pointe aux Biches Hotel
Sugar Beach Resort
Villas Caroline Hotel
Laguna Beach Hotel & Spa
Solana Beach
Veranda Grand Baie
Zilwa Attitude
Tamassa Resort
Veranda Paul et Virginie
Veranda Tamarin Hotel & Spa
Veranda Palmar Beach
Heritage Le Telfair Golf & Wellness Resort
Heritage Awali Golf & Spa Resort
LUX le Morne
Shanti Maurice Resort & Spa
Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa
La Maison D’Été
The Oberoi Beach Resort Mauritius
LUX Grand Baie
Tropical Attitude

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.