Starta din resa Mina sidor

Resor till Moçambique

Filtrera på:

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Moçambique är med sin spektakulära kustlinje längs Indiska Oceanen en perfekt destination att avsluta ditt safariäventyr på. Här kan du tillsammans med din familj upptäcka orörda stränder, och njuta av soliga dagar och turkosblått hav.

Temperatur

Moçambiques temperatur varierar med tydliga årstider. Under sommarmånaderna, november till april, kan kustregionerna uppleva höga dagstemperaturer som stiger över 30 grader, medan regn är vanligt. Under vintermånaderna, maj till oktober, blir dagarna ofta soliga och behagliga, med temperaturer kring 20-25 grader.

Nederbörd

Nederbörden i Moçambique varierar betydligt beroende på region och årstid. Under sommaren, mellan november och april, kan kustregionerna uppleva kraftiga regn och tropiska stormar, medan vintermånaderna, maj till oktober, är kända för torra och soliga förhållanden.

Våra bästa Moçambique-tips

Moçambique är unikt i sitt slag, med en kustremsa som sträcker sig över 25 000 kilometer finns det få länder som kan mäta sig med detta paradis. För dig som väljer att resa hit väntar orörda stränder och ett fantastiskt äventyr. Moçambiques skönhet lämnar ingen oberörd.

Längs kusten erbjuds dyk- och snorklingsmöjligheter och upplevelser som du inte hittar någon annanstans i världen. Moçambique är Afrikas bortglömda pärla. När du reser till Moçambique får du möjlighet att upptäcka Afrika bortom de klassiska turiststråken.

 

Det bästa av två världar - Sol och bad i Mocambique

Avsluta din safariresa med sol och bad vid någon av Moçambiques stränder. Efter ett spänande safariäventyr är Moçambiques stränder en perfekt plats för förlängning av resan. Här kan du koppla av på lyxiga resorts vid stranden, uppleva det rika marina livet eller utforska landets kulturella mångfald. Moçambique erbjuder en fantastisk kontrast till savannens vildmark och ger dig en chans att avsluta din resa i paradiset.

 

Barfotalyx och Paradisöar: Varva ner på Bazaruto-öarna

Moçambique är känt för sina exotiska paradisöar, som Bazaruto-öarna och Quirimbas-arkipelagen. Dessa öar är perfekta för avkoppling, vattensporter och snorkling. Utforska de färglada korallreven, njut av det rika marina livet och låt öarnas lugna atmosfär ge en oförglömlig avslutning på din Afrikaresa. 

 

Upptäck Moçambiques ständer - Så långt ögat kan nå

Moçambiques kustlinje är ett paradis för dig som söker ett spännande äventyr. Längs fastlandet återfinns en unik kustremsa. Kilometer efter kilometer av orörd kuststräcka, här kan du upptäcka några av Afrikas mest spektakulära platser. Kasta dig ut i det klarblåa vattnet och njut av lugna dagar vid några av världens mest otillgängliga ständer.

Börja planera din resa >

 

Läs våra guider med praktiska tips

Planera och boka din resa >
Guide: innan resan >
Guide: under resan >

Dricks

Dricks är en del av kulturen i Moçambique. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips  box” här, kan ni lämna dricks vid avresa.

- Boenden,  3-5 usd per person per natt
- Restauranger, ca 10 %

Säkerhet

I Moçambique bör ni vara uppmärksamma och försiktiga med trafiken, efter mörkrets inbrott och när du hanterar pengar eller värdesaker. Om ni är i Maputo eller någon annan stad och behöver taxi ska ni undvika att ta en på gatan utan istället boka via oss eller hotellet. Det är också bra att undvika att gå ute på gatorna när det är mörkt. 

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten. 

Läs mer om säkerheten i Moçambique på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga. 

Språk
Moçambiques nationalspråk är portugisiska. 

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret ligger Moçambique en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid. 

Valuta

Moçambique Metical (MZM) eller nya Metical är den officiella valuta som används i Moçambique. De flesta restauranger och affärer tar kreditkort, främst VISA, men inte alla. Med Mastercard är det i nuläget svårt att ta ut pengar och betala. 

Kontrollera ditt bankutdrag när du kommit hem om du använt kreditkort.
Det har ibland förekommit svårigheter att betala och ta ut kontanter med bankkort i landet. Besökare rekommenderas att ta med sig utländsk valuta i reserv (Euro eller US dollar) för att växla till lokal valuta på plats.

Elektronik & Adapter

Till Moçambique behöver ni inte ha med er någon adapter. 

Mobil
Önskar du att använda mobilen i Moçambique är det bäst att höra med din mobiloperatör vilka kostnader som gäller. Det kan vara billigare att köpa ett e-sim via appen Airalo eller liknande.

Pass & Visum

Vid resa till Moçambique ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Från och med 1 maj 2023 kan resenärer med ordinarie svenskt pass ansöka om "turistvisum" vid ankomst till flygplatsen i Maputo. Avgiften kan betalas på plats med kontanter (MZN eller USD) eller med bankkort (Mastercard eller Visa). Det går även att registrera sig i förväg i Moçambiques E-visa portal.

Klimat
Norra Moçambique har ett varmt och fuktigt tropiskt klimat medan det i söder är regnfattigt och soligt. Landet drabbas periodvis av torka. Under regnperioden från oktober till mars är medeltemperaturen uppemot 30 grader, med undantag för det kyligare höglandet i landets inre.

Svenska Ambassaden i Maputo

Postadress:
Embassy of Sweden
Av. Julius Nyerere 1128
C.P. 338
Maputo


Besök:
Av. Julius Nyerere 1128 Maputo
Tel +258 21 48 03 00
Fax +258 21 48 03 90 +258 21 48 03 91

E-post:
ambassaden.maputo@gov.se migration.maputo@gov.se

Öppettider växeln:

Måndag-torsdag 08:30-12:30 och 13:00-16:00
Fredag 08:30-13:00

Boenden i Moçambique

Det har tagit oss många år att hitta Mozambiqies absolut bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs bungalowupplevelse på en privat ö ute till havs. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. 

Vilanculos Beach Lodge
Zenguelemo Lodge
Anantara Bazaruto Island Resort
andBeyond Benguerra Island
Azura Benguerra Island Retreat
Villas do Indico
Bahia Mar Boutique Hotel
Casa Babi
Anvil Bay
White Pearl
Rio Azul Lodge

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.