Starta din resa Mina sidor

Resor till Zimbabwe

Filtrera på:

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

I Zimbabwe väntar en unik kombination av härliga naturupplevelser, från de mäktiga Victoriafallen till de vidsträckta savannerna och möten med Afrikas vilda djur. Landets rika kulturarv, gästvänliga befolkning och rika djurliv kommer göra ditt äventyr till ett minne för livet!

Temperatur

Zimbabwes temperatur varierar beroende på säsong och region. Under sommaren, mellan november och april, kan dagstemperaturerna i låglandet stiga upp till över 30 grader, medan vintermånaderna, maj till oktober, kan vara mildare och behagliga.

Nederbörd

Zimbabwe upplever sin huvudsakliga nederbörd under sommarperioden mellan november och april, med regnande regnskogar och korta, intensiva skurar. Regnmängden varierar betydligt mellan olika regioner och höglandet kan ha mer konstanta nederbördsmängder än låglandet.

Våra bästa Zimbabwe-tips

I  Zimbabwe får du upptäcka orörd vildmark och stå öga mot öga med ett av världens naturliga underverk, Victoriafallen. För dig som söker efter ett riktigt äventyr erbjuder Zimbabwe en safariupplevelse utöver det vanliga. I Mana Pools National Park har du möjlighet att utforska naturen till fots, vilket ger dig en unik närhet till vildmarken. Tillsammans med en utbildad walking guide möter du de vilda djuren till fots. Eller varför inte testa ditt mod och prova på forsränning längs Zambezifloden.

När du reser genom Zimbabwes vackra landskap har du möjlighet att uppleva Matobo Hills och de öppna slätterna i Hwange National Park, Lake Kariba, Zimbabwe ruins, Mana Pools och mäktiga Victoriafallen, där vattnet dundrar över Batokaklippan - varje hörn av Zimbabwe har något unikt att erbjuda. 

 

Victoriafallen - Röken som dundrar

Ett besök vid Victoriafallen är ett måste när du är i Zimbabwe. Det är en obeskrivlig och mäktig upplevelse att stå vid sidan av fallen, även kända som "Mosi-oa-Tunya" eller "Rök som dundrar", som är ett av världens största och mest imponerande vattenfall. Utforska Victoriafallens nationalpark och njut av hisnande vyer, vandringar och möjligheten att se regnbågar som bildas av vattenångan. 

 

Hwange National Park - Safari i Världsklass

Efter några dagar vid Victoriafallen är safari i Hwange Nationalpark något vi varmt rekommenderar. Här kan du få möta djuren i "The Big Five" - lejon, elefanter, noshörningar, bufflar och leoparder.

I Hwange National Park erbjuds förutom klassisk safari i jeep, även vandringssafari, vilket innebär att du tillsammans med beväpnad guide upptäcker vildmarken till fots. Det är en fantastisk och unik möjlighet att bli ett med naturen. 

 

Nerver på helspänn - Möt den savannens gigant 

För dig som är en erfaren safariresenär och har bockat av flera av det mest kända nationalparkerna i Afrika är Mana Pools Nationalpark rätt destination. Mana Pool räknas till ett av Afrikas mest svåråtkomliga och fängslande naturområden, känt för sin rika biologiska mångfald och spektakulära natur.

Väl på plats väntar upplevelser för livet, klassisk safari i jeep, båtsafari och vandringssafari. I Mana Pool får du möjliget att stå öga mot öga med savannens gigant, elefanten. Hur beskriver man den upplevelsen? 

Börja planera din resa >

 

Läs våra guider med praktiska tips

Planera och boka din resa >
Guide: innan resan >
Guide: under resan >

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Zimbabwe, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa.
- Safariguide, 10-15 USD per person per dag
- Boenden, 3 - 5 USD per person per natt

Säkerhet
Befinner du dig i städer såsom Harare är vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna under dygnets mörka timmar. Behöver ni taxi kan ni boka det med hjälp av oss eller via hotellet. Undvik att ta en taxi ute på gatan.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att följa lodgens rekommendationer och riktlinjer.

Läs mer om säkerheten i Zimbabwe på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser är trygga. 

Språk
De officiella språken i Zimbabwe är engelska, shona och sindebele. 

Tidsskillnad 
Under vinterhalvåret ligger Zimbabwe en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid.

Valuta
Valutan i Zimbabwe är för tillfället amerikanska dollar (USD). Det råder brist på kontanter (USD) i Zimbabwe och möjligheten att ta ut pengar i bankomater är mycket begränsad. Utländska kort accepteras inte för kontantuttag, däremot kan de accepteras som betalningsmedel i vissa affärer. Obs att möjligheten att betala med kort är begränsad, speciellt utanför Harare. Det högsta kontanta beloppet som är tillåtet att föra ut ur landet är 1 000 USD vilket kontrolleras vid gränsövergångar. Tänk på att på grund av den dåliga ekonomiska situationen i landet har vissa sjukhus infört krav på kontant betalning även vid akutvård, och även om patienten har reseförsäkring.

Elektronik & Adapter
Adapter krävs. I Zimbabwe finns två primära uttag, "Type G" British BS-1363 och "Type D" Indian BS-546 5 amp.

Mobil:
Önskar du att använda mobilen i Zimbabwe är det bäst att höra med din mobiloperatör vilka kostnader som gäller. Det kan vara billigare att köpa ett e-sim via appen Airalo eller liknande.

Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Svenska medborgare behöver visum till Zimbabwe och visumet utfärdas vid inresa mot betalning (cirka 30-55 USD). Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du tar reda på vilka visumregler som gäller för dig.

Klimat
Det tropiska klimatet mildras i Zimbabwe av dess höga belägenhet och är därför mestadels subtropiskt. Landets centrala delar ligger på en högplatå 1000 m.ö.h. Regnperioden förekommer under sommarmånaderna (nov - mars) men varierar kraftigt från område till område. I vissa delar i syd, exempelvis vid Limpopobäckenet, faller det väldigt lite regn.

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs. Zimbabwe har vänstertrafik. Försiktighet bör därför iakttas om man är ovan vid att köra på vänster sida av vägen. Det är lag på att använda bilbälte och det är förbjudet att använda mobiltelefon när man kör. Ni kan ansöka om internationellt körkort via Motormännens riksförbund:
https://msverige.se/internationellt-korkort/

Svenska Ambassaden i Zimbabwe
Sveriges ambassad i Zimbabwe ligger i landets huvudstad, Harare.
Adress: 32 Aberdeen Road Avondale, Harare
Postadress: Swedish Embassy in Harare
P.O. Box 4110
32 Aberdeen Road Avondale
Zimbabwe

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel: (+263) (4) 302 636
Fax: (+263) (4) 302 236
E-post: ambassaden.harare@foreign.ministry.se

Boenden i Zimbabwe

Det har tagit oss många år att hitta Zimbawes absolut bästa boenden. Koppla av vid poolen på en trevlig lodge eller få ditt livs tältupplevelse mitt på savannen. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. 

Shongwe Lookout
A' Zambezi River Lodge
Stanley & Livingstone
Batonka Guest Lodge
Ilala Lodge
The Victoria Falls Hotel
Old Drift Lodge
Pioneers Victoria Falls
Shongwe Oasis
Victoria Falls River Lodge
Bayete Guest Lodge
Insika Lodge
Amalinda Ivory Lodge
Bomani Tented Camp
Verney's Camp
Amalinda Lodge
Ingwe Pan Camp
Mana River Camp
Kanga Camp
John's Camp

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.