Starta din resa Mina sidor

Redan under våra första möten med den afrikanska kontinenten förälskade vi oss: vildmarken, äventyren, människorna och pulsen. För vår grundare Markus Imberg skedde förälskelsen redan som barn på den kenyanska landsbygden. Där fick han uppleva samma känslor som hans familj, i flera generationer, tidgare fått uppleva. För de flesta av oss andra i teamet har våra känslor för kontinenten vuxit fram senare i livet, dock med precis samma styrka: det orörda, det annorlunda, det vackra. Förälskelsen till Afrikas vildmark och den ständiga jakten efter nya spännande upplevelser har lett oss dit vi är idag. En nordisk resebyrå med ett litet (men växande!) och personligt team som älskar att få visa upp alla de fantastiska platser som våra destinationer erbjuder. 

Vi garanterar att när du reser med oss kommer du aldrig att känna dig som ”bara en turist”.

Safariresors historia - från 1944 till idag

Mot Afrika, 1944

1944: Göteborg till Kapstaden

Den 18 maj 1944 började resan mot Afrika. Judith och Josef Imberg klev ombord på en stor fin atlantångare. Båten de reste med var helt vitmålad och på sidorna stod det målat med stora svarta bokstäver PROTECTED. För att det inte skulle bli något missförstånd, när det gällde ubåtar och andra krigsfartyg, skulle båten gå fullt upplyst om nätterna. 

Victoriafallen, 1955

1955: Förälskelsen i Afrika

1955 gjorde familjen Imberg en bilresa till vad som då kallades Wankie Game Reserve. Det stora målet var naturligtvis Victoriafallen med Livingstonestatyn. Man såg röken som steg upp ur djupet av flodfåran, likaså regnbågen som stod som en bro över fallet. På bilden håller Judith Imberg sin son Rune som är far till Markus.

Kapstaden, 1959

1959: Porten till Afrika

Kapstaden blev en viktig stad för familjerna Imberg och Hermansson (Markus morföräldrar). Det var dit man åkte med båt när man skulle till södra Afrika. Det var dit man kom från Europa, det var därifrån man påbörjade hemresan till Sverige.

Zimbawe, 1973

1973: Afrika vårt hem

Markus morföräldrar, Ingvar och Tyyne Hermansson, bodde under större delen av tiden mellan 1954-93 i Zimbabwe resp. Botswana. Alla barnen hade förmånen att växa upp där. 

Matongo, Kenya, 1991

1991: En ny generation växer upp

Julfirande på Matongo i västra Kenya. Att få växa upp på landsbyggden i Kenya är något Markus är väldigt tacksam för.

Kameltur på Diani Beach, 1996

1996: Nya drömmar föds

Barndomen i Kenya formade Markus och skapade drömmen om att en gång kunna återvända dit för att bo och arbeta där.

Ananasförsäljare, Chabera Kenya

2010: Första gruppresan till Afrika

Under åren 2003 - 2010 besökte Markus Kenya årligen. Han arrangerade 2010 sin första gruppresa till Kenya. För Joel Paulsson, blev denna resa den första av många resor till Afrika.

2012: Toppafrika Norge grundas

Januari 2012 registreras Toppafrika AS, av de tidigare ägarna som redan då hade lång erfarnenhet av att arrangera resor till Afrika.

Göteborg 2013 - kulturer möts

2013: Toppafrika Sverige grundas

Markus grundar Toppafrika Sverige tillsammans med ägarna till Toppafrika Norge och Joel går tidigt in som delägare i bolaget. Redan första veckan såldes den första familjeresan. Tack Lena med familj för förtroendet.

2017: Toppafrika Sverige blir Safariresor

Markus och Joel köper de tidigare Toppafrika Norge grundarnas delar i det svenska företaget och byter namn till Safariresor.

 

Josef på äventyr i Uganda, 2018

2018: Josef reser till Uganda

Markus bjuder med Josef till Uganda, en resa som berörde Josef på djupet. Det blev startskottet på Josefs engagemang i Safariresor där han numera är delägare och VD.

2020: Safariresor köper Toppafrika

Ett kaosartat år, två månader innan Covid-19 bryter ut köper Safariresor AB Toppafrika AS i Norge. När covid är ett faktum rasar all försäljning och de båda bolagen tvingas att gå ner i sparlåga. 

Safariresors team i Serengeti, 2023

2023 Nytt varumärke för bolagen 

Ressuget är större än någonsin. De båda bolagen får ett gemensamt varumärke. Drömmen om att få visa upp den Afrikanska kontinenten för fler svenskar och normän är större än någonsin. Är du redo på ett riktigt äventyr?

Varför resa med Safariresor?

Erfarenhet

Vi har många års erfarenhet av resor till Afrika och reser mycket för att fortsätta bygga på vår kunskapsbank. Med hjälpa av vår erfarenhet får du upplevelser för livet.

Trygghet

Med partners som vi litar på till 100%, med vår lokala expertis och med det skyddsnät som en bokning via en svensk resebyrå ger kan du känna dig helt trygg när du reser med oss. Under din resa finns vi tillgängliga under alla dygnets timmar om något oförutsett skulle ske.

Service

Vi älskar den personliga kontakten och tror att den är avgörande för att skapa den perfekta resan för dig. Tveka inte att boka ett möte med någon av oss för att berätta mer om just dina önskemål och drömmar.

Engagemang

Oavsett om du pratar med någon av oss uppe i norr, på vårt kontor i Arusha eller med våra partners eller guider kommer du få känna på vårt engagemang för din resa och för att din upplevelse av Afrika ska vara den samma som vår.

Så funkar det att boka med Safariresor

1

Beskriv din drömresa

Berätta för oss vad som är viktigt för dig.

2

Våra experter gör jobbet

Vi tar fram ett eller flera reseförslag som vi tror att du kommer älska.

3

Snart är du på väg

När du känner dig helt nöjd är det bara att boka.

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.