Starta din resa Mina sidor

Äventyrsresor

Filtrera på:

Destination

Se alla

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

För dig som vill bortom det klassiska äventyret

Alla våra resor är äventyr, men våra äventyrsresor är som inga andra. Här har vi samlat resor till dig som vill upptäcka en orörd vildmark, svårslagna äventyr och upplevelser du inte kunnat dörmma om. Tänk dig att vakna upp en tidig morgon på en mobil tältcamp i norra Serengeti, till hovar och läten av den stora migrationen. Eller att somna till flodens brus vid Zambezi River i Zambia. Här har vi tagit fram några av de mest unika resorna som den afrikanska kontinenten har att erbjuda. Våra äventyrsresor erbjuder allt från höga bergstoppar, vidsträckta slätter till lokala upplevelser ute i vildmarken tillsammans med massajer eller bushman. Våra guider tar dig till platser du inte kunnat drömma om. Denna typ av resa kan vi erbjuda tack vare vårt stora kontaktnät och vår unika plastkunskap. Det finns ingen gräns på vad du kan uppleva. The African sky's the limit!


Vandringssafari

Vandringssafari i Afrika är en oförglömlig upplevelse som tar dig bortom de traditionella turiststråken och låter dig utforska naturen på ett unikt sätt. Att vandra genom bushlandskapet ger dig möjlighet att uppleva naturens rika biologiska mångfald på nära håll och känna pulsen av vildmarken. Vi arrangerar vandringsäventyr i flera olika länder, som är allt från några timmar till 10 dagar och med övernattningar i allt från lyxiga tältcamper till att ni tillsammans med er guider själva slår upp klassiska tält. Fråga oss så berättar vi mer. 

Här kan du läsa allt om vandringsafari


Bestig Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro, 5 895 meter över havet, är Afrikas högsta berg och världens högsta fristående berg. En bestigning kan inte beskirvas som något annat än en stor prestation. Vägen till toppen är både fantastisk och förfärlig på samma gång, utmaningen under toppbestigningen är enorm. Känslan av glädje och stolthet över att nå toppen gör att allt slit gör mödan värd. Tillsammans med vårt fantasitska team på plats erbjuder vi allt ifrån privata bestiningar för er som vill gå själva i par eller grupp till gruppbestigningar i nordiska eller internationella grupper. 

Här hittar ni alla våra resor till Kilimanjaro >

 

Kanotsafari

Glid ljudlöst på mokoros, lokala kanoter, genom Okavangodletat eller åk på en kanotsafari på Zambezifloden, en oförglömlig äventyrsresa genom ett av Afrikas mest hisnande landskap. Både Zambia, Botswana och Zimbabwe bjuder på äventyr i kanot kombinerat med makalösa safariupplevelser. Ett av de mest populära områdena för kanotsafari är på Zambezifloden, nedströms från Victoriafallen. I skuggan av de mäktiga fallen börjar äventyret. Resan erbjuder en unik möjlighet att uppleva vildmarken och dess rika fauna på ett sätt som få andra destinationer kan matcha. Du och ditt resefölje paddlar längs floden och upptäcker dess mäktiga natur. Ni får möjlighet att komma nära det rika djurlivet längs flodbankarna. Elefanter, bufflar och flodhästar är vanligt att få se längs flodkanten. Njut av den härliga sången från fåglarna som bor längs floden. 

Här finns inspiration för dig som vill veta mer om kanotsafari

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.