Starta din resa Mina sidor

Safari med sol och bad

Filtrera på:

Destination

Se alla

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

Safariresa med sol och bad - en svårslagen kombination

Mixen safari med sol och bad är en svårslagen kombination för de flesta och troligvis den mest populära formen av resor som vi erbjuder. Safari med sol och bad ger er möjlighet att uppleva det bästa av två världar och möjligheten att koppla av efter intensiva dagar i vildmarken. Vi skräddarsyr gärna resor med kombinationen sol och bad till alla våra destinationer, men visst är det några länder som är smidigare än andra. För dig som vill förlänga ditt safariäventyr med sol och bad rekomenderar vi att först titta på Kenya eller Tanzania för att sedan kika på Sydafrika följt av våra övriga destinationer, men glöm inte att allt är möjligt.

 

Safari Kenya med sol och bad

Kenya, känt för sitt rika djurliv och otaliga nationalparker, är en av Afrikas främsta safaridestinationer. Det många inte vet är att den kenyanska kusten erbjuder det bästa av två världar. Längst med den kenyanska kusten finns flera paradisstränder och platser som erbjuder sol, bad och vattenaktiviteter av högsta nivå. Vi har genom åren rest upp och ner längst med kusten för att ta fram de bästa och mest prisvärda resorterna, hotellen och boutiquehotellen. Från ikoniska Diani Beach i söder till den pittroeska ön Lamu i norr där tiden stått still, den kenyanska kusten har något för alla.

Här hittar ni alla våra boenden på Kenyas kust 

 

Tanzanias spännande öliv

Följ med oss till Zanzibars fantastiska paradisstränder och spännande kultur. Swahilikulturen och Stone Towns vibrerande liv i de trånga gränderna gör Zanzibar till mer än en vanlig sol och bad destination. På Zanzibar har vi besökt fler än 100 hotel för att kunna erbjuda dig det du vill ha. Förutom Zanzibar bjuder Tanzanias kust på flera mindre exploaterade pärlor. Öarna Mafia och Pemba erbjuder paradisstränder långt från Zanzibars befolkade stränder. Här bor du på eco-lodger på öde stränder och med kustens bästa snorkling och dykning ett stenkast från strandkanten. Under hösten och vintern finns möjligheten att snorkla med världens strösta fisk, valhajen. 

Här hittar ni alla våra resor till Tanzanias kust >

 

Atlanten möter Indiska Oceanens - Sydafrika bjuder på världens vackraste kust

Sydafrikas kustlinje är känt för sina dramatiska vyer och mångfaldiga landskap. Från Kapstadens vackra stränder, de pittoreska kuststäderna längs Garden Route och till Indiska Oceanens värme längst med Durbankusten. Sydafrika erbjuder en perfekt kombination av safariäventyr och avkoppling vid havet. Här finns ett stort utbud av vattenaktiviteter därtill möten med marint liv såsom delfiner och vithajar. Runt Kapstaden är stränderna vackra och inbjudande, däremot gör Atlantströmmarna från Antarktis att haven aldrig blir värmare än cirka 20 grader. Längst med Durbankusten och Garden Route gör Indiska Oceanen baden varmare och mer inbjudande.


Läs mer om våra favoritboenden vid den Sydafrikanska kusten  

 

Kombinera safari med Seychellerna

Denna tropiska paradisdestination är känd för sina orörda stränder, turkosblåa vatten och ett överflöd av färgglada korallrev. Ö-nationen erbjuder en avslappnande atmosfär, lyxiga resorter och möjligheter till fartfyllda vattensporter. Seychellerna har något för alla, från romantik till äventyrliga utflykter. Här blir din dröm om avkoppling och äventyr verklighet. Utforska den rika kulturen och dess historia. Alla våra safaridestinationer går att kombinera med Seychellerna, men enligt oss är den bästa kombinationen att starta med safari i Kenya för att sedan flyga direkt ut till Mahé. Med safari i Kenya slipper ni mellanlandningar och tråkiga övernattningar på vägen till Seychellerna. På Seychellerna får du möjlighet att njuta av livet fullt ut.

Här hittar du alla våra resor till Seychellerna >

 

Resorter, golf och fantastiska stränder på Mauritus

Mauritius atmosfär är en blandning av afrikanskt, indiskt och europeiskt inflytande och erbjuder fantastiska natur- och matupplevelser, tillsammans med lugna dagar vid några av världens mest exotiska stränder. Med sin unika omgivning är Mauritius verkligen en plats som kan jämföras med paradiset och får till och med den mest erfarna resenären att bli överväldigad av dess skönhet. Mauritius kombineras enklast med Sydafrika då både Johannesburg och Kapstaden erbjuder direktflyg. För dig som vill skräddarsy en resa till Botswana, Zambia, Zimbabwe eller Namibia med avslut vid stranden är också Mauritius det smidigaste alternativet.

Här hittar du alla våra resor till Mauritius >

 

Utforska Moçambiques lyxiga och orörda skärgård

Moçambiques lyxiga och orörda skärgård sträcker sig över 25 000 kilometer med paradisstränder. Moçambique är en unik destination på många sätt och här möter du en rik och färgstark kultur med influenser från hela världen. Som turistdestination erbjuder Moçambique allt du kan drömma om. Det är en exklusiv destination för dig som vill utforska ett ännu orört och oupptäckt område. Kombinera safari i Kruger National Park med privata stränder i Bazaruto-skärgården utanför Vilanculos eller förläng resan längs Durbankusten till några av Afrikas mest outforskade pärlor.

Här hittar du alla våra resor till Moçambique >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.