Starta din resa Mina sidor

Resor med Rovos Rail

Filtrera på:

Destination

Se alla

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

En tågresa med historiska vingslag och klassisk lyx 

Att kliva på tåget är en resa tillbaka i tiden. Njut av det behagliga tempot, den viktorianska inredningen samt den goda servicen från tågets personal. Under resans gång gör ni små stopp på er färd för att upptäcka nya platser. Rovos Rail erbjuder resor på allt ifrån 48 timmar mellan Pretoria och Kapstaden till 16 dagar mellan Kapstaden och Dar Es Salaam, Tanzania. De flesta resorna kombinerar stopp med fokus på historia och kultur samt stopp med klassisk safari eller andra typer av besök till spännande platser. För dig som spelar golf finns även en resa med stopp vid några av Sydafrikas finaste golfbanor. 

Suiter på Rovos Rail

Varje tåg består av 36 kupéer fördelade på tre olika klasser: Pullman Suite, Deluxe Suite och Royal Suite. Pullman är den minsta kupén på cirka 7 kvadrameter medan Royal är den största på omkring 16 kvadratmeter. Alla suiter har privat badrum, med dusch och toalett, Royal Suite har även ett badkar. Förutom suiter består varje tåg av två restaurangvagnar, en loungevagn och en observationsvagn med extra stora fönster och balkong. På balkongen kan du njuta av det vackra landskapet som tåget passerar under resans gång. Att resa med Rovos Rail skapar oförglömliga minnen. 

Här har vi samlat fler bilder från Rovos Rail >


Livet ombord 

En resa ombord på Rovos Rail kan inte beskrivas på annat sätt än att ni befinner er mitt i en film från en svunnen tid. Varje dag serveras det frukost, lunch och middag i tågets två restaurangvagnar. Borden är vackert dukade och måltiderna vällagade, under eftermiddagen serveras även afternoon tea i loungen och observationsvagnen. Baren är öppen från morgon till kväll och under resan är allt inkluderat utom de mest exklusiva champangerna och spritsorterna. Klädkoden ombord är "smart casual" och på de långa resorna är det ett par temakvällar där det är frivilligt att klä sig efter temat.

Här har vi samlat fler bilder från Rovos Rail >

 

Våra favoritsträckor 

Varje Rovos Rail-resa erbjuder en unik och lyxig tågupplevelse som tar dig genom några av Afrikas mest spektakulära landskap. Bland våra personliga favoriter finns resan som tar dig från Pretoria till de mäktiga Victoriafallen. Förutom att besöka fallen väntar spännande safari i Hwange National Park. En annan resa som erbjuder något alldeles extra är elvadagarsresan från Pretoria till Victoriafallen som tar dig först via Maputu i Moçambique, genom Zimbabwes spännande vildmark till de mäktiga fallen. För dig som mest vill uppleva livet på tåget är rutten mellan Kapstaden och Pretoria ett fantastiskt alternativ. 

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.