Starta din resa Mina sidor

Klassisk safari

Filtrera på:

Destination

Se alla

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

Klassisk safari när den är som bäst 

Upplev afrikas vilda djur från första parkett på världens mest kända platser för den klassiska safariupplevelsen. Här har vi samlat våra resor till länder som Tanzania, Kenya, Sydafrika, Zambia, Botswana, Namibia, Uganda och Malawi som erbjuder en storslagen safari-upplevelse i den afrikanska vildmarken. På alla dessa resor är den afrikanska vildmarken och djurlivet i fokus. Ibland i kombination med andra platser såsom stränder, öar, vingårdar eller städer, i vissa fall är det en omfattande safariresa genom flera parker eller till och med länder. I varje resa har vi noggrant valt ut platser och boenden som erbjuder det bästa av den afrikanska vildmarken och ger en klassisk safariupplevelse. 


Privat eller delat fordon 

Beroende på vart i Afrika man reser på safari, fungerar upplägget något olika. I Tanzania, Kenya och Uganda är standard att safarifordonet även fungerar som transportfordon. Därför har vi som standard valt att erbjuda privat fordon och egen guide till våra resenärer i dessa länder. Med egen guide och fordon ges du och ditt resesällskap stor flexibilitet att med våra duktiga guiders goda råd, planera dagarna efter era önskemål. Undantaget är privata reservat med mer exklusiva boenden där endast boendenas egna fordon får köra. Dessa boenden erbjuder ofta stor flexibilitet i dagarna och för den som önskar går det alltid att uppgradera till privat fordon. 

I Sydafrika, Botswana, Zambia och Namibia är det ditt boende som arrangerar safarin i sina egna bilar, här arrangerar vi transporten till ditt valda boende och därefter arrangerar boendet era safariaktiviteter. Olika boenden har olika upplägg beroende på vart de är och vilken nivå de är på, som standard ingår det alltid en morgonsafari och en eftermiddagssafari per dag. De varmaste timmarna mitt på dagen, när även djuren gömmer sig för solen, åtnjuts vid en eventuell pool eller med en bok i handen med utsikt över vildmarken. Många safariboenden i dessa länder erbjuder även aktiviteter under dagarna, allt ifrån vandringsafari till bybesök eller att medverka kring deras sociala och miljömässiga hållbarhetsprojekt. 


Här kan du läsa mer om hur safarin fungerar i våra olika länder


Boende under er safari 

Tältcamp, mobil camping, tältlodge eller lodge. Alternativen på typ av boende under din safari är många. Vi är helt övertygade om att det finns något som passar dig, oavsett om du anser dig vara äventyrlig, bekväm eller en som söker det lilla extra. Beroende på vart du vill resa och vem du är kommer vi rekommendera något av våra favoritboenden på just den platsen. Under våra mer än tio år som resebyrå och även långt före det så har vi rest genom kontinenten för att hitta de mest prisvärda och de häftigaste boendena till just dig. 

Under er safari har du möjlighet att välja själv vilken typ av boende du och ditt resesällskap önskar. En sak som många av våra resenärer ofta inte vet om är att inom alla olika kategorier finns det både budgetalternativ och exklusiva alternativ inom alla kategorier. Det allra mest exklusiva boendet är oftast en tältcamp eller till och med mobil tältcamp där magnifik vildmark och service kombineras med matupplevelser av hög internationell standard.

Här kan du läsa mer om boende under er safari


Mat och dryck under safarin

Det kanske är svårt att tro att det går att kombinera spännande äventyr i några av världens mest häppnandsväckande vildmarker, långt ifrån civilisationen, med mat- och dryckupplevelser av hög kvalitet. Visst är det så att er middag förhöjs av miljön den förtärs i och självklart är det så att olika boenden och platser håller olika nivåer, men för dig som vill prioritera en resa som bjuder på både safari och mat i världsklass så har vi boendena till dig. 

I alla våra safariresor ingår alla måltider samt vatten under safarin som standard. Flera boenden erbjuder även all-inclusive med dryck inkluderat. För dig som söker det lilla extra finns på många av våra camper och lodger möjlighet att boka in en frukost eller middag i vildmarken där boendets personal sätter upp ett privat bord, antingen en kort promenad från boendet eller en kort bilresa därifrån. Det är en fantastisk upplevelse att äta en 3-rätters middag eller en god frukost med endast vildmarken och ditt resesällskap närvarande. 


Här kan du läsa mer om mat och dryck under er safari

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.