Starta din resa Mina sidor

Julresor

Filtrera på:

Destination

Se alla

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

Sydafrika

Kapstaden, landets näst största storstadsområde, har vid flera gånger kammat hem titeln Världens bästa stad. Med omgivande berg, hav, stränder och vingårdar nära till hands är Kapstaden sannerligen en riktig pärla på Afrikas absoluta sydkust. Staden är dessutom som allra vackrast i december. Hur låter det med omkring elva soltimmar om dagen, i jämförelse med Stockholms två? December är startskottet för sommaren i landet och ger soliga, varma och torra dagar med lite nederbörd och temperaturer på omkring 25 grader. Det fina med Sydafrika är just kombinationerna av urbana, moderna städer, sol, bad och safariresor i utmärkta parker. Krugerparken är landets – och en av hela kontinentens – mest kända safariparker och ger suverän safari och djurskådning – med alltifrån ”Big Five” till över 500 fågelarter. Safariresor till Sydafrika har även den positiva sidan att många parker ligger i helt malariafria områden, vilket särskilt uppskattas bland barnfamiljer.


Tanzania

”Rudolf med röda mulen” i all ära men åker du till Tanzanias mest populära park Serengeti kan du sjunga sånger om ett annat djur med hovar. December och januari är nämligen utmärkta månader att se The Great Wildebeest Migration i parken. Efter de korta regnen (i regel i början av november) anländer de enorma hjordarna med gnuer (och zebror, antiloper etc.) till Serengetis färska, näringsrika gräsmarker under sen-november och tidiga december. 

Kenya

Jul och ”vinter” i Kenyas flagskeppspark Masai Mara garanterar dig en speciell högtid. Luften är frisk. De korta regnen i november brukar vara över i mitten av december och i juletid är Masai Mara ett grönt och frodigt savannparadis. Det är även en perfekt tidpunkt för den som vill se nyfödda djurungar stappla och vackla på ovana ben, eller de otaliga flyttfåglar som kommer till parken. Masai Maras djurliv är rikt året om och vid denna tidpunkt på året ger den frodiga naturen dem ett grönt och lummigt hem. December i Masai Mara ger varma dagar, runt 25-30 grader, med spridda regn på eftermiddagarna. Morgnarna är kyliga så lämna för all del inte alla varma tröjor hemma.
 
I övrigt är Kenya, liksom Tanzania, varmt året om. Vid denna tid på året, på de högre höjderna, skiftar temperaturerna mellan strax över 20 grader till 27 grader. På de lägre belägna platserna ligger temperaturerna mer konsekvent runt 30 grader. Även safariresor till Kenya kan kombineras med sol och bad – antingen till landets egna orter, som Mombasa, med kust till Indiska Oceanen eller till Zanzibar, som tillhör Tanzania.

 

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.