Starta din resa Mina sidor

Storstad, bush & beach    

Åk på en resa som har allt; ni börjar äventyret i världsmetropolen Kapstaden som erbjuder vackra landskap, underbara stränder, god mat och vin av högsta kvalitet.

Ni fortsätter sedan till Nkomazi Private Game Reserve, där fantastiska safariupplevelser väntar. Ni avslutar resan med magiska dagar på paradisön Mauritius.

Upplevelser

Kapstaden, Godahoppsudden, Boulders Beach, Safari & Mauritius

Platser

Kapstaden, Nkomazi Private Game Reserve, Mauritius

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Sydafrika passar dig som drömmer om att uppleva fantastisk safari, makalösa vyer och landskap samt mat och dryck av hög internationell standard. Paradisön Mauritius bjuder på fantastiska stränder, ett rikt korallrev och mängder av aktiviteter för den aktive.

Temperatur

I Sydafrika når sommartemperaturerna i Kapstaden cirka 25 grader, medan det i Kruger och KwaZulu-Natal ofta blir över 30 grader. Under vintern blir det sällan över 15 grader i Kapstaden, medan norra och östra delar av landet kan nå temperaturer på 20-25 grader. Mauritius bjuder på tropiskt klimat året om där snittemperaturerna de flesta månaderna ligger på cirka 28 grader.

Nederbörd

I Sydafrika och i Kapstaden faller det mest regn under vintermånaderna maj-april medan KwaZulu-Natal har mer jämn nederbörd över året, med en liten topp under november-februari. I Kruger regnar det mindre än i övriga landet, med mer regn under sommaren än vintern. Sommarmånaderna på Mauritius, december till mars är de med mest nederbörd, dock är det normalt tropiska regn som sedan går över i solsken

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

Idag landar du och ditt resesällskap i "The Mother City", Kapstaden. När ni hämtat ut ert baggage möts ni upp i ankomsthallen och blir körda till ert boende i staden. Välkomna till en av våra favoritstäder i världen!

I dag är det dags för en heldagsutflykt till Godahoppsudden. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. Under morgonen blir ni upphämtade på ert hotell. På vägen ut mot Cape Point kommer ni att passera flera fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve. Det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900-talet. Lunch kan ni köpa på restaurangen ute vid Cape Point. Under eftermiddagen återvänder ni till ert hotell.

Måltider

Frukost

De närmaste dagarna har ni möjlighet att utforska en av världens bästa städer. Här möts berg och hav vilket bidrar till dramatiska vyer vart du än befinner dig. Kapstaden bjuder förutom på sin naturskönhet och sina vackra stränder på fantastiska vandringsleder, massor av kultur och historia, samt mat och dryck av allra högsta standard. Några av stadens höjdpunkter är utsikten från Table Mountain och Lions Head, stränderna i Camps Bay och Nordhoek, Farmers market i V&A Waterfront på helgerna, Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad under många år, det färgglade kvarteret Bo-Kaap samt massor av god mat och fantastiska viner. Här finns verkligen något för alla och vi hjälper gärna till och tipsar om aktiviteter och restauranger utifrån era intressen och önskemål.

Måltider

Frukost

Efter en tidig frukost är det dags att resa vidare. Ni hämtas upp och körs till Kapstadens flygplats i god tid. Ni flyger från Kapstaden till Johannesburg. Vid ankomst till Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och kör till er safarilodge, som ligger strax söder om Krugerparken. När ni ankommer till er camp serveras ni sen lunch. Efter lunchen är det dags för resans första safari.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Närmaste dagarna väntar fantastiska safariupplevelser i Nkomazi Game Reserve - det finns stora möjligheter att se de flesta av djuren i ”The Big Five”. Tidig morgon ger ni er ut tillsammans med er guide och söker efter de vilda djuren. När ni återvänder till er lodge väntar frukost och tid för avkoppling eller någon av de andra aktiviteterna som lodgen erbjuder: spabehandlingar, picknickluncher, fågelskådning eller fiske. Glöm inte att koppla av och njuta av den fantastiska utsikten från poolen eller terrassen. Vid klockan 16 väntar spännande safariupplevelser med er guide. Era safariturer på eftermiddagarna avslutas med en drink i solnedgången innan ni återvänder till er lodge för middag.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Efter en sista morgonsafari och en god frukost på lodgen kör ni tillbaka till Johannesburg. Här lämnar ni tillbaka er hyrbil innan ni checkar in på flygplatshotellet och har en lugn kväll innan ert morgonflyg följande dag.

Måltider

Frukost & Middag

Efter en tidig frukost tar ni er till avgåshallen för att flyga vidare till Mauritius. Vid ankomst till Mauritius hälsas ni välkomna och får en kort presentation av våra representanter. Ni körs sedan till ert boende. 

Måltider

Frukost

Koppla av och njut av härliga dagar på hotellet. Via hotellet kan ni boka alla de spännande utflykter som Mauritius har att erbjuda.

På Mauritius erbjuds hög kvalitet på mat, fantastiska hotell och trevliga utflykter. Här finns höga berg, tropiska vattenfall, fantastiska möjligheter till snorkling och dykning, kristallklart vatten och kritvita stränder. Mauritius vackra natur lämnar ingen oberörd. 

Innan den europeiska upptäckten på 1500-talet var ön obebodd. Ön hade varit känd av araberna sedan 900-talet och portugiserna kom som de första européerna till ön 1505. Holländarna koloniserade ön 1638 och gav namnet Mauritius efter prins Maurits av Nassau. Holländarna lämnade ön några decennier senare. På 1700-talet var ön under fransk kontroll. Efter slaget om Mauritius blev ön brittisk 1810 och britterna behöll kontrollen fram till självständigheten 1968. Mauritius har varit en stabil demokrati sedan självständigheten och är idag ett av Afrikas rikaste länder.

"Tanken slår en att Mauritius blev skapat först; sedan blev himmelriket skapat som en kopia av Mauritius" - Mark Twain

Måltider

Frukost

Afrikaäventyret är över för den här gången. Ni tar farväl av kontinenten som har gett er unika upplevelser och minnen för livet.

I god tid före flygavgång är det avresa från hotellet till flygplatsen för hemresa till Sverige.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se.

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Dricks

Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa.

Sydafrika
- Safariguide: 100-200 ZAR per person och dag
- Boenden (städpersonal & recetion): 15-20 ZAR per person och natt
- Resturanger, barer och cafeér: 10-20% av notan 
- Om ni har hyrbil och tankar: 5-10 ZAR till personen som hjälper er
- Guidade turer: 100 ZAR per person 
- Taxi/Uber: 10% av notan 

Säkerhet

I Sydafrika bör ni vara uppmärksamma och försiktiga i trafiken, efter mörkrets inbrott och när du hanterar pengar eller värdesaker. 

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten. 

Brottsligheten är generellt sett låg på Mauritius. Vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet och ha koll på sina värdesaker.

Läs mer om säkerheten i Sydafrika och Mauritius på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga. 

Språk

Sydafrikas nationalspråk är engelska och afrikaans.

De flesta invånarna på Mauritius talar både engelska och franska. Det finns också inslag av andra orientaliska språk.

Tidsskillnad 

Under vinterhalvåret ligger Sydafrika en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid. 

Tidsskillnaden mellan Mauritius och Sverige är (svensk tid + 2 timmar) under sommaren, och (svensk tid + 3 timmar) när det är vintertid.

Valuta

Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Valutan heter Mauritius Rupee (MUR). De flesta tar emot Visa, Master Card och Diners. Ni kan växla till MUR på flygplatsen, i banker och på hotell. Om ni vill växla från MUR till SEK ska ni vara uppmärksamma på att detta bara är möjligt på flygplatsens bank

Elektronik & Adapter 

Adapter behövs till Sydafrika och de använder sig av en typ M plug. 

I Mauritius behövs ingen adapter. 

Pass & Visum

Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Resenärer med ett svenskt pass får stanna i Mauritius upp till 90 dagar utan att ansöka om visum.

Klimat

Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Mauritius är den perfekta destinationen för sol- och badälskare. Från september till december till temperaturen kring 25-29 grader och vattentemperaturen runt 24 grader. Detta är en av de bättre tidpunkterna att besöka ön. Under januari till maj är det regnperiod i Mauritius, dock är vädret fortfarande varmt och skönt under dessa månader. 

Internationellt körkort

Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt i Sydafrika.

Ni kan ansöka om internationellt körkort via Motormännens riksförbund:
https://msverige.se/internationellt-korkort/

Svenska Ambassaden i Sydafrika


Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress:
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter:
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

Honorärkonsulat på Mauritius
Sverige har ingen ambassad på Mauritius, utan företräds av ett honorärkonsulat i Port Louis och Sveriges ambassad i Harare, Zimbabwe.

Sveriges honorärkonsulat:
Taylor Smith & Co Ltd
Aqualia Building,
Old Quay D Road
Port Louis
Mauritius

Kontaktuppgifter:
Telefon: +230 206 32 03
Fax: +230 240 28 84
E-post: colin.taylor@taylorsmith.mu • Heldagsutflykt till Godahoppsudden med guide
 • Besök av pingviner på Boulders Beach
 • Flygbiljett Kapstaden - Johannesburg
 • Hyrbil från Johannesburg
 • Safari i Nkomazi Game Reserve
 • Öppen safaribil med engelsktalande guide
 • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • Alla parkavgifter
 • Flygbiljett Johannesburg - Mauritius
 • 6 nätter på strandhotell
 • All transfer enligt programmet


PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Dricks till safariguide/chaufför, 100-200 ZAR per person/dag
 • Dokumentavgift på hyrbil, dras direkt från kunden

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler. 

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

The Clarendon Fresnaye
Läs mer >
Winchester Boutique Hotel
Läs mer >
Ravenala Attitude
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Bo-Kaap

Bo-Kaap är ett av Kapstadens mest kända kvarter och har en rik och mångkulturell historia. Här finns mycket att se, smaka och utforska.

The Walk to Freedom Tour

The Walk to Freedom Tour ger oss insikt i Sydafrikas historia och speciellt den rika kulturhistorien i Kapstaden. Du besöker Bo-Kaap Museum, Slave Lodge och District Six Museum.

Taffelberget

Ett besök på Taffelberget är obligatoriskt när du är i Kapstaden. Bergets högsta punkt är Maclear's Beacon, som sträcker sig 1086 meter över havet. Ni kan välja att vandra upp eller ta linbanan.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt skräddarsydd och exklusiv, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.