Starta din resa Mina sidor

Upptäck Botswanas orörda vildmark - ett campingäventyr för livet

  Följ med på ett spännande äventyr i Botswana. Upptäck Botswanas fantastiska natur och orörda vildmark. Ni bor i privata mobila tält i Okavangodeltat, världens största inlandsdelta, Savuti och Chobe National Park.

Upplevelser

Orörd vildmark, Campingsafari, Äventyr

Platser

Maun, Okavango, Savuti, Chobe

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Botswana är en oas i hjärtat av Afrika med oändliga vildmarksområden och ett rikt djurliv. Oavsett om du söker en exklusiv safari eller ett campingäventyr, finns vi här för att ta fram den resa du önskar.

Temperatur

Botswana välkomnar gärna med soligt väder och med en genomsnittstemperatur som varierar mellan 20 och 30 grader året om. Dagarna är oftast varma och soliga, perfekta för safariäventyr och att utforska av landets vildmarksområden.

Nederbörd

I Botswana präglas klimatet av låg nederbörd, särskilt under de torra vintermånaderna från maj till oktober. Under regnperioden, som vanligtvis sträcker sig från november till mars, upplever landet korta men intensiva regnskurar som omvandlar det tidigare torra landskapet till frodiga grönområden.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

Vid ankomst till Maun Airport hälsas ni välkomna av era guider. Ni körs till ert boende där ni får koppla av efter en lång flygresa. Maun är safarihuvudstaden i Botswana varifrån landets safariresor ofta börjar. Ladda era batterier och gör er redo för morgondagens äventyr. 

Måltider

Middag

Njut av en trevlig frukost innan ni påbörjar er resa mot Okavango. Ni bor i ett område som heter Khwai och är känt för sitt rika djurliv. Under de dagar som ni kommer att spendera i Okavangodeltat kommer ni att få uppleva fantastisk safari. Okavangodeltat är med på UNESCOS världsarvslista och är hem till både elefanter, bufflar, lejon, flodhästar, zebror och även den afrikanska vildhunden. Området kring deltat är ett populärt hem till leoparden tillsammans med andra sällsynta djur. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Tidigt på morgonen är det dags för dagens äventyr, efter en kopp kaffe eller te åker ni ut på dagens första Game Drive. Okavangodeltat bjuder på ett vackert landskap som består av skog, laguner, vattendrag och öar. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Ni återvänder till er camp för frukost. Khwai är världsberömt för sitt rika djurliv och sina våtmarksområden. Njut av några lugna timmar på campen. På eftermiddagen väntar återigen upplevelser i vildmarken. Ni avslutar dagen vid lägerelden. 

Måltider

All - Inclusive

Tidigt på morgonen påbörjar ni er resa mot Savuti. Resan går genom orörda vildmarksområden med stor möjlighet att få se djur under resans gång. Ni äter lunch längs med vägen. Väl framme vid er camp kopplar ni av och gör er redo för eftermiddagssafari. Tillsammans med er guide gör ni ert yttersta för att se så många vilda djur som möjligt. Ni återvänder till er camp i skymningen. Kvällen avslutas runt lägerelden under den afrikanska stjärnhimlen.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Tidigt på morgonen åker ni ut på safari. Ni söker efter djuren samtidigt som solen börjar gå upp över Savuti. Djuren är vanligtvis mest aktiva under morgontimmarna och att ge sig av tidigt ökar chanserna att få se de stora kattdjuren. Savuti är känt för att lejonen i området gärna jagar giraffer och elefanter. I Savuti har ni möjlighet att se gepard, leopard, gnu, zebra, giraff, antilop, buffel, flodhäst, krokodil och många olika fågelarter. Efter en spännande morgonsafari återvänder ni till er camp för frukost. Det är en obeskrivlig upplevelse att befinna sig ute i vildmarken. Efter lunch är det återigen dags för spännande safari, i Savuti vet man aldrig vad som väntar. Kvällen avslutas runt lägerelden under den afrikanska stjärnhimlen.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Idag fortsätter resan norrut till Chobe National Park där ni bor vackert precis intill Chobe River. Chobe är Botswanas näst största park och har en av de största elefant-populationerna i världen med ca 120 000 elefanter. Ni äter lunch längs med vägen. Väl framme åker ni på safari längs med flodbädden. Här kan ni få se flodhästar som ligger i vattnet och djur som kommer till flodkanten för att dricka ur floden.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Chobe National Park i Botswana bjuder på en oförglömlig safari med både morgon- och eftermiddagssafari. Morgonsafarin tar dig genom den vackra vildmarken i soluppgången, när solens första strålar möter vildmarken. Ni återvänder till ert boende för några timmars vila och lunch. Under eftermiddagen väntar nya äventyr, antingen båtsafari eller klassisk game drive. Safari i skymningen skapar bästa förutsättningen för en lyckad safari. Dagen avslutas med middag på boendet, det är en fantastisk känsla att somna till ljudet av den afrikanska natten. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Njut av er sista dag i Botswana. Under dagen körs ni till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår från Kasane International Airport.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se


Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

 

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

 

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

 

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

 

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

 

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

 

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

 

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se Dricks

Dricks är en del av kulturen i Botswana. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box", här kan ni lämna dricks vid avresa.
- Safariguide, 10-15 usd per dag per person
- Boenden, 3-5 usd per person per natt

 

Säkerhet

Botswana är allmänt sett ett tryggt resmål dock ska man alltid iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna i städer under dygnets mörka timmar.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni följer boendets riktlinjer och rekommendationer.

Läs mer om säkerheten i Botswana på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga. 

 

Språk

I Botswana talar man engelska och setswana.

 

Tidsskillnad 

Under vinterhalvåret ligger Botswana en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid.

 

Valuta

Valutan i Botswana är Pula. I Botswana går det bra att betala och ta ut med kort. I Botswana är det vanligt att man använder amerikanska dollar vid dricks och betalning.

 

Elektronik & Adapter

Den sydafrikanska standarden (typ M) är vanligast i Botswana. Även den brittiska standarden (typ G) förekommer. Mindre vanligt, även om den finns ibland, är den indiska standarden (typ D). På vissa lodger och hotell finns det “multiuttag” som även fungerar med svenska kontakter, observera att dessa inte brukar jorda de förbrukare du använder.

 

Mobil:

Önskar du att använda mobilen i Botswana är det bäst att höra med din mobiloperatör vilka kostnader som gäller. Det kan vara billigare att köpa ett e-sim via appen Airalo eller liknande.

 

Pass & Visum

Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

 

Klimat

Klimatet i Botswana är subtropiskt med temperaturer upp till 40 °C om sommaren (december – mars). Om vintern kan temperaturen på natten däremot nå under noll på vissa ställen. Nederbörden varierar beroende på var i landet man befinner sig, och faller huvudsakligen i perioden november till mars.

 

Internationellt körkort

I Botswana är det kvar på internationellt körkort. Ni kan ansöka om internationellt körkort via Motormännens riksförbund: https://msverige.se/internationellt-korkort/

 

Svenska Ambassaden i Sydafrika

Sverige har ingen ambassad i Botswana utan man hänvisar istället till den svenska ambassaden som ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

 

Adress

I Parioli Complex 1166 Park Street, Pretoria
Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

 

Ambassadens kontakuppgifter

Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

 • Botswana
 • Safari i Botswana
 • Båtsafari
 • Safari i jeep
 • Engelsktalande guide 
 • All transport
 • Alla parkinträden 
 • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet

PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Dricks till safariguide/chaufför, 10-15 USD per person/dag

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler. 

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Nokanyana Lodge
Läs mer >
Mopiri Camp
Läs mer >
Maun Studios
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Vandringssafari

En vandringssafari ger dig en unik närhet till naturen. Tillsammans med beväpnad guide och ranger får du möta vildmarken till fots. Med fokus på att förstå och möta naturen från insekter och fåglar till större vilt som elefanter, giraffer och bufflar.

Bush Breakfast

Få upplevelser slår en frukost ute i vildmarken. Er frukost dukas upp på en avskild plats, där en privat kock tillagar er frukost. Njut av god frukost och spektakulära vyer.

Helikopter över Okavango

Att flyga med helikopter över Okavango är en svårslagen upplevelse. Du får se hur djuren rör sig över vildmarken och vidden av Okavango. När du ser deltat från ovan får du ytterligare en dimension på din safariresa.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.