Starta din resa Mina sidor

Underbara Seychellerna

Njut av två av Seychellernas magiska öar. Ni börjar er vistelse på huvudön Mahé som är känd för sina fantastiska stränder där ni kan välja att koppla av i solstolen eller delta i spännande aktiviteter. Resten av resan tillbringas på den privatägda ön Denis som är känd för sina vackra korallrev. Här finns bara ett hotell och här kan ni verkligen ladda batterierna bland vackra kokospalmer och kristallklart vatten.

Upplevelser

Sol & Bad, Fantastiska stränder, Vattensport, Vandring

Platser

Mahé & Denis Island

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Den tropiska ö-gruppen Seychellerna bjuder på fantastiska stränder, dramatiska vyer och spännande äventyr både på land och till havs. Hit reser du för att få kombinationen av avkoppling och äventyr mitt i Indiska Oceanen. En destination som är värd sin egna resa eller i kombination med safari.

Temperatur

Seychellerna bjuder på ett varmt och tropiskt klimat året om. Året består av två årstider som styrs av monsunvindarna. Maj till september är den svala och torra perioden med temperaturer omkring 24-30 grader. Under oktober till april är temperaturerna normalt över 30 grader.

Nederbörd

Även nederbörden styrs av monsunvindarna och det regnar mer under den varma och fuktiga perioden under oktober till april, medan det är mindre nederbörd maj till september. Viktigt att poängtera är att Seychellerna är en året runt-destination, med små mängder regn även under regnperioden.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

När ni landar på Seychellerna möts ni upp och körs till ert hotel. Njut av en lugn eftermiddag i paradiset. 

Måltider

Middag

Mahé är den största och mest folkrika ön samt handelscentret på Seychellerna. Här hittar vi huvudstaden Victoria, den internationella flygplatsen, många stora hotell och resorts, ett mångsidigt utbud av små hotell, pensionat och bed and breakfast-establishment. På Mahé hittar vi också Seychellernas högsta berg och ön har en varierad topografi med vackra stränder, bergsutsikt och frodiga tropiska skogar. Mahé är även landets kulturella och historiska centrum med flera sevärdheter.

Upptäck ön på egen hand eller boka en guidad tur. I huvudstaden Victoria kan du njuta av underhållning, shopping och restauranger, även om det är i liten skala då Victoria är en av världens minsta huvudstäder. Här finns också Victoria Botanical Gardens för dig som vill se sällsynt och vacker flora. Gigantiska sköldpaddor lever på grannön Moyenne och i Port Glaud finns vandringsleder vid den lilla Sauzier-fossen. Passa på att besöka hantverksbyn Domaine de Val des Pres, där du hittar vacker kreolsk konst. På Mahé kan du även cykla, fiska och dyka.

Mer om Seychellerna:
Kvalitet och service är något som är högt prioriterat på Seychellerna, inte bara som begrepp utan i praktiken. Mat av högsta klass från världens alla hörn, där arabiska, afrikanska, kreolska, kinesiska och indiska kulturer har smält samman – det kan inte bli annat än bra. Naturligtvis äter du också fisk och skaldjur här! Här finns inga begränsningar för vad du kan göra. Vattensporter som segling, dykning, snorkling, vattenskidåkning, vindsurfing, paddling och djuphavsfiske är populära aktiviteter. Korallreven som omger hela ön är hem för hundratals fiskarter med en färgprakt och skönhet som är svår att beskriva.

Sjöfarare från Oceanien och arabiska handelsmän kan ha varit de första som upptäckte ögruppen. Men den allra första personen vi med säkerhet vet om som besökte öarna var den portugisiske Vasco da Gama år 1502. Öarna fick sitt första officiella namn, "Admiralens öar", från honom. Engelsmännen anlände till öarna år 1609. Ögruppen var fortfarande obebodd och ingen gjorde anspråk på suveränitet över den.

Med tiden blev Seychellerna en viktig mellanlandning för resenärer mellan Afrika och Asien. Öarna erövrades av pirater som styrde fram till 1756. Piraterna var de första som bosatte sig på ögruppen. År 1756 intogs öarna av fransmännen och fick sitt nuvarande namn, Seychellerna, efter den dåvarande franske finansminister Jean Moreau de Séchelles. Efter detta blev ögruppen en bricka i de globala konflikterna fram till dess att den blev en självständig nation år 1976.

Måltider

Frukost & Middag

Efter en trevlig frukost blir ni hämtade och körs till flygplatsen. Nu är det dags att njuta av Seychellerna på den privatägda ön Denis. Vid ankomsten till Denis blir ni välkomnade och körs till hotellet.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Till skillnad från många andra öar på Seychellerna är Denis en korallö. Det är en liten platt ö med gott om kokospalmer och casuarina-träd. Ön ägs av familjen Mason och det finns bara ett hotell här. På ön finns även en gård där det mesta av restaurangens mat odlas. Det är möjligt att besöka gården och odlingarna här på ön. På korallreven runt ön kan du ha turen att se sköldpaddor, rockor, delfiner och hajar. Ta en cykeltur på sandstigarna, besök de gigantiska sköldpaddorna, fiska eller njut av snorkling, solbad och simning.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Afrikaäventyret är över för den här gången. Ni tar farväl av kontinenten som har gett er unika upplevelser och minnen för livet.

I god tid före flygavgång är det avresa från hotellet till flygplatsen för hemresa till Sverige.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se.Dricks

De flesta boendena på Seychellerna har en "tip box" som står i receptionen. Här kan du lämna din dricks när du checkar ut. Dricksen delas sedan mellan de som arbetar på hotellet. Nedan finner du de generella råden för dricks på Sechellerna

 • 3- 5 usd per person per dag på boenden 

Säkerhet

Brottsligheten är generellt sett låg på Seychellerna. Vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet och ha koll på sina värdesaker.

Läs mer om säkerheten i Seychellerna på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser är trygga. 

Språk

De officiella språken på Seychellerna är franska, engelska och seychellisk kreol.

Tidsskillnad 

Seychellerna ligger 3 timmar före Sverige (+4 GMT).

Valuta

Valutan på Seychellerna är Seychellisk Rupie (SCR) och går att växla till sig på plats. Det är vanligt att turister uppmanas betala med utländsk valuta, t.ex. USD på hotell och utflykter. Ofta funkar det också bra med kortbetalning.

Elektronik & Adapter

När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt.
De använder sig av Typ G i uttag vilket är samma som brittisk modell.

Pass & Visum

Passet ska vara giltigt 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. På Seychellerna krävs inget visum för EU-medborgare. Alla resenärer måste dock fylla i en digital hälsodeklaration. I samband med att du fyller i hälsodeklarationen ska du också köpa en försäkring som kostar 5.40 euro per person. https://seychelles.govtas.com/.

Klimat

Seychellerna ligger utanför cyklonbältet och har ett stabilt väder, och farliga väderförhållanden är mycket sällsynta. Temperaturerna varierar mellan 24 och 31 grader året om. Skärgården påverkas av två monsunvindar:

 1. Sydostmonsun (maj till november): Under denna period är temperaturerna vanligtvis svalare och det är mindre nederbörd. Vanligtvis kommer de nordvästra delarna av vissa öar att ha lugnare hav än de som påverkas av sydostvindarna.

 2. Nordvästmonsun (december till april): Detta är vanligtvis den varmaste tiden på året, men fortfarande behaglig. Som regel kommer de sydöstra delarna av vissa öar att ha lugnare hav än de som påverkas av nordvästvinden.

Var medveten om att under sydostmonsun kan havet vara livligt med mycket vågor, och det rekommenderas att resa med inrikesflyg om du blir lätt sjösjuk och ska resa mellan Mahé och Praslin. Sydostmonsun kan också leda till tångansamlingar på vissa stränder.

Turistskatt

Seychelles' Tourism Environmental Sustainability Levy, 75 - 100 SCR per person per natt betalas direkt till hotellet vid utcheckning.

Svenska Ambassaden

Seychellerna har ingen ambassad på Seychellerna utan hänvisar istället till den svenska ambassaden i Nairobi, Kenyas huvudstad.

Adress:
United Nations Crescent, Gigiri Nairobi

Postadress:
PO Box 30600
00100 Nairobi
Kenya

Ambassadens kontaktuppgifter:
Tel: +254 (0)709 96 4000
Fax: +254 (0)709 96 4339
E-post: ambassaden.nairobi@gov.se

Akuta konsulära ärenden:
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon +254 (0)709 96 4000 och slå 0 eller ring +46 (0)8 405 5005 för att kopplas till jourhavande tjänsteman. 

 • 6 nätter på Carana Beach Hotel
 • 5 nätter på Denis Island
 • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • Flygbiljetter tur/retur Mahé - Denis
 • Alla transfers

PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Seychelles' Tourism Environmental Sustainability Levy, 75 - 100 SCR per person, per natt

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler.

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Story Seychelles
Läs mer >
Hilton Northolme Resort & Spa
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv, skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.