Starta din resa Mina sidor

Bestig Kilimanjaro och åk på safari på den afrikanska savannen 

Detta otroliga äventyr tar dig hela vägen upp till Afrikas tak. Kilimanjaro, med sina 5 895 meter över havet, är den högsta punkten i Afrika. Resan avslutas med safari i världsklass i Tarangire National Park. Den perfekta kombinationen för dig som älskar djur och natur.

Under sju dagar går du och ditt resesällskap tillsammans med era guider och bärare längs Machamerutten samtidigt som ni njuter av en otrolig utsikt, hemlagad och näringsrik mat och sover i tält under en stjärnklar och vacker himmel. Fira prestationen med några dagars safari i Tarangire National Park.

Upplevelser

Bergsbestigning, Äventyr, Safari

Platser

Kilimanjaro, Tarangire National Park

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Kilimanjaro, med sin storlek och höga höjd, sträcker sig genom flera klimatzoner på grund av att höjden varierar väldigt mycket på berget. Det här betyder att vegetationen och klimatet pendlar mellan tropisk savann, regnskog och hedlandskap för att sedan gå över till alpin öken och glaciärlandskap.

Temperatur

Då större delen av bestigningen sker på hög höjd kan det bli riktigt kallt med temperaturer ner mot hela 25 minusgrader. När solen är framme kan det däremot bli väldigt varmt med upp till 25 grader. Temperaturen kan variera kraftigt under en och samma dag på berget beroende på vädret.

Nederbörd

Från januari till mars är solen ofta framme på morgon och eftermiddag. Juni-augusti brukar erbjuda ett klarare och kallare väder. September och oktober kan bli mildare och skapa molntäcken under trädgränserna, men med fri sikt på de högre höjderna. Under november och december kan vädret variera.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

Välkomna till Tanzania! När du och ditt resesällskap landar på Kilimanjaro International Airport blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Därefter börjar resan mot ert boende i Moshi vid foten av Kilimanjaro. Resan tar ungefär en och en halvtimme och blir starten på ert äventyr i Tanzania.

Måltider

Middag

Moshi är staden som ligger precis vid foten av Kilimanjaro. En stad som betraktas som huvudstad i Kilimanjaroregionen. På den lokala marknaden sker en livlig handel från tidig morgon till sen kväll. De flesta invånarna i Kilimanjaroregionen är bönder och handelsmän. Idag går ni tillsammans med er guide igenom bestigningen av Kilimanjaro. Denna extra dag innan själva vandringen drar igång rekommenderar vi också för att eventuellt försenat bagage ska hinna komma.

Måltider

Frukost & Middag

Från: 1 800 m ö h till 3 000 m ö h 
Dagens etapp: Cirka 5 timmar 
Distans: Cirka 12 km 
Vägledande temperatur: Dagtid cirka 10 till 25 grader. Under natten cirka 2 till 10 grader. 
Efter frukost åker ni till Machame Gate där vandringen mot toppen av Kilimanjaro börjar. Ni går genom skogslandskap och regnskog i sköna sommarkläder. Regnskogen har en rik och skiftande flora och har ni tur får ni se apor i träden. I takt med att ni kommer högre upp på berget sjunker temperaturen. Ni anländer sedan till Machame Camp.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Från: 3 000 m ö h till 3 900 m ö h 
Dagens etapp: Cirka 5 timmar 
Distans: Cirka 4 km 
Vägledande temperatur: Dagtid cirka 5 till 15 grader. Under natten cirka -2 till 3 grader. 
Ni lämnar regnskogen bakom er och går in i ett område fullt av buskar och snår. Strax före lunchtid möter ni några ansträngande backar som tar på krafterna. Drygt halvvägs in på dagens etapp serveras det lunch. Därefter går ni genom en dal och kommer sedan fram till Shira Camp på cirka 3 900 m ö h. Det är möjligt att ni under dagen har kunnat gå i shorts, men framme vid campen är det nog dags att byta om till varmare kläder. Från Shira Camp kan ni ha tur att få en fantastisk utsikt över Mount Meru som är Tanzanias tredje högsta berg.

Måltider

Frukos, Lunch & Middag

Från: 3 900 till 4 600 till 4 000 meter över havet
Dagens etapp: Cirka 6 timmar 
Distans: Cirka 11km 
Vägledande temperatur: Dagtid cirka 0 till 15 grader. Under natten cirka -2 till 3 grader.  
Trots att höjden nästan är den samma både vid start och vid mål går vandringen upp och ner den här dagen. Ni går genom ett torrt landskap med mycket stenar och sand och passerar Lava Tower som ligger på cirka 4 600 meter över havet. Vid Lava Tower får ni uppleva hur den höga höjden påverkar er samtidigt som ni får en varm lunch. Därefter går ni ner för en brant lutning till Barranco Camp.

Måltider

Frukost. Lunch & Middag

Från: 3 900 m ö h till 3 900 m ö h 
Dagens etapp: Cirka 5 timmar 
Distans: Cirka 5 km
Vägledande temperatur: Dagtid cirka 0 till 15 grader. Under natten cirka -2 till 5 grader. 
Ni befinner er på samma höjd vid slutet av dagen som vid dagens början, trots detta så kommer ni befinna er en bra bit över 4 000 meter under dagens etapp. Idag tar ni er an "Barranco Wall", en bergsvägg där lite klättring krävs och ni passerar ett brant parti som kallas "The kissing wall". Det beror på att ni går så nära väggen att ni nästan måste pussa den. Dagens vandring går genom ett vackert område och många upplever detta som en av de mest minnesvärda dagarna. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Från: Cirka 4 000 till 4600 m ö h
Dagens etapp: cirka 3 timmar
Distans: Cirka 4 kilometer
Vägledande temperatur: Dagtid cirka 0 till 15 grader. Under natten cirka -7 till 5 grader. 
All vegetation försvinner successivt, på den här höjden har växter svårt att överleva. Ni kommer till er camp tidigt på dagen och nu är det viktigt att vila och återhämta sig. Runt midnatt påbörjar ni nattens vandring mot Uhuru Peak. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Från: 4 600 till 5 895 till 3 000 m ö h
Dagens etapp: Cirka 15 timmar 
Distans: Cirka 19 km 
Vägledande temperatur: Dagtid cirka -5 till 17 grader. Under natten cirka -15 till 10 grader. På den här höjden är det nästan vinter och det blir kallare ju högre upp ni kommer. Det är inte ovanligt med en temperatur på -15 grader.
Ni startar vandringen uppför berget någon gång under midnatt. Vid Stella Point, 5 725 meter över havet, finns det stor risk att drabbas av symptom av höjdsjuka i form av illamående, huvudvärk och kräkningar. Detta kan få till följd att ni inte orkar vandra vidare, men det måste inte stoppa er. Om ni inte har drabbats av den värsta graden av illamående kommer ni nå toppen av Mount Kilimanjaro, Uhuru Peak på 5 895 meter över havet. Uhuru Peak är Afrikas högsta punkt och världens högsta fristående berg. Allt slit och all smärta som ni har utstått under vandringen, försvinner när ni får uppleva den otroliga utsikten och känslan av att bara stå där på toppen. Detta är en otrolig prestation och ett minne för livet. Ni får uppleva soluppgången innan ni börjar er vandring ner mot Mweka Camp på cirka 3 000 meter över havet. Ni passerar Barafu Camp där det serveras mat och ni får möjlighet att vila er innan ni fortsätter er vandring ner för berget.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Från: 3 000 till 1 800 meter över havet
Dagens etapp: Cirka 3 timmar 
Distans: Cirka 7 km 
Vägledande temperatur: Dagtid cirka 10 till 25 grader. Under natten cirka 5 till 12 grader. 
Idag vaknar ni förmodligen med möra ben efter gårdagens prestation. Efter frukost fortsätter ni vandringen ner för och går genom regnskogen. Här finns det möjlighet att få se colobusapor som hoppar i trädkronorna.  Vid ankomsten till gaten skrivs ni in i arkiven och får senare ta emot ett välförtjänt diplom. När ni kommer till hotellet kan ni njuta av en välförtjänt och skön dusch. Grattis till en otrolig prestation!

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Efter en lugn frukost på ert boende börjar ni er resa mot Tarangire National Park. Tarangire är känd för sina fantastiska safariupplevelser. Parkens landskap varierar från öppen savann, skogsbeklädda områden, sumpmark, täta buskage, palmer och områden med ikoniska baobabträd. Denna mångfald skapar en unik och fascinerande miljö.

I Tarangire väntar spännande safariäventyr. Tillsammans med er kunniga guide söker ni efter elefanter, giraffer, zebror, antiloper, lejon, geparder, hyenor, strutsar, bufflar och ett myller av andra vilda djur. Ni anländer till er camp i solnedgången. Njut av en lugn kväll vid lägerelden under den afrikanska stjärnhimlen.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Ni vaknar upp till ännu en spännande dag på savannen. Tarangire National Park är berömd för sina stora elefantflockar, till antalet lever över 3 000 elefanter i parkens ekosystem. Det är en fantastisk plats för att följa dessa majestätiska djur i deras naturliga miljö. I Tarangire finns också de ikoniska Baobabträden, som imponerar med sina gigantiska dimensioner – en del av dem kan ha en diameter på över 5 meter.

Ni spenderar hela dagen i parken och utforskar dess skatter tillsammans med er erfarna guide. När solen sakta sänker sig över horisonten anländer ni till er camp där middag serveras. Återigen har en dag på savannen gått till ända.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Efter en god frukost går resan mot Kilimanjaro International Airport för att därifrån påbörja resan hemåt.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se.

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se.Dricks

Dricks är en del av kulturen i Tanzania. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Dricks ges till huvudguiden efter avslutad bestigning vid ankomst till Moshi.
- Dricks till guider och bärare: 350 USD per person

För er som reser vidare på safari och eller till Zanzibar efter Kilimanjaro rekommenderar vi att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip box” där ni kan lämna dricks vid avresa.
- Safariguide, 10-15 USD per person och dag
- Boenden, 1-5 USD per rum per natt 

Säkerhet på berget

Vi lägger upp våra bestigningar med stort fokus på säkerhet trots detta går det inte att garantera att oönskade händelser inte inträffar. Våra huvudguider finns för att hjälpa er om det skulle vara så att något problem uppstår. Om det är någon deltagare som behöver avbryta bestigningen följs denne ner för berget, eventuella extra boendekostnader står resenären själv för. På alla camper finns det ett förstahjälpen team. Guiderna har också kommunikation med vårt team i Moshi som kommunicerar med oss. Vi tecknar försäkring hos Flying Doctors som har 24/7 beredskap. Som resenär är du skyldig att teckna en fullgod reseförsäkring.

Säkerhet i Tanzania 

Befinner du dig i städer i Tanzania såsom Arusha eller Dar es Salaam är vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna under dygnets mörka timmar. Behöver ni taxi kan ni boka det med hjälp av oss eller via hotellet. Undvik att ta en taxi ute på gatan.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten.

Läs mer om säkerheten i Tanzania på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga.

Klimat på Kilimanjaro

​Kilimanjaro sträcker sig genom flera klimatzoner pga den varierade höjden. Det här betyder att vegetationen och klimatet pendlar mellan tropisk savann, regnskog, hedlandskap, för att sedan gå över till alpin öken och glaciär. Generellt kan man säga att regnskogen dominerar områderna mellan 1200 - och 2700 m ö h, hedlandskap mellan 2700 - och 3500 m ö h, den alpina öknen mellan 3500 - och 5000 m ö h, och därefter är det snö och is. 

Då större delen av bestigningen sker på högre höjder så kan det bli riktigt kallt, med en temperatur ner mot hela 25 minusgrader. Och oavsett under vilken årstid ni reser så finns det alltid chans till nederbörd med både snö och regn.

Mellan januari och mars är solen ofta framme under morgonen och senare på eftermiddagen. Perioden mellan juni och augusti brukar erbjuda ett klarare och kallare väder. September och oktober brukar ofta bli mildare och skapa molntäcken under trädgränserna, men med fri sikt på de högre höjderna. Under november och december kan vädret variera. Man bör undvika att bestiga Kilimanjaro under den stora regnperioden som infaller april och maj. 

Klimat i Tanzania

Tanzania har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till mars är de varmaste månaderna i Tanzania.

Teamet

Under en bestigning har ni en privat huvudguide, egen kock och ett team med bärare. Våra huvudguider har många års erfarenhet av att guida bestigningar på Kilimanjaro. Hela teamet finns till för er under er bestigning. Det är krav från myndigheterna i Tanzania att alla guider ska vara certifierade, en trygghet för er som bestiger Kilimanjaro.

Mat och vatten

Alla måltider ingår på Kilimanjaro. Maten är god och välsmakande och menyn tillfredsställer det energibehov som behövs under vandringen på Kilimanjaro. 

Så här kan menyn på Kilimanjaro se ut:
Deltagarna väcks med varm dricka, te eller kaffe på sängen.
Frukost med bröd, diverse pålägg, stekt ägg, korv och havregrynsgröt.
 Dricka består av te, kaffe, varm choklad och vatten.
Middagen består av soppa, huvudrätten kan bestå av potatis, kyckling och grönsaker.

Om du har behov av särskild diet är det möjligt för oss att arrangera och tillmötesgå dina behov. Meddela oss detta vid bokning. 

Vatten:
Första dagen på berget får våra bestigare 3 liter vatten var. Resten av bestigningen finns det tillgång till den mängd vatten som man behöver, kom ihåg att dricka mycket. Vattnet som ni får tillgång till under bestigningen hämtas från fjällbäckar på berget, vattnet kokas och filtreras tills det är färdigt att drickas.

Boende

Beroende på vilken rutt ni väljer bor ni antingen i stugor eller tält. Två personer bor i ett tremanstält av god kvalitet. Före och efter bestigningen bor ni på hotell i Moshi av god standard.

Språk

Tanzanias nationalspråk är engelska och swahili.

Tidsskillnad 

Tanzania är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Valuta

Valutan i Tanzania heter Tanzania shilling (TZS). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med US dollar. Tanzanian Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Kilimanjaro flygplats, i Arusha, Stone Town på Zanzibar eller någon annan mindre stad. Det går också bra att betala med USD i hela Tanzania. Se till att ta med mindre valörer, 1-5 dollar sedlar, då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Elektronik & Adapter 

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

I Tanzania använder de sig av uttag Typ G, även kallad brittisk modell.

Pass & Visum

Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns någraskador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas via Tanzanias e-visa service. Den officiella sidan hittar ni här. 

Förberedelser

Det är en stor fördel om du har erfarenheter av att vara ute och vandra i skog och mark. För att delta på en bestigning bör du vara i god fysisk form, och van vid att vara ute i naturen. Inför en bestigning kan det vara bra att förbereda sig både fysiskt och psykiskt, detta gör du bland annat genom långa vandringar, leta gärna efter områden med branta stigningar. En tränad kropp är alltid bättre förberedd än en otränad, samtidigt är det viktigt att vara medveten om att det inte går att veta i förväg hur man reagerar på att befinna sig på hög höjd.

Infrastrukturskatt

På Zanzibar har myndigheterna infört en infrastrukturskatt på hotellövernattningar. Alla hotell måste ta ut extra skatt som betalas direkt till hotellet vid incheckning. Pris per person och natt är mellan 3-5 USD beroende på hotellets standard.

Svenska Ambassaden

Den Svenska ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersiella huvudstad, Dar es Salaam.
Adress: Mirambo Street/Garden Avenue, Dar es Salaam

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 9274
Dar es Salaam
Tanzania

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +255 22 219 6500
+255 22 219 6555 (Migrationsärenden)
Fax: +255 22 219 6503
E-post: ambassaden.dar-es-salaam@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 022-2196500 och trycker "0" för att kopplas till jourhavande tjänsteman. 

 • Tanzania
 • All transport  i Tanzania
 • Privat huvudguide
 • Kock 
 • Bärare
 • Boende enligt program
 • Helpension under bestigning
 • Måltider enligt program
 • Kokt dricksvatten på Kilimanjaro 
 • Alla parkavgifter
 • Safari
 • ​Privat guide - engelsktalande
 • Privat safarifordon
 • 4x4 Toyata Land Cruiser
 • All transport i Tanzania
 • Alla parkavgifter
 • Boende enligt program
 • Helpension under safarin              
 • Fönsterplats och vatten under safari
 • Safari i Tarangire

PRISET INKLUDERAR INTE: 

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Visum vid inresa till Tanzania, 50 USD per person
 • Dricks till guider och bärare: 350 USD per person
 • Dricks till safariguide/chaufför, 10-15 USD per person/dag

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler. 

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Mpingo Ridge
Läs mer >
Tarangire Treetops
Läs mer >
Tarangire Safari Lodge
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Besök en massajby

Vi tar med er till en av massajbyarna som ligger i området. Här blir ni välkomnade och visade runt i byn, får se husen som de bor i och höra massajernas historia. Massajerna dansar och sjunger för er, och var inte förvånade om ni blir inbjudna att dansa. Det finns också möjlighet att köpa lokala produkter.

Bush Breakfast

Få upplevelser slår en frukost ute i vildmarken. Er frukost dukas upp på en avskild plats, där en privat kock tillagar er frukost. Njut av god frukost och spektakulära vyer.

Luftballongssafari

Njut av svårslagna vyer när du glider över savannen i en luftballong. Det är en mäktig syn att se vildmarken från ovan. Äventyret avslutas med en champagnefrukost på savannen.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.