Starta din resa Mina sidor

Bestig Kilimanjaro och njut av sol och bad på paradisön Zanzibar

Detta otroliga äventyr tar dig hela vägen upp till Afrikas tak och avslutas med härligt avslappnande dagar på Zanzibar.  

Under sex dagar går du och ditt resesällskap tillsammans med era guider och bärare längs Marangurutten samtidigt som ni njuter av en otrolig utsikt, hemlagad och näringsrik mat och sover i stugor under en stjärnklar och vacker himmel. Efter vandringen åker ni till paradisön Zanzibar där ni kan njuta av sol och bad. 

Upplevelser

Bergsbestigning, Äventyr, Sol & Bad

Platser

Kilimanjaro, Zanzibar

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Kilimanjaro, med sin storlek och höga höjd, sträcker sig genom flera klimatzoner på grund av att höjden varierar väldigt mycket på berget. Det här betyder att vegetationen och klimatet pendlar mellan tropisk savann, regnskog och hedlandskap för att sedan gå över till alpin öken och glaciärlandskap.

Temperatur

Då större delen av bestigningen sker på hög höjd kan det bli riktigt kallt med temperaturer ner mot hela 25 minusgrader. När solen är framme kan det däremot bli väldigt varmt med upp till 25 grader. Temperaturen kan variera kraftigt under en och samma dag på berget beroende på vädret.

Nederbörd

Från januari till mars är solen ofta framme på morgon och eftermiddag. Juni-augusti brukar erbjuda ett klarare och kallare väder. September och oktober kan bli mildare och skapa molntäcken under trädgränserna, men med fri sikt på de högre höjderna. Under november och december kan vädret variera.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

Välkomna till Tanzania! När du och ditt resesällskap landar på Kilimanjaro International Airport blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Därefter börjar resan mot ert boende i Moshi vid foten av Kilimanjaro. Resan tar ungefär en och en halvtimme och blir starten på ert äventyr i Tanzania.

Måltider

Middag

Moshi är staden som ligger precis vid foten av Kilimanjaro. En stad som betraktas som huvudstad i Kilimanjaroregionen. På den lokala marknaden sker en livlig handel från tidig morgon till sen kväll. De flesta invånarna i Kilimanjaroregionen är bönder och handelsmän. Idag går ni tillsammans med er guide igenom bestigningen av Kilimanjaro. Denna extra dag innan själva vandringen drar igång rekommenderar vi också för att eventuellt försenat bagage ska hinna komma.

Måltider

Frukost, Middag

Från: 1 920 till 2 774 m ö h
Dagens etapp: 3-4 timmar 
Distans: Cirka 9 km
Vägledande temperatur: Dagtid cirka 20 till 25 grader. Under natten cirka 10 grader. 
Efter frukost på lodgen körs ni till Marangu Gate, resan tar cirka 2 timmar. Vid gaten möts ni upp av bärare, guider och en kock. Ni har möjlighet att packa alla era förnödenheter innan ni börjar den långa vandringen mot toppen av Kilimanjaro. Marangu Gate ligger på 1 920 meter över havet, vandringen går genom ett vackert skogslandskap och temperaturen ligger på mellan 20 och 25 grader.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Från: 2 774 till 3 750 m ö h
Dagens etapp: 5-7 timmar 
Distans: Cirka 13 kilometer
Vägledande temperatur:
Dagtid cirka 10 till 17 grader. Under natten cirka 0 till 3 grader. 
Ni äter frukost och börjar sedan vandringen från Mandara till Horombo. Landskapet varierar från regnskog till kortväxt vegetation med buskar och snår. Ni får under dagens etapp uppleva ett spännande och unikt naturlandskap.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Från: 3 750 till 3 750 m ö h
Dagens etapp: 3-6 timmar
Distans:
Cirka 4 kilometer
Vägledande temperatur: Dagtid cirka 10 till 17 grader. Under natten cirka 0 till 3 grader. 
Acklimatiseringsdagen är till för vänja kroppen vid den höga höjden. Tillsammans med guiden går vandringen mot högre höjd, gärna 4 200 - 4 600 m ö h, för att sedan återvända till Horombo Hut. Walk high sleep low är en effektiv metod för acklimatisering. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Från: 3 750 till 4 700 m ö h
Dagens etapp:
6-7 timmar 
Distans: Cirka 13 kilometer
Vägledande temperatur:
Dagtid cirka 0 till 10 grader. Under natten cirka -7 till 0 grader.
Idag går vandringen brant uppför till Kibo-stugan. Ni passerar ”The Saddle” mellan Mawenzi och Kibo. Väl framme vid Kibo-stugan serveras middag och efter middagen är det fördelaktigt att vila så mycket som möjligt. För att sedan lite före midnatt börja vandringen mot toppen av Kilimanjaro.   

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Från: 4 700 till 5 895  till 3 750 m ö h
Dagens etapp: 16-18 timmar 
Distans: Cirka 15 kilometer
Vägledande temperatur: Dagtid cirka -5 till 15 grader. Under natten cirka -15 till 5 grader.
Den långa och tuffa vandringen mot toppen startar vid midnatt. Det tar cirka 6 timmar att nå Gilmann's Point (5 685 meter över havet). De allra flesta får huvudvärk eller andra symtom på höjdsjuka på denna höjd. Korta steg och många pauser är ett måste för att kunna fortsätta vandringen mot Uhuru Peak. Den sista etappen är inte många kilometer, men det kan ändå ta 1,5-2 timmar innan ni når Uhuru Peak (5 895 meter över havet). Uhuru Peak är Afrikas högsta topp och världens högsta punkt om man ser till fristående berg. Efter att ha sett soluppgången börjar vandringen ner mot Horombo Hut. Väl nere får ni vila ut efter en lång dag.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Från: 3 750 till 1 920 m ö h
Dagens etapp: 5-6 timmar 
Distans: Cirka 18 kilometer
Vägledande temperatur:
Dagtid cirka 10 till 25 grader. Under natten 0 till 15 grader. 
Ni fortsätter vandringen ner genom regnskogen och kommer sedan fram till Marangu Gate. Där blir ni registrerade och får senare ta emot ett välförtjänt diplom. När ni kommer till lodgen har ni möjlighet att få duscha igen. Grattis till en fantastisk prestation!

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Efter en god frukost går resan mot Kilimanjaro International Airport för att därifrån flyga till Zanzibar. När ni landat på Zanzibar blir ni varmt välkomnade och körs till ert boende på denna tropiska ö. Här väntar nya äventyr och avkoppling. Njut av oförglömliga dagar på Zanzibar.

Måltider

Frukost

Njut av härliga dagar på Zanzibar. De närmaste dagarna spenderas i paradiset. Zanzibar är en ögrupp och en semi-autonom del av Tanzania. Zanzibar består av huvudöarna Unguja, som i dagligt tal kallas Zanzibar, Pemba och många mindre öar som ligger runt dessa. Kryddön Zanzibar, även känd som "Swahilikulturens vagga", erbjuder spännande historier, underbara människor och fina strandupplevelser.

Vill du ha slappa och lata dagar vid poolen och stranden eller fortsätta utforska och uppleva äventyr? På Zanzibar finns något för alla. Det finns en rad olika aktiviteter som vi rekommenderar, dessutom är det inte fel att kombinera vistelsen med en natt eller två i spännande Stone Town. Vi föreslår gärna ett innehållsrikt program till er. Men glöm inte att koppla av och njuta av platsen ni är på - paradiset. 

Måltider

Frukost

Efter en god frukost går resan mot Kilimanjaro International Airport för att därifrån påbörja resan hemåt.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se.

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se.Dricks

Dricks är en del av kulturen i Tanzania. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Dricks ges till huvudguiden efter avslutad bestigning vid ankomst till Moshi.
- Dricks till guider och bärare: 350 USD per person

För er som reser vidare på safari och eller till Zanzibar efter Kilimanjaro rekommenderar vi att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip box” där ni kan lämna dricks vid avresa.
- Safariguide, 10-15 USD per person och dag
- Boenden, 1-5 USD per rum per natt 

Säkerhet på berget

Vi lägger upp våra bestigningar med stort fokus på säkerhet trots detta går det inte att garantera att oönskade händelser inte inträffar. Våra huvudguider finns för att hjälpa er om det skulle vara så att något problem uppstår. Om det är någon deltagare som behöver avbryta bestigningen följs denne ner för berget, eventuella extra boendekostnader står resenären själv för. På alla camper finns det ett förstahjälpen team. Guiderna har också kommunikation med vårt team i Moshi som kommunicerar med oss. Vi tecknar försäkring hos Flying Doctors som har 24/7 beredskap. Som resenär är du skyldig att teckna en fullgod reseförsäkring.

Säkerhet i Tanzania 

Befinner du dig i städer i Tanzania såsom Arusha eller Dar es Salaam är vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna under dygnets mörka timmar. Behöver ni taxi kan ni boka det med hjälp av oss eller via hotellet. Undvik att ta en taxi ute på gatan.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten.

Läs mer om säkerheten i Tanzania på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga.

Klimat på Kilimanjaro

​Kilimanjaro sträcker sig genom flera klimatzoner pga den varierade höjden. Det här betyder att vegetationen och klimatet pendlar mellan tropisk savann, regnskog, hedlandskap, för att sedan gå över till alpin öken och glaciär. Generellt kan man säga att regnskogen dominerar områderna mellan 1200 - och 2700 m ö h, hedlandskap mellan 2700 - och 3500 m ö h, den alpina öknen mellan 3500 - och 5000 m ö h, och därefter är det snö och is. 

Då större delen av bestigningen sker på högre höjder så kan det bli riktigt kallt, med en temperatur ner mot hela 25 minusgrader. Och oavsett under vilken årstid ni reser så finns det alltid chans till nederbörd med både snö och regn.

Mellan januari och mars är solen ofta framme under morgonen och senare på eftermiddagen. Perioden mellan juni och augusti brukar erbjuda ett klarare och kallare väder. September och oktober brukar ofta bli mildare och skapa molntäcken under trädgränserna, men med fri sikt på de högre höjderna. Under november och december kan vädret variera. Man bör undvika att bestiga Kilimanjaro under den stora regnperioden som infaller april och maj. 

Klimat i Tanzania

Tanzania har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till mars är de varmaste månaderna i Tanzania.

Teamet

Under en bestigning har ni en privat huvudguide, egen kock och ett team med bärare. Våra huvudguider har många års erfarenhet av att guida bestigningar på Kilimanjaro. Hela teamet finns till för er under er bestigning. Det är krav från myndigheterna i Tanzania att alla guider ska vara certifierade, en trygghet för er som bestiger Kilimanjaro.

Mat och vatten

Alla måltider ingår på Kilimanjaro. Maten är god och välsmakande och menyn tillfredsställer det energibehov som behövs under vandringen på Kilimanjaro. 

Så här kan menyn på Kilimanjaro se ut:
Deltagarna väcks med varm dricka, te eller kaffe på sängen.
Frukost med bröd, diverse pålägg, stekt ägg, korv och havregrynsgröt.
 Dricka består av te, kaffe, varm choklad och vatten.
Middagen består av soppa, huvudrätten kan bestå av potatis, kyckling och grönsaker.

Om du har behov av särskild diet är det möjligt för oss att arrangera och tillmötesgå dina behov. Meddela oss detta vid bokning. 

Vatten:
Första dagen på berget får våra bestigare 3 liter vatten var. Resten av bestigningen finns det tillgång till den mängd vatten som man behöver, kom ihåg att dricka mycket. Vattnet som ni får tillgång till under bestigningen hämtas från fjällbäckar på berget, vattnet kokas och filtreras tills det är färdigt att drickas.

Boende

Beroende på vilken rutt ni väljer bor ni antingen i stugor eller tält. Två personer bor i ett tremanstält av god kvalitet. Före och efter bestigningen bor ni på hotell i Moshi av god standard.

Språk

Tanzanias nationalspråk är engelska och swahili.

Tidsskillnad 

Tanzania är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Valuta

Valutan i Tanzania heter Tanzania shilling (TZS). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med US dollar. Tanzanian Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Kilimanjaro flygplats, i Arusha, Stone Town på Zanzibar eller någon annan mindre stad. Det går också bra att betala med USD i hela Tanzania. Se till att ta med mindre valörer, 1-5 dollar sedlar, då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Elektronik & Adapter 

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

I Tanzania använder de sig av uttag Typ G, även kallad brittisk modell.

Pass & Visum

Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns någraskador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas via Tanzanias e-visa service. Den officiella sidan hittar ni här. 

Förberedelser

Det är en stor fördel om du har erfarenheter av att vara ute och vandra i skog och mark. För att delta på en bestigning bör du vara i god fysisk form, och van vid att vara ute i naturen. Inför en bestigning kan det vara bra att förbereda sig både fysiskt och psykiskt, detta gör du bland annat genom långa vandringar, leta gärna efter områden med branta stigningar. En tränad kropp är alltid bättre förberedd än en otränad, samtidigt är det viktigt att vara medveten om att det inte går att veta i förväg hur man reagerar på att befinna sig på hög höjd.

Infrastrukturskatt

På Zanzibar har myndigheterna infört en infrastrukturskatt på hotellövernattningar. Alla hotell måste ta ut extra skatt som betalas direkt till hotellet vid incheckning. Pris per person och natt är mellan 3-5 USD beroende på hotellets standard.

Svenska Ambassaden

Den Svenska ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersiella huvudstad, Dar es Salaam.
Adress: Mirambo Street/Garden Avenue, Dar es Salaam

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 9274
Dar es Salaam
Tanzania

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +255 22 219 6500
+255 22 219 6555 (Migrationsärenden)
Fax: +255 22 219 6503
E-post: ambassaden.dar-es-salaam@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 022-2196500 och trycker "0" för att kopplas till jourhavande tjänsteman. 

 • Tanzania
 • All transport  i Tanzania
 • Privat huvudguide
 • Kock 
 • Bärare
 • Boende enligt programmet
 • Helpension under bestigning
 • Måltider enligt programmet
 • Kokt dricksvatten på Kilimanjaro 
 • Alla parkavgifter
 • Zanzibar
 • Flygbiljett Kilimanjaro – Zanzibar
 • All transport på Zanzibar
 • Boende enligt programmet
 • ​​Frukost

PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Visum vid inresa till Tanzania, 50 USD per person 
 • Dricks till guider och bärare: 350 USD per person
 • Infrastrukturskatt på Zanzibar, 3-5 USD per natt

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler. 

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Zanzibar Queen
Läs mer >
Zuri Zanzibar
Läs mer >
Gold Zanzibar
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Sunset Cruise i traditionell dhow

Med vinden i seglet och en kall drink i handen seglar ni på Indiska oceanen medan solen sänker sig över horisonten.

Snorkling på Zanzibar

Zanzibar bjuder på flera områden som är kända för sina vackra korallrev och rika på marint liv. Snorklingen går bra att boka på förhand eller på plats.

Maji Moto

Maji Moto är en liten oas utanför Moshi, en varm källa med kristallklart vatten. Här kan du koppla av och njuta av några timmar i paradiset.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv, skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.