Starta din resa Mina sidor

Otroliga Namibia - en perfekt mix av safari, spänning och landskap som förändras kontinuerligt

Följ med på den stora resan genom Namibia som visar dig det allra bästa som Namibia har att erbjuda. Namibia är ett stort land och vi har därför valt ut det vi anser vara det viktigaste att uppleva. Resan börjar i Windhoek där ni förbereder er för ert livs äventyr - en self-drive i Namibias öde och vackra landskap.

Resan fortsätter till Kalahariöknen och sedan till Sossusvlei - förmodligen Namibias mest kända område. Därefter fortsätter ni mot kusten, där den charmiga staden Swakopmund väntar med fantastisk mat och shopping. Näst på tur står Damaraland och Etosha National Park - här får ni de absolut bästa safariupplevelserna i Namibia. Detta är en resa för dig som vill uppleva Afrikas mest unika land och söker en resa bortom de vanliga turiststråken.

Upplevelser

Otroliga landskap, Kultur & Safari

Platser

Windhoek, Kalahari, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Etosha National Park, Okonjima

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Namibia är ett av världens mest glesbefolkade länder med endast 2,5 miljoner invånare på ett område som är dubbelt så stort som Sverige. Med vänliga och jordnära människor samt en otrolig mångfald av djur, växter och framför allt landskap, är Namibia en av de mest unika upplevelserna som Afrika har att erbjuda.

Temperatur

Med ett genomsnitt på 300 soliga dagar per år är Namibia ett av världens soligaste länder. Klimatet är generellt sett torrt, vilket innebär att den potentiella avdunstningen är högre än nederbörden, vilket i sin tur ger mycket låg luftfuktighet - vilket resulterar i mer behaglig värme. Generellt kan Namibias klimat beskrivas som varmt och torrt, med betydande temperaturvariationer under årstiderna eller till och med under en dag.

Nederbörd

Den torra säsongen i Namibia pågår från april till oktober, med huvudsaklig regn från november till mars. I april och början av maj är gräset fortfarande högt och växtligheten ganska tät efter regnet, vilket kan göra det mer utmanande att se djur. De olika regionerna visar dock betydande klimatvariationer när det gäller nederbörd och temperatur. Nederbörden ökar från sydväst till nordost från 0 mm årligen till maximalt 600 mm.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

När ni ankommer till Windhoek blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni packar er hyrbil, en 4x4 Toyota Hilux och kör till ert hotell i Namibias huvudstad. Under dagen kan ni göra nödvändiga inköp innan äventyret börjar. Kom ihåg att packa bilen full med vatten!

Avstånd Hosea Kutako International Airport - Windhoek Centrum: Cirka 45 minuter (48 km).

Efter frukosten börjar äventyret och ni påbörjar resan mot Kalahari Desert Area, Afrikas sydligaste öken. Det är en obeskrivlig känsla att köra genom Namibias torra och ödsliga landskap. Ni anländer till lodgen vid lunchtid. Eftermiddagen kan tillbringas vid poolen med utsikt över ett vattenhål där djur kommer för att dricka. I skymningen ger ni er ut på en game drive i reservatet. Dagen avslutas med en sundowner på en av kullarna i området, där ni ser solen gå ned över Kalahariöknen.

Måltider

Frukost & Middag

I dag sätter ni kurs mot de röda sanddynerna. Än en gång skapar Namibias torra och ödsliga landskap en nästan existentiell upplevelse. Resan går genom vildmark och åter vildmark. Efter cirka sex timmar når ni lodgen. Från boendet har ni utsikt över ökenlandskapet med bergskedjor i fjärran. Sanddynorna i Sossusvlei är kända över hela världen och är kanske Namibias mest berömda landmärke. De betraktas av många som ett av världens största underverk. Med en drink i handen ser ni solen gå ner vid horisonten, naturens skådespel lämnar ingen oberörd.

Måltider

Frukost & Middag

Ni börjar dagen tidigt för att nå Namib-Naukluft National Park och sanddynerna i Sossusvlei så tidigt som möjligt. Här möts den klara blå himlen och de röda sanddynerna, vilket gör detta till ett av Afrikas vackraste underverk och en dröm för fotografer. De mest berömda sanddynerna i området kallas Dune 45, Big Daddy (som ligger precis vid Deadvlei) och Big Mama. För er som söker en tuff utmaning finns möjlighet att bestiga en av dessa. Sedan besöker ni Deadvlei, där Namibias mest fotograferade träd finns. Ni återvänder sedan till lodgen efter fantastiska upplevelser i Namib-Naukluft.

Måltider

Frukost & Middag

Ni äter frukost på lodgen innan resan fortsätter mot Swakopmund. Resan går genom Kuiseb Canyon, där ni återigen möts av ett landskap som drastiskt förändras under färden. Det finns flera platser som erbjuder oändlig utsikt. Den sista utposten mellan Sossusvlei och kusten är Solitaire, som huserar endast ett fåtal invånare, en bensinstation, en klassisk diner, en kyrka och landets mest smakrika äppelpaj. I Solitaire rekommenderar vi att ni tankar och kanske provar pajen innan ni fortsätter färden. Ni når Atlantkusten och den lilla hamnstaden Swakopmund på eftermiddagen. I Swakopmund får ni uppleva hur ökenhettan förvandlas till en mild sommarbris. Staden är även känd för att erbjuda en spännande blandning av tysk och afrikansk kultur.

Måltider

Frukost

Idag utforskar ni Swakopmund på egen hand. Swakopmund grundades år 1892 som huvudhamnen för tyska Sydvästafrika och beskrivs ofta som mer tysk än Tyskland. Här kan man hitta en typisk tysk ölbar och gator med tyska namn. Swakopmund är huvudstaden i turistområdet Skeleton Coast och har mycket att erbjuda för att göra besökare nöjda. Den unika blandningen av tyska och namibiska influencer, koloniala byggnader och den behagliga havsbrisen gör staden mycket populär och fungerar som en slags inofficiell andra huvudstad i Namibia. Vi hjälper er gärna att boka aktiviteter i denna charmiga stad.

Förslag till aktiviteter:

 • Fyrhjuling eller guidad tur med 4x4-bilar i sanddynerna (Sandwich Harbour)
 • Sandsurfing
 • Flygtur över staden och Namiböknen
 • Katamarantur där ni får se sälar och delfiner
 • Kamelridning
Måltider

Frukost

Resan fortsätter längs Skeleton Coast. Damaraland är enormt, öppet och vackert och är ett av de mest orörda områdena i Afrika. Ni passerar Brandbergberget, som med sina 2579 meter över havet är Namibias högsta berg. Ni stannar vid Twyfelfontein där bushmänniskan har ristat in över 2500 bilder i berget, ofta representerar dessa savanndjur. Hällristningarna finns på stenblock och tros vara cirka 6000 år gamla.

Måltider

Frukost & Middag

Efter frukost börjar resan mot Etosha National Park. Parken är känd för att bevara några av världens mest sällsynta djurarter, inklusive noshörningen. Visste du att Namibia har den högsta populationen av svart noshörning i hela Afrika? Återigen erbjuder resan fantastisk utsikt och magiska landskap. När ni når ert boende kopplar ni av och laddar batterierna inför morgondagens safari.

Måltider

Frukost & Middag

Ni äter en tidig frukost innan ni kör mot Andersson Gate, som ligger tre kilometer från ert boende. Nu väntar en spännande self-drive safari i Etosha National Park. Parken erbjuder rikt djurliv och vacker natur. Djuren besöker ofta de vattenhål som finns runt parken. Det är viktigt att vara uppmärksam eftersom många av djuren smälter in i naturen och dess färger. Under dagen kör ni genom hela den östra delen av parken, det rekommenderas att ta en lunchpaus på Halali Lodge som ligger lite över halvvägs in i parken innan ni fortsätter mot Von Lindequist Gate längst i öst. Efter en fantastiskt spännande dag anländer ni till campen.

Måltider

Frukost & Middag

Dagens safariäventyr börjar tidigt på morgonen när ni ser solen stiga över horisonten medan ni kör i den öppna safaribilen. Guiden vet vanligtvis var djuren är på morgonen, vilket ökar chanserna för en riktigt spännande safari. Ni återvänder till campen för att äta frukost. Njut av en lugn morgon vid poolen eller boka en av aktiviteterna som boendet erbjuder. Eftermiddagssafarin startar kl 16:00 och dagen avslutas sedan med middag.

Måltider

Frukost & Middag

I dag fortsätter resan mot naturreservatet Okonjima. Turen tar lite över 3,5 timmar och ni når campen vid lunchtid. På eftermiddagen väntar ännu en spännande safari. Okonjima sträcker sig över 22 000 hektar och är en fristad för leoparder. Tillsammans med guiden letar ni efter denna majestätiska katt. Att vara så nära naturen är obeskrivligt, det är en fantastisk upplevelse att vara ute i Afrikas vildmark. Ni återvänder till campen för middag.

Måltider

Frukost & Middag

Efter frukost påbörjar ni resan tillbaka till Windhoek, där ni möts av vår lokala representant. Ni körs till flygplatsen i god tid före avgång.

Afrikaäventyret är över för den här gången och ni tar farväl av Namibia som har gett er unika upplevelser och minnen för livet.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se.

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se.Dricks

Dricks är en del av kulturen i Namibia, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box", här kan ni lämna dricks vid avresa.
- Safariguide, 100-200 NAD  per person och dag
- Boenden, 50-100 NAD per natt per person

Säkerhet

Namibia är överlag ett trevligt land att besöka där man i de flesta fall bemöts väl som turist. 

Däremot finns det en del saker som du bör tänka på när du vistas i landet. Vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet samt ha god översikt över dina värdesaker. 

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten. 

Läs mer om säkerheten i Namibia på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga.

Språk

Det officiella språket i Namibia är engelska.

Tidsskillnad

Under vinterhalvåret ligger Namibia en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid.

Valuta

Valutan i Namibia är Namibiska dollar (NAD). I Namibia går det bra att betala och ta ut med kort.

Elektronik och adapter

Adapter behövs till Namibia och de använder sig av en typ D plug.

Om du planerar att använda din mobil i Namibia bör du kolla med din mobiloperatör vilka priser som gäller. Mobiltäckningen är generellt bra, men det kan finnas vissa områden med sämre täckning.

Pass och visum

Vid resa till Namibia ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Namibia har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Klimat
Landets klimat är mestadels varmt och torrt, men kan variera kraftigt i temperatur beroende på om det är vinter, sommar, natt eller dag. Namibia är ett av de soligaste länderna i världen med över 300 soldagar om året. Längs med landets kust rör sig Beguelaströmmen som skapar ett betydligt svalare klimat än det som råder inåt landet. Det är ofta fritt från moln i dessa trakter.

Svenska ambassaden i Sydafrika

Sverige har ingen ambassad i Namibia och hänvisar därför till den svenska ambassaden i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

  • Hyrbil under hela vistelsen: 4x4 Toyota Hilux eller liknande
 • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • Sundowner-körning i Kalahariöknen
 • Safari i Etosha National Park
 • Safari i Onguma Game Reserve
 • Safari med sundowner i Okonjima Nature Reserve
 • GPS till hyrbilen
 • 24-timmars service under hela resan

PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Dricks till safariguide/chaufför, 100-200 NAD per person/dag

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler.

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Am Weinberg Boutique Hotel
Läs mer >
&Beyond Sossusvlei Desert Lodge
Läs mer >
Mowani Mountain Camp
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Luftballong Namibia

Njut av svårslagna vyer när du glider över Namibias öken i en luftballong. Det är en mäktig syn att se ökenlandskapet från ovan. Äventyret avslutas med en champagnefrukost på sanddynerna.

Katamarantur

Upplev Namibias "klassiska" båtkryssning i en katamaran, sida vid sida med delfiner, sälar, pelikaner, valar. Njut av färska ostron, smörgåsar, mousserande vin och mycket mer.

Sandwich Harbour

Sandwich Harbor bjuder på adrenalin och fart. Din guide kör 4x4 genom sandynorna och längs med kusträmsan vid Namib-öknen. Utan tvekan en svårslagen upplevelse. 

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv, skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.