Starta din resa Mina sidor
Upplevelser

Otroliga landskap, Kultur & Safari

Platser

Windhoek, Kalahari, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Etosha National Park, Divundu/Okavango, Chobe Nationalpark & Viktoriafallen

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Med vänliga och jordnära människor samt en otrolig mångfald av djur, växter och framför allt landskap, är Namibia en av de mest unika upplevelserna som Afrika har att erbjuda. Botswana är en oas i hjärtat av Afrika och lockar med sina oändliga vildmarksområden och rika djurliv. I Zimbabwe väntar en unik kombination av härliga naturupplevelser, från de mäktiga Victoriafallen till de vidsträckta savannerna och möten med Afrikas vilda djur.

Temperatur

Med ett genomsnitt på 300 soliga dagar per år är Namibia ett av världens soligaste länder. Klimatet är generellt sett torrt. Botswana välkomnar gärna med soligt väder och med en genomsnittstemperatur som varierar mellan 20 och 30 grader året runt. Zimbabwes temperatur varierar med säsong och region. Sommaren, mellan november och april, kan vara varm med temperaturer över 30 grader, medan vintern, från maj till oktober, är mildare och behaglig.

Nederbörd

Den torra säsongen i Namibia pågår från april till oktober, med huvudsakligen från november till mars. I Botswana präglas klimatet av låg nederbörd, särskilt under de torra vintermånaderna från maj till oktober. Zimbabwe upplever sin huvudsakliga nederbörd under sommarperioden mellan november och april, med regnande regnskogar och korta, intensiva skurar.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

När ni ankommer till Windhoek blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni hämtar ut er campingutrustade 4x4 Toyota Hilux med talktält anpassat efter hur många ni är. Efter att bilen är packad kör ni till ert hotell i Namibias huvudstad. Under dagen kan ni göra nödvändiga inköp innan äventyret börjar. Kom ihåg att packa bilen full med vatten!

Efter frukosten börjar äventyret och ni påbörjar resan mot Kalahari Desert Area, Afrikas sydligaste öken. Det är en obeskrivlig känsla att köra genom Namibias torra och ödsliga landskap. Ni anländer till er lägerplats vid lunchtid. Under sen eftermiddag väntar spännande safari i solnedgången i Kalhariöknen. Dagen avslutas med en sundowner på en av kullarna i området, där ni ser solen gå ned över Kalahariöknen.

Campsite: Anib Kalahari 

Måltider

Frukost

I dag sätter ni kurs mot de röda sanddynerna. Än en gång skapar Namibias torra och ödsliga landskap en nästan existentiell upplevelse. Resan går genom vildmark och åter vildmark. Efter cirka sex timmar når ni er campsite. Från platsen har ni utsikt över ökenlandskapet med bergskedjor i fjärran. Sanddynorna i Sossusvlei är kända över hela världen och är kanske Namibias mest berömda landmärke. De betraktas av många som ett av världens största underverk. Vill ni inte laga mat själva är det möjligt att äta på någon av alla lodger i området. 

Måltider

Inga inkluderade

Ni börjar dagen tidigt för att nå Namib-Naukluft National Park och sanddynerna i Sossusvlei så tidigt som möjligt. Här möts den klara blå himlen och de röda sanddynerna, vilket gör detta till ett av Afrikas vackraste underverk och en dröm för fotografer. De mest berömda sanddynerna i området kallas Dune 45, Big Daddy (som ligger precis vid Deadvlei) och Big Mama. För er som söker en tuff utmaning finns möjlighet att bestiga en av dessa. Sedan besöker ni Deadvlei, där Namibias mest fotograferade träd finns. 

Måltider

Inga inkluderade

Ni äter frukost på lodgen innan resan fortsätter mot Swakopmund. Resan går genom Kuiseb Canyon, där ni återigen möts av ett landskap som drastiskt förändras under färden. Det finns flera platser som erbjuder oändlig utsikt. Den sista utposten mellan Sossusvlei och kusten är Solitaire, som huserar endast ett fåtal invånare, en bensinstation, en klassisk diner, en kyrka och landets mest smakrika äppelpaj. I Solitaire rekommenderar vi att ni tankar och kanske provar pajen innan ni fortsätter färden. Ni når Atlantkusten och den lilla hamnstaden Swakopmund på eftermiddagen. I Swakopmund får ni uppleva hur ökenhettan förvandlas till en mild sommarbris. Staden är även känd för att erbjuda en spännande blandning av tysk och afrikansk kultur.

Måltider

Inga inkluderade

Idag väntar en spännande upplevelse söder om Swakopmund där sandynerna går ut i havet. Dagens aktivitet bjuder på adrenalin och fart. Din guide kör 4x4 genom sandynorna och längs med kusträmsan vid Namib-öknen. Utan tvekan en svårslagen upplevelse. Resterande delar av dagen utforskar ni Swakopmund på egen hand. Swakopmund grundades år 1892 som huvudhamnen för tyska Sydvästafrika och beskrivs ofta som mer tysk än Tyskland. Här kan man hitta en typisk tysk ölbar och gator med tyska namn. Swakopmund är huvudstaden i turistområdet Skeleton Coast och har mycket att erbjuda för att göra besökare nöjda. Den unika blandningen av tyska och namibiska influencer, koloniala byggnader och den behagliga havsbrisen gör staden mycket populär och fungerar som en slags inofficiell andra huvudstad i Namibia. 

Måltider

Frukost

Idag fortsätter resan norr ut i Namibia och innan ni lämnar Swakopmund kan det vara bra att fylla på bilen med nödvändiga förnödenheter. Resan går vidare lite nordöst, efter ungefär två timmar är ni framme på er campsite för natten. Spitzkoppe, Namibias "Matterhorn", bjuder på fantastisk landskap med massor av vandringsleder. Ni kommer förundras över hur Namibias landskap aldrig slutar förvåna. Solnedgången och stjärnhimmlen är något extra här. 

Måltider

Frukost

Resan fortsätter idag norrut mot Damaraland och Brandberg, Namibias högsta berg. Namibias natur fortsätter att förändras längst resan och Damaraland bjuder på något som närmast kan beskrivas som månlandskap (tror vi). Damaraland är känt för sina ökenelefanter, och deras särdrag är att de har en större fötter, vilket förhindrar elefanterna från att sjunka ner i landskapets ikoniska varma orange sand, och hjälper dem att gå över sanddyner i sökandet efter mat och vatten. Om ni har tur kan ni få se elefanterna - men de är kända för att vara lite blyga.

Campsite: Brandberg White Lady Lodge Campsite

Måltider

inga inkluderade

Efter frukost börjar resan mot Etosha National Park. Parken är känd för att bevara några av världens mest sällsynta djurarter, inklusive noshörningen. Visste du att Namibia har den högsta populationen av svart noshörning i hela Afrika? Återigen erbjuder resan fantastisk utsikt och magiska landskap. När ni når er campsite kopplar ni av och laddar batterierna inför morgondagens safari.

Efter frukost börjar resan mot Etosha National Park. Parken är känd för att bevara några av världens mest sällsynta djurarter, inklusive noshörningen. Visste du att Namibia har den högsta populationen av svart noshörning i hela Afrika? Återigen erbjuder resan fantastisk utsikt och magiska landskap. När ni når ert boende kopplar ni av och laddar batterierna inför morgondagens safari.

Måltider

Inget inkluderat

Ni äter en tidig frukost innan ni kör mot Andersson Gate, som ligger tre kilometer från ert boende. Nu väntar en spännande self-drive safari i Etosha National Park. Parken erbjuder rikt djurliv och vacker natur. Djuren besöker ofta de vattenhål som finns runt parken. Det är viktigt att vara uppmärksam eftersom många av djuren smälter in i naturen och dess färger. Under dagen kör ni genom hela den östra delen av parken, det rekommenderas att ta en lunchpaus på Halali Lodge som ligger lite över halvvägs in i parken innan ni fortsätter mot Von Lindequist Gate längst i öst. Efter en fantastiskt spännande dag anländer ni till campen.

Måltider

Inget inkluderat

Dagens safariäventyr börjar tidigt på morgonen när ni ser solen stiga över horisonten medan ni kör i den öppna safaribilen. Guiden vet vanligtvis var djuren är på morgonen, vilket ökar chanserna för en riktigt spännande safari. Ni återvänder till campen för att äta frukost. Njut av en lugn morgon vid poolen eller boka en av aktiviteterna som boendet erbjuder. Eftermiddagssafarin startar kl 16:00 och dagen avslutas sedan med middag.

Måltider

Frukost & Middag

Ni äter en god frukost innan ni fortsätter er resa. Ni lämnar Etosha bakom er och idag väntar en ca 6 timmar lång körning där ni tar sikte mot Namibias östra delar och staden vid Okavangoflodens strandkant, Divundu. Under resan fortsätter Namibias vildmark att överaska och aldrig tidigare har uttrycket "det är resan som är målet" varit så sant. Det är svårt att inte förundras över Namibias storslagna natur och alla vackra vyer. Ni äter lunch längsvägen och kommer fram till ert boende under eftermiddagen. Ert boende ligger öster om Divundu vackert beläget vi floden. 

I dag fortsätter resan mot naturreservatet Okonjima. Turen tar lite över 3,5 timmar och ni når campen vid lunchtid. På eftermiddagen väntar ännu en spännande safari. Okonjima sträcker sig över 22 000 hektar och är en fristad för leoparder. Tillsammans med guiden letar ni efter denna majestätiska katt. Att vara så nära naturen är obeskrivligt, det är en fantastisk upplevelse att vara ute i Afrikas vildmark. Ni återvänder till campen för middag.

Måltider

Frukost

Idag är det dags för en välförtjänst sovmorgon. Njut av en lugn förmiddag på er campsite som ligger i direkt anslutning till lodgen, där ni kan utforska boendets närområde eller bara njuta av lugnet av att befinna sig i den afrikanska vildmarken. Efter lunch åker ni ut på en "game drive". Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren. Här finns bland annat möjlighet att se lejon, elefanter, leoparder, afrikansk buffel, flodhäst och gepard. Turen avslutas med en "sundowner" vid floden kant innan ni äter middag ombord på en båt som tar er längs med floden. 
Måltider

Middag

Idag tar ni sikte mot Botswana och Chobe Nationalpark. Ni lämnar ert boende efter en tidig frukost och kör över gränsen till Botswana vid lunchtid. I Kasane återlämnar ni er hyrbil till vår representant på plats och körs in i Chobe National Park där ni bor vackert precis intill Chobe River. Parken är Botswanas nästa största park och har en av de största elefantpopulationerna i världen med ca 120 000 elefanter. Under eftermiddagen tar ni båten ut på Chobe River för en härlig safari i solnedgången, här kan ni få se flodhästar som ligger i vattnet och djur som kommer för att dricka längs med floden. 

Måltider

Middag

Chobe National Park i Botswana bjuder på en oförglömlig safari med både morgon- och eftermiddagssafari. Morgonsafarin tar dig genom den vackra vildmarken i soluppgången, när solens första strålar möter vildmarken. Ni återvänder till ert boende för några timmars vila och lunch. Under eftermiddagen väntar nya äventyr, antingen båtsafari eller klassisk game drive. Safari i skymningen skapar bästa förutsättningen för en lyckad safari. Dagen avslutas med middag på boendet, det är en fantastisk känsla att somna till ljudet av den afrikanska natten. 

Måltider

Frukost & Middag

Ni äter en god frukost innan det är dags att fortsätta resan. Idag kommer ni att korsa gränsen till Zimbabwe för att nå ert boende. Under eftermiddagen väntar en båtutflykt ut på Zambezifloden och njuter av den härliga solnedgången. 

Måltider

Frukost

Idag besöker ni de berömda Victoriafallen. Det är en mäktig syn att se vattnet falla över 100 meter från sin högsta punkt och blev beskriven som "röken som dundrar" av den lokala stammen Kololo runt 1800-talet. Ni får en guidad tur av fallen och gott om tid att njuta av stunden. För den som önskar kan man uppleva fallen från ovan med helikoptertur.

Måltider

Frukost

Ni njuter av er sista dag vid Victoriafallen. Under dagen kör vi er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår från Victoria Falls International Airport.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.


Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

 

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

 

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

 

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.


Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kitt i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.


Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.


Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 


Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.


Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats


Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Dricks

Dricks är en del av kulturen i Namibia, Botswana och Zimbabwe. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box", här kan ni lämna dricks vid avresa.

Namibia
- Safariguide, 100-200 NAD per person pch dag
- Boenden, 50-100 NAD per natt per person

Botswana och Zimbabwe
- Safariguide, 25-30 USD per grupp/dag
- Boenden, 5 USD per natt per person

 

Säkerhet

Namibia och Botswana är överlag trevliga länder att besöka där man i de flesta fall bemöts väl som turist. 

Däremot finns det en del saker som du bör tänka på när du vistas i länderna. Vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet samt ha god översikt över dina värdesaker. 

Befinner du dig i städer såsom Harare är vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna under dygnets mörka timmar. Behöver ni taxi kan ni boka det med hjälp av oss eller via hotellet. Undvik att ta en taxi ute på gatan.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten.

Läs mer om säkerheten i Botswana, Zimbabwe och Namibia på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser är trygga. 


Språk

Det officiella språket i Namibia är engelska. 

I Botswana talar man engelska och setswana.

De officiella språken i Zimbabwe är engelska, shona och sindebele. 

 

Tidsskillnad 

Under vinterhalvåret ligger både Botswana, Zimbabwe och Namibia en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid. 

 

Valuta

Valutan i Botswana är Pula och i Namibia är det Namibiska dollar (NAD) I Namibia och Botswana går det bra att betala och ta ut med kort. I Botswana är det vanligt att man använder amerikanska dollar vid dricks och betalning.

Valutan i Zimbabwe är för tillfället amerikanska dollar (USD). Det råder brist på kontanter (USD) i Zimbabwe och möjligheten att ta ut pengar i bankomater är mycket begränsad. Utländska kort accepteras inte för kontantuttag, däremot kan de accepteras som betalningsmedel i vissa affärer. Obs att möjligheten att betala med kort är begränsad, speciellt utanför Harare. Det högsta kontanta beloppet som är tillåtet att föra ut ur landet är 1 000 USD vilket kontrolleras vid gränsövergångar. Tänk på att på grund av den dåliga ekonomiska situationen i landet har vissa sjukhus infört krav på kontant betalning även vid akutvård, och även om patienten har reseförsäkring.

 

Elektronik & Adapter 

Adapter behövs till Namibia och de använder sig av en typ D plug.

Den sydafrikanska standarden (typ M) är vanligast i Botswana. Även den brittiska standarden (typ G) förekommer. Mindre vanligt, även om den finns ibland, är den indiska standarden (typ D). På vissa lodger och hotell finns det “multiuttag” som även fungerar med svenska kontakter, observera att dessa inte brukar jorda de förbrukare du använder. 

Adapter krävs. I Zimbabwe finns två primära uttag, "Type G" British BS-1363 och "Type D" Indian BS-546 5 amp.

 

Pass & Visum

Vid resa till Namibia ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Namibia har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering. Bostwana har också krav på uppvisande av returbiljett.

Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Svenska medborgare behöver visum till Zimbabwe och visumet utfärdas vid inresa mot betalning (cirka 30-55 USD). Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du tar reda på vilka visumregler som gäller för dig.

 

Klimat

Sydafrikas klimat är mestadels varmt och torrt, men kan variera kraftigt i temperatur beroende på om det är vinter, sommar, natt eller dag. Namibia är ett av de soligaste länderna i världen med över 300 soldagar om året. Längs med landets kust rör sig Beguelaströmmen som skapar ett betydligt svalare klimat än det som råder inåt landet. Det är ofta fritt från moln i dessa trakter.

Klimatet i Botswana är subtropiskt med temperaturer upp till 40 °C om sommaren (december – mars). Om vintern kan nattemperaturen däremot nå under noll på vissa ställen. Nederbörden varierar beroende på var i landet man befinner sig, och faller huvudsakligen i perioden november till mars.

Det tropiska klimatet mildras i Zimbabwe av dess höga belägenhet och är därför mestadels subtropiskt. Landets centrala delar ligger på en högplatå 1000 m.ö.h. Regnperioden förekommer under sommarmånaderna (nov - mars) men varierar kraftigt från område till område. I vissa delar i syd, exempelvis vid Limpopobäckenet, faller det väldigt lite regn.

 

Internationellt körkort

Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt i Sydafrika.

I Botswana är det kvar på internationella körkort.

Internationellt körkort krävs. Zimbabwe har vänstertrafik. Försiktighet bör därför iakttas om man är ovan vid att köra på vänster sida av vägen. Det är lag på att använda bilbälte och det är förbjudet att använda mobiltelefon när man kör. Ni kan ansöka om internationellt körkort via Motormännens riksförbund:
https://msverige.se/internationellt-korkort/

 

Svenska ambassaden i Botswana

Sverige har ingen ambassad i Botswana utan man hänvisar istället till den svenska ambassaden som ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

 

Svenska Ambassaden i Zimbabwe

Sveriges ambassad i Zimbabwe ligger i landets huvudstad, Harare.

Besöksadress:
32 Aberdeen Road Avondale, Harare

Postadress:
Swedish Embassy in Harare
P.O. Box 4110
32 Aberdeen Road Avondale
Zimbabwe

Ambassadens kontakuppgifter:
Tel: (+263) (4) 302 636
Fax: (+263) (4) 302 236
E-post: ambassaden.harare@foreign.ministry.se

 

Svenska Ambassaden i Sydafrika

Sverige har ingen ambassad i Namibia och hänvisar därför till den svenska ambassaden i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Besöksadress:
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64
E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

 • Hyrbil under hela vistelsen: 4x4 Toyota Hilux med talktält anpassat efter resenärer 
 • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • Sundowner-körning i Kalahariöknen
 • Safari i Etosha National Park
 • Safari i Onguma Game Reserve
 • Båtsafari Dividu/Okavango
 • Safari Chobe Nationalpark 
 • Guidade tur till Viktoriafallen
 • Båttur på Zambezi River 
 • GPS till hyrbilen
 • 24-timmars service under hela resan
 • Envägsavgift för hyrbil
 • Transfer från Kasane och frammåt

PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Dricks till safariguide/chaufför, 100-200 NAD per person/dag

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler. 

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Am Weinberg Boutique Hotel
Läs mer >
&Beyond Sossusvlei Desert Lodge
Läs mer >
Mowani Mountain Camp
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Luftballong Namibia

Njut av svårslagna vyer när du glider över Namibias öken i en luftballong. Det är en mäktig syn att se ökenlandskapet från ovan. Äventyret avslutas med en champagnefrukost på sanddynerna.

Katamarantur

Upplev Namibias "klassiska" båtkryssning i en katamaran, sida vid sida med delfiner, sälar, pelikaner, valar. Njut av färska ostron, smörgåsar, mousserande vin och mycket mer.

Sandwich Harbour

Sandwich Harbor bjuder på adrenalin och fart. Din guide kör 4x4 genom sandynorna och längs med kusträmsan vid Namib-öknen. Utan tvekan en svårslagen upplevelse. 

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv, skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.