Starta din resa Mina sidor

Det bästa av två världar

Safari i Masai Mara kombinerat med strandsemester på oförglömliga Seychellerna. Safarin i Kenya erbjuder kanske några av de vackraste upplevelserna man kan tänka sig och bara några timmars flygresa österut ligger vackra Seychellerna.

Upplevelser

Big Five Safari, Vackra landskap, Sol & bad, Möte med lokalbefolkningen, Aktiv safari till fots och med båt

Platser

Lake Naivasha, Masai Mara, Seychellerna

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Seychellerna bjuder på fantastiska stränder, dramatiska vyer och spännande äventyr både på land och till havs och Kenya är en otrolig destination som erbjuder fantastiska stränder, rika kulturer och spännande vildmarksupplevelser. Seychellerna är känt för sina kritvita sandstränder, medan Kenya erbjuder safari i världsklass och imponerande naturreservat. Båda platserna är perfekta för en minnesvärd resa.

Temperatur

Seychellerna erbjuder varmt klimat året om med temperaturer som ofta överstiger 30°C. Kenya har ett mångsidigt klimat, varmt i kustregionen och svalare i höglandet.

Nederbörd

Seychellerna är en året runt destination men regnskurar förekommer. I Kenya varierar nederbördsmängden beroende på region, med regnperioder från april till juni och oktober till december.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

När ni landar i Nairobi möts ni upp av er guide. Ni kör direkt från flygplatsen till härliga Lake Naivasha och börjar er vistelse i Kenya med en härlig båttur på sjön bland flodhästar och pelikaner. Därefter väntar vandringssafari på Crescent Island. Ni bor vackert i direkt anslutning till sjön och i trädgården betar både giraffer och zebror.

Andra populära aktiviteter i Naivasha är cykelsafari, ridturer och vandring på vulkanen Longonot.

Måltider

Lunch & Middag

Ni äter frukost och påbörjar sedan er resa mot Masai Mara. Resan går genom den kenyanska landsbygden och ni ankommer till er camp i Masai Mara vid lunchtid. Här får ni möjlighet att bo på första parkett med utsikt över vildmarken.

Klockan 16.00 väntar er första eftermiddagssafari som också är startskottet för ert äventyr i Masai Mara. Parken är känd för sitt rika djurliv och storslagna natur. Det är en unik upplevelse att få möta Masai Maras djurliv på nära håll. Er guide kommer att ge sitt yttersta för att göra er resa till ett minne för livet. Efter en spännande safari återvänder ni till er camp för middag. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Efter frukost lämnar ni campen för att tillbringa hela dagen i Masai Mara Game Reserve. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren, särskilt "The Big 5", som inkluderar elefanter, lejon, bufflar, leoparder och noshörningar. Ni äter picknicklunch ute på savannen.

Masai Mara erbjuder stora safariupplevelser året om, men är särskilt unikt juli till september. Då vandrar gnuer och zebror från Serengeti i söder till Masai Mara i norr, en fantastisk upplevelse att bevittna. Detta fenomen kallas ofta för The Great Migration. The Great Migration är världens största djurmigration med cirka 1,5 miljoner gnuer och 500 000 zebror. Masai Mara har högst täthet av däggdjur i världen när migrationen besöker slätterna.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

När solen stiger över savannen är ni redan på plats i safaribilen. Morgonsafarin varar i 2,5 - 3 timmar innan ni återvänder till campen för frukost. Under förmiddagen kan ni besöka en massajby, göra en bushwalk eller helt enkelt koppla av på campen.

Lunchen äter ni på campen innan ni fortsätter ert äventyr i Masai Mara. Klockan 15:30 väntar eftermiddagssafari. När det börjar bli svalt på eftermiddagen kommer djuren fram och rör sig mot vattenhålen.

Som gäst hos Safariresor har ni en privat safaribil och en privat engelsktalande guide som står till ert förfogande under hela safariperioden. Ni kan i samråd med er guide anpassa tider efter era önskemål.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Ni äter en trevlig frukost på er camp innan ni påbörjar er resa mot Nairobi. Väl framme i Nairobi körs ni till ert boende, njut av en härlig eftermiddag i denna storstad.

Måltider

Frukost

Dagen börjar med en trevlig och lugn morgon på ert hotell. Ni körs sedan till flygplatsen för att därifrån flyga vidare till paradiset, Seychellerna. När ni landar på Mahé välkomnas ni av vår lokala representant och körs till ert boende.

Måltider

Frukost & Middag

I Seychellernas huvudstad Victoria kan ni ta del av nöjesliv, shopping och restauranger i liten skala. Där finns även Victoria Botanical Gardens för den som vill beskåda sällsynt och vacker flora. På grannön Moyenne lever enorma jättesköldpaddor och vid det lilla vattenfallet Sauzier i Port Glaud finns det fina vandringsleder. Passa på att besöka hantverksbyn Domaine de Val des Pres, där hittar ni vackert kreolskt hantverk. På Mahé finns det också möjlighet att göra cykelutflykter, fiska och dyka. Ni väljer själva hur ni lägger upp era dagar. Upptäck Mahé på egen hand eller boka aktiviteter via hotellet.

Seychellerna består av över 100 öar. De mest kända är Mahé, Praslin och La Digue. Om ni vill kombinera er vistelse med övernattning på flera av dessa öar kan vi ordna det.

Kvalitet och service är av högsta standard på Seychellerna, inte bara som begrepp utan i praktiken. Här finns mat från alla världens hörn. Här smälter arabiska, afrikanska, kreolska, kinesiska och indiska kulturer samman i en härlig mix. Naturligtvis äter ni här färsk fisk och skaldjur!

Måltider

Frukost och Middag

Afrikaäventyret är över för den här gången. Ni tar farväl av kontinenten som har gett er unika upplevelser och minnen för livet.

I god tid före flygavgång är det avresa från hotellet till flygplatsen för hemresa till Sverige.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se


Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

 

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

 

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

 

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

 

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

 

Mobil

Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

 

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

 

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Dricks

Dricks är en del av kulturen i Kenya och Seychellerna, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/Lodger/Camper finns en gemensam ”tips box", här kan ni lämna dricks vid avresa.
i Kenya:
- Safariguide, 10-15 USD per person och dag
- Boenden i Kenya 1-5 USD per natt
- Boenden i Seychellerna - 3-5 usd per natt

 

Säkerhet

Befinner du dig i städer i Kenya såsom Nairobi eller Mombasa är vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna under dygnets mörka timmar. Behöver ni taxi kan ni boka det med hjälp av oss eller via hotellet. Undvik att ta en taxi ute på gatan.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten. 

Brottsligheten är generellt sett låg på Seychellerna. Vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet och ha koll på sina värdesaker.

Läs mer om säkerheten i Kenya och Seychellerna på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga. 

 

Språk

Kenyas nationalspråk är engelska och swahili. 

De officiella språken på Seychellerna är franska, engelska och seychelliska kreol.

 

Tidsskillnad 

Kenya är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Seychellerna ligger 3 timmar före Sverige (+4 GMT).

 

Valuta

Valutan i Kenya heter Kenyansk shilling (KSH), ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Kenyansk Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på flygplatsen, i Nairobi eller i andra städer. Det går också bra att betala med USD under hela resan. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollars sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta Hotellen/Lodger & Camper men detta kan variera beroende på täckning, därför är det viktigt att ha tillgång med tillräckligt av kontanter. 

Valutan på Seychellerna är Seychellisk Rupie (SCR) och går att växla till sig på plats. Det är vanligt att turister uppmanas betala med utländsk valuta, t.ex. USD på hotell och utflykter. Ofta funkar det också bra med kortbetalning.

 

Elektronik & Adapter 

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, det innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.  

Adapter behövs till Kenya och Seychellerna och de använder sig båda av en typ G plug. Samma som i Storbritannien. 

 

Pass & Visum

Kenya:
Passet ska vara giltigt 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Kenya har elektroniskt visum. På webbsidan kan ni ansöka om visumet som förskottsbetalas med kreditkort. Viseringsavgiften är USD 50 plus en serviceavgift på USD 1. Efter registreringen på hemsidan tar det omkring 7 dagar innan visumet utfärdas. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med tillsammans med passet och visas upp vid ankomsten till Kenya. 

Seychellerna:
Passet ska vara giltigt 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. På Seychellerna krävs inget visum för EU-medborgare.

Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration. Det kan ni göra här. I samband med att du fyller i hälsodeklarationen ska du också köpa en försäkring som kostar 5.40 euro per person.

 

Klimat

Kenya har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna i flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser från hotell och lodger.

Seychellerna har ett tropiskt klimat med en temperatur på omkring 24-32 grader och 7-8 soltimmar per dag. Det finns ingen specifik torr- eller regnperiod i och med att det kan komma nederbörd i tropikerna under hela året. Vädret kan sammanfattas som varmt med inslag av vindbyar från Indiska oceanen och korta, intensiva regnskurar.


Resa från Kenya till Seychellerna:

Vid resa från Kenya till Seychellerna är det krav på att ha vaccinerat sig mot gula febern. Vaccinationsebvis behöver visas upp. 

 

Svenska ambassaden i Kenya


Postadress:
Embassy of Sweden
PO Box 30600
00100 Nairobi
Kenya

Adress:
United Nations Crescent, Gigiri
Nairobi

Tel Växel:
+254 (0)709 96 4000

Mejladress:
ambassaden.nairobi@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 
+254 (0)709 96 4000 och slå 0 eller ring +46 (0)8 405 5005 för att kopplas till jourhavande tjänsteman. 

Seychellerna har ingen ambassad på Seychellerna utan hänvisar istället till den Svenska ambassaden i Nairobi, Kenyas huvudstad.

 • Privat guide - engelsktalende
 • Privat safarifordon - bara för er
 • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • Båtsafari på Lake Naivasha
 • Vandringssafari på Crescent Island
 • Safari i Masai Mara
 • Alla parkavgifter
 • Flygbiljetter Nairobi - Seychellene
 • 6 nätter på strandhotell
 • Alla transfers

PRISET INKLUDERAR INTE: 

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige 
 • Visum vid inresa till Kenya, 50 USD per person
 • Dricks till safariguide/chaufför, 10-15 USD per person/dag
 • Seychelles' Tourism Environmental Sustainability Levy, 75 - 100 SCR per person/natt

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler. 

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Entim Mara Camp
Läs mer >
Eagle View
Läs mer >
Karen Gables Hotel
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Besök en massajby

Vi tar med er till en av massajbyarna som ligger i området. Här blir ni välkomnade och visade runt i byn, får se husen som de bor i och höra massajernas historia. Massajerna dansar och sjunger för er, och var inte förvånade om ni blir inbjudna att dansa. Det finns också möjlighet att köpa lokala produkter.

Bush Breakfast

Få upplevelser slår en frukost ute i vildmarken. Er frukost dukas upp på en avskild plats, där en privat kock tillagar er frukost. Njut av god frukost och spektakulära vyer.

Luftballongssafari

Njut av svårslagna vyer när du glider över savannen i en luftballong. Det är en mäktig syn att se vildmarken från ovan. Äventyret avslutas med en champagnefrukost på savannen.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv, skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.