Starta din resa Mina sidor

Bo tillsammans med masajer och upplev fantastiska naturupplevelser

Följ med på en resa som blandar spännande möten med andra kulturer och safari i världsklass. Resan börjar i Masailand, långt borta från de klassiska turistområdena, där ni med utsikt över Kilimanjaro får insikt i en spännande livsstil.

Resan fortsätter med safari i Ngorongorokratern och Tarangire. En resa för dig som vill uppleva fantastisk safari med möten som du kommer minnas resten av ditt liv.

Upplevelser

Big Five Safari, Kultur & Safari

Platser

Masailand, Ngorongorokratern & Tarangire

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Tanzania, i Östafrika, är en populär turistdestination och lockar besökare från hela världen som drömmer om att befinna sig på Afrikas mest mytomspunna savanner, kontinentens högsta bergstopp samt indiska oceanens azurblåa hav och kritvita stränder.

Temperatur

Med sitt läge vid ekvatorn är Tanzanias temperaturer relativt stabila året om. I de norra delarna av landet är det normalt svalare på grund av att de flesta platserna är belägna på högre höjd medan klimatet vid kusten och de södra delarna av landet är mer tropiskt.

Nederbörd

Nederbördsnivåerna i Tanzania varierar beroende på region. Regnsäsongen är vanligtvis från april till maj samtidigt som det är vanligt med lite nederbörd under hösten, vanligtvis kortare tropiska regn.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

Välkomna till Tanzania! När du och ditt resesällskap landar på Kilimanjaro International Airport blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni påbörjar sedan er resa mot Tinga Tinga och er lodge ute i Tanzanias vildmark. Resan tar ungefär två timmar och vid klart väder kommer ni kunna se Afrikas högsta berg Kilimanjaro längs vägen. Detta blir starten på en spännande och minnesvärd resa.

Måltider

Middag

Idag vaknar ni upp i den afrikanska vildmarken. Om vädret är klart, har du fantastisk utsikt mot majestätiska Mt Kilimanjaro. Efter frukost börjar dagens äventyr och tillsammans med er maasajguide upptäcker ni området till fots. Under vandringen lär ni er mer om områdets rika flora och fauna och kan ha turen att få se zebror och antiloper i sitt naturliga habitat. Efter en spännande förmiddag återvänder ni till lodgen i tid för lunch. Njut av några lugna timmars lugn och återhämta er från dagens äventyr. Senare på eftermiddagen besöker ni en av de närliggande massajbynerna. Det är en unik möjlighet att uppleva massajkulturen på nära håll. Dagen avsluta runt lägerelden under den afrikanska stjärnhimlen, en perfekt avslutning på en minnesvärd dag.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Efter frukost på ert boende börjar ni er resa mot Karatu och Ngorongoro Conservation Area, resan går genom flera små landsbyggdsbyar och Tanzanias största stad Arusha. För den som önskar är det möjligt att stanna vid den stora massajmarknaden i staden. Ni ankommer till ert boende i Karatu för en sen lunch. Njut av en lung eftermiddag vid poolen eller utforska närområdet. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Efter en tidig frukost lämnar ni ert boende och kör in i Ngorongoro Conservation Area. Efter en kort biltur uppe på kratern åker ni ner för den branta kraterkanten. Det är en imponerande höjdskillnad på cirka 600 meter från kanten ner till den frodiga botten. Väl nere i kratern har ni möjligheten att möta “The Big Five”: lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Noshörningen är ett utrotningshotat djur men i Ngorongorokratern har ni goda chanser att skymta detta majestätiska djur, som annars kan vara svårt att få ögonen på. Ni äter picknicklunch vid sjön mitt i kratern. Efter att ha utforskat Ngorongorokratern påbörjas resan upp för kratern och ni åker vidare mot Serengetis ändlösa slätter. Serengeti är en av Östafrikas största nationalparker. Efter en lång dag är det skönt att komma fram till er camp och få se solen gå ner över den vidsträckta savannen. Kvällen avslutas runt den öppna elden till savannens ljud.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Efter frukost på ert boende börjar ni er resa mot Tarangire National Park. Tarangire är känd för sina fantastiska safariupplevelser. Parkens landskap varierar från öppen savann, skogsbeklädda områden, sumpmark, täta buskage, palmer och områden med de ikoniska baobabträden. Denna mångfald skapar en unik och fascinerande miljö.

I Tarangire väntar spännande safariäventyr. Tillsammans med er kunniga guide söker ni efter elefanter, giraffer, zebror, antiloper, lejon, geparder, hyenor, strutsar, bufflar och ett myller av andra vilda djur. De kommande dagarna kommer att fyllas med minnen och upplevelser som kommer att finnas med er livet ut.

Ni anländer till er camp i solnedgången. Njut av en lugn kväll vid lägerelden under den afrikanska stjärnhimlen.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Ni vaknar upp till ännu en spännande dag på savannen. Tarangire National Park är berömd för sina stora elefantflockar, till antalet lever över 3 000 elefanter i parkens ekosystem. Det är en fantastisk plats för att följa dessa majestätiska djur i deras naturliga miljö. I Tarangire finns också de ikoniska Baobabträden, som imponerar med sina gigantiska dimensioner – en del av dem kan ha en diameter på över 5 meter.

Ni spenderar hela dagen i parken och utforskar dess skatter tillsammans med er erfarna guide. När solen sakta sänker sig över horisonten anländer ni till er camp där middag serveras. Återigen har en dag på savannen gått till ända.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Njut av några lugna timmar på er trevliga lodge, under dagen körs ni tillbaka till Kilimanjaro International Airport för att påbörja er resa hem till Sverige. Tack för den här gången.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se.

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se.Dricks

Dricks är en del av kulturen i Tanzania. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip-box” där ni kan lämna dricks vid avresa. Våra rekommendationer kring dricks i Tanzania:
- Safariguide, 10-15 USD per person och dag
- Boenden, 1-5 USD per rum per natt

Säkerhet
Befinner du dig i städer i Tanzania såsom Arusha eller Dar es Salaam är vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna under dygnets mörka timmar. Behöver ni taxi kan ni boka det med hjälp av oss eller via hotellet. Undvik att ta en taxi ute på gatan. När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till personalen om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i under dygnets mörka timmar. Vilda djur kan vara i närheten. 

Läs mer om säkerheten i Tanzania på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga. 

Språk

Tanzanias nationalspråk är engelska och swahili. 

Tidsskillnad 

Tanzania är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Valuta

Valutan i Tanzania heter Tanzania shilling (TZS). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med US dollar. Tanzanian Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Kilimanjaro flygplats, i Arusha, Stone Town på Zanzibar eller någon annan mindre stad. Det går också bra att betala med USD i hela Tanzania. Se till att ta med mindre valörer, 1-5 dollar sedlar, då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Elektronik & Adapter 

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

I Tanzania använder de sig av uttag Typ G, även kallad brittisk modell.

Pass & Visum

Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas via Tanzanias e-visa service. Den officiella sidan hittar ni här

Klimat

Tanzania har ett mycket tropiskt och härligt klimat. Längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till mars är de varmaste månaderna i Tanzania. 

Svenska Ambassaden

Den svenska ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersiella huvudstad, Dar es Salaam.

Adress
: Mirambo Street/Garden Avenue, Dar es Salaam

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 9274
Dar es Salaam
Tanzania

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +255 22 219 6500
+255 22 219 6555 (Migrationsärenden)
Fax: +255 22 219 6503
E-post: ambassaden.dar-es-salaam@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 022-2196500 och trycker "0" för att kopplas till jourhavande tjänsteman.

 • Engelsktalande guide/chaufför
 • Privat safariutrustad
 • Landcruiser Upplevelser i Masailand
 • Safari i Ngorongorokratern
 • Safari i Tarangire
 • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • Dricksvatten i safaribilen
 • Alla parkavgifter


PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Dryck
 • Dricks till safariguide/chaufför, 10 - 15 USD per dag, per person
 • Visum vid inresa till Tanzania, 50 USD per person

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler.

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Mpingo Ridge
Läs mer >
Tarangire Treetops
Läs mer >
Manyara’s Secret
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Sundowner

Det perfekta sättet att avsluta en innehållsrik safaridag är med en klassisk sundowner medan man ser solen gå ned över savannen.

Bush Breakfast

Få upplevelser slår en frukost ute i vildmarken. Er frukost dukas upp på en avskild plats, där en privat kock tillagar er frukost. Njut av god frukost och spektakulära vyer.

Luftballongssafari

Njut av svårslagna vyer när du glider över savannen i en luftballong. Det är en mäktig syn att se vildmarken från ovan. Äventyret avslutas med en champagnefrukost på savannen.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.