Starta din resa Mina sidor

Bestig Afrikas högsta berg och världens högsta fristående berg 

Detta otroliga äventyr tar dig hela vägen upp till Afrikas tak. Kilimanjaro, med sina 5 895 meter över havet är den högsta punkten i Afrika och en oförglömlig upplevelse. Att se soluppgången gå upp över horisonten samtidigt som du står på toppen är en otrolig prestation. 

Under sju dagar går du och ditt resesällskap tillsammans med era guider och bärare längs Rongairutten samtidigt som ni njuter av en otrolig utsikt, hemlagad och näringsrik mat och sover i tält under en stjärnklar och vacker himmel. Unikt med denna rutt är den börjar i en av de omgivande byarna, istället för direkt i nationalparken, samt att den utgår från, och löper utmed, nordöstra berget.

Upplevelser

Bergsbestigning, Äventyr

Platser

Kilimanjaro

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Kilimanjaro, med sin storlek och höga höjd, sträcker sig genom flera klimatzoner på grund av att höjden varierar väldigt mycket på berget. Det här betyder att vegetationen och klimatet pendlar mellan tropisk savann, regnskog och hedlandskap för att sedan gå över till alpin öken och glaciärlandskap.

Temperatur

Då större delen av bestigningen sker på hög höjd kan det bli riktigt kallt med temperaturer ner mot hela 25 minusgrader. När solen är framme kan det däremot bli väldigt varmt med upp till 25 grader. Temperaturen kan variera kraftigt under en och samma dag på berget beroende på vädret.

Nederbörd

Från januari till mars är solen ofta framme på morgon och eftermiddag. Juni-augusti brukar erbjuda ett klarare och kallare väder. September och oktober kan bli mildare och skapa molntäcken under trädgränserna, men med fri sikt på de högre höjderna. Under november och december kan vädret variera.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

Välkomna till Tanzania! När du och ditt resesällskap landar på Kilimanjaro International Airport blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Därefter börjar resan mot ert boende i Moshi vid foten av Kilimanjaro. Resan tar ungefär en och en halvtimme och blir starten på ert äventyr i Tanzania.

Måltider

Middag

Moshi är staden som ligger precis vid foten av Kilimanjaro. En stad som betraktas som huvudstad i Kilimanjaroregionen. På den lokala marknaden sker en livlig handel från tidig morgon till sen kväll. De flesta invånarna i Kilimanjaroregionen är bönder och handelsmän. Idag går ni tillsammans med er guide igenom bestigningen av Kilimanjaro. Denna extra dag innan själva vandringen drar igång rekommenderar vi också för att eventuellt försenat bagage ska hinna komma.

Måltider

Frukost & Middag

Vandring: Cirka 8 kilomneter
Beräknad tid: Cirka fyra timmar
Vegetation: Regnskog
Ungefärlig temperatur: 20-25 grader (dag), ca 10 grader (natt)
Höjd: 1950 - 2617 meter övet havet

Ni blir hämtade vid er lodge efter frukost och körs till Marangu Gate. Vid gaten registreras ni, innan ni åker vidare till den lilla byn Nale Moru, en 2-2,5 timmars skumpig bilresa. Nale Moru är en liten charmig by med enkla trähus, som även huserar startpunkten till Rongairutten. Unikt med denna rutt är den börjar i en av de omgivande byarna, istället för direkt i nationalparken, samt att den utgår från, och löper utmed, nordöstra berget. Ni börjar nu vandringen i genuin landsbygd, genom majs- och potatisodlingar, tall- och furuskog, slutligen in i den orörda regnskogen. Efter 1,5 timmars stigning in i regnskogen har ni vacker vy över byn Rongai, på gränsen mellan Tanzania och Kenya. Vandringen är relativt lätt. Kanske får ni se både ”bluemonkey” och svartvit guereza. Er första natt på Kilimanjaro sover ni på Simba Camp. Ni äter middag på campen. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Vandring: Cirka 8 kilometer
Beräknad tid: 3-4 timmar
Vegetation: Hedlandskap
Ungefärlig temperatur: 20-25 grader (dag), ca 10 grader (natt)
Höjd: 2617 - 3450 meter över havet

Simba Camp ligger precis vid randen där regnskogen övergår i låg-alpin terräng, som reslig ljung och hed. Men ju högre upp ni kommer, desto kortare blir vegetationen. När ni kommer fram till campingen äter ni middag och tar det lugnt. Om man orkar, är det bra om kan man gå en sväng och ta höjd i området. Mottot ”walk high, sleep low” är mycket gynnsamt att anamma för acklimatisering till riktigt höga berg.¨ Njut av en lugn kväll på campen, vid klart väder får ni uppleva den fantastika stjärnhimlen. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Vandring: Cirka 5 kilometer
Beräknad tid: 4-5 timmar
Vegetation: Hedlandskap
Ungefärlig temperatur: 10-17 grader (dag), -2 till 3 grader (natt)
Höjd: 3450 - 3600 meter över havet

Kaffe eller te ”på sängen”, följs av frukost och packning, innan ni ger er av igen. Dagens vandring bjuder på jämn stigning och superb utsikt till de östra glaciärerna och till Kibo – den högsta av de tre vulkankonerna som ”Kili” utgörs av. Sommarkläder kan man fortsatt gå klädd i dagtid om solen skiner. Ni anländer till campen ganska tidig eftermiddag. Ni äter middag på campen. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Vandring: Cirka 5 kilometer
Beräknad tid: 3-4 timmar
Vegetation: Hedlandskap och alpin öken
Ungefärlig temperatur: 5-15 grader (dag), -3 till 2 grader (natt)
Höjd: 3600 - 4315 meter över havet

Direkt på morgonen möts ni av en brant, men inte så lång, sluttning. Uppe på den har ni fantastisk vy till Kenyas slätter. Strax innan ni når ert campingläger lämnar ni hedlandskapet bakom er och kommer in en zon med betydligt mindre vegetation, nämligen alpin öken. Campingplatsen Mawenzi Tarn Hut är spektakulär, belägen under mäktiga Mawenzi, en av Kilimanjaros vulkankoner. Under eftermiddagen har ni sedan chans att utforska området och ta er till lite högre höjder för att hjälpa till med acklimatiseringen – ”walk high, sleep low”. Ni äter middag på campen. 

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Vandring: 8-9 kilometer
Beräknad tid: Ca 5 timmar
Vegetation: Alpin öken
Ungefärlig temperatur: 0-10 grader (dag), -7 till 0 grader (natt)
Höjd: 4315 - 4720 meter över havet

Dagens etapp går genom ett månliknande landskap som helt saknar vegetation. Det är så gott som alltid frostnätter här så det är inte så konstigt att ingenting kan leva här. Vägen saknar växtlighet och liv att titta på, men man får trösta sig med den spektakulära utsikten till Kibo. Nu lär det vara tungt att gå med tanke på den höga höjden – syrenivån är lägre så här högt upp. Ta pauser ofta, drick vatten och gå med korta steg. Ni lär höra ”pole pole” många gånger från er guide, vilket är swahili för att ni ska ta det lugnt. Ta det lugnt ska ni även göra när ni anländer till ert läger ganska tidigt under dagen. Här vid Kibo Hut sammanstrålar ni med bestigare från Marangurutten. Efter den tidiga middagen som ni äter, är det viktigt att ni försöker sova (trots att anspänningen och förväntan stiger!). Tänk även på att förbereda er mentalt på vad som komma skall – topptursförsöket!

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Vandring: 5,5 kilometer (uppåt), 15 kilometer (neråt)
Beräknad tid: 6-8 timmar (toppen), 5-8 timmar (Horombo Hut)
Vegetation: Alpin öken, istäcke, hedlandskap och regnskog
Ungefärlig temperatur: -5 till 15 grader (dag), -15 till 5 grader (natt)
Höjd: 4720 - 5895 - 3720 meter över havet

Runt 23.00 på kvällen är det dags – det är nu det gäller! Innan toppturen börjar omkring midnatt får något ätbart och varm att dricka. I mörkret, med månen och pannlampor som ledsagare, ger ni er av på en stenig väg. Efter 2-3 timmar stannar ni vid Hans Meyer Cave, på 5150 meter över havet, och tankar på lite energi med bars. Här, på över 5000 meters höjd, är det riktigt tufft. Det är vanligt att man påverkas av den höga höjden. När ni når Gilman’s Point (cirka 6 timmars vandring från starten vid Kibo Hut) har tagit er ända till Kibos kraterkant. Nu återstår det bara 200 m till toppen, men det är förmodligen de längsta 200 metrarna i era liv. Soluppgången med sitt magiska ljus leder er hela vägen upp till Uhuru Peak – Afrikas högsta berg och världens högsta fristående berg! Känslan att nu stå häruppe på Afrikas ”tak” är oslagbar och totalt värd allt slit! Men tänk på att ni får ni bara stanna på toppen en kort stund. Se till att hinna knäppa några bilder och att njuta av ögonblicket och den enastående starka prestation ni gjort! Nu väntar en lång väg ner. Ni stannar först vid Kibo Hut för lunch och vila. Sedan fortsätter ni ner till Horombo Hut, där ni lär träffa på några av Maranguruttens vandrare. Här sover ni, och kommer att vara oerhört slitna efter att sammanlagt ha gått 12-16 timmar under dagen.

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Vandring: Cirka 20 kilometer
Beräknad tid: 5-7 timmar
Vegetation: Regnskog
Ungefärlig temperatur: 10-25 grader (dag), 0-15 grader (natt)
Höjd: 3720 - 1880 meter över havet

I dag, när ni har varit ute i en vecka, följer ni bara Kilimanjaros lägre sluttningar neråt. Trots nattens sömn kommer gårdagens tuffa etapp att sitta i benen och musklerna. Men regnskogens friska, fuktiga luft, kommer att kännas extra härlig och lätt efter alla dagar på hög höjd. Ni anländer till Marangu Gate där ni "signar ut". Ni blir hämtade och körs till er lodge. Här väntar en efterlängtad dusch och säng efter en lång, men oförglömlig, vecka på Kilimanjaro!

Måltider

Frukost, Lunch & Middag

Afrikaäventyret är över för den här gången. Ni tar farväl av kontinenten som har gett er unika upplevelser och minnen för livet.

I god tid före flygavgång är det avresa från hotellet till flygplatsen för hemresa till Sverige.

Måltider

Frukost

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se.

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se.Dricks

Dricks är en del av kulturen i Tanzania. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Dricks ges till huvudguiden efter avslutad bestigning vid ankomst till Moshi.
- Dricks till guider och bärare: 350 USD per person

För er som reser vidare på safari och eller till Zanzibar efter Kilimanjaro rekommenderar vi att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip box” där ni kan lämna dricks vid avresa.
- Safariguide, 10-15 USD per person och dag
- Boenden, 1-5 USD per rum per natt 

Säkerhet på berget

Vi lägger upp våra bestigningar med stort fokus på säkerhet trots detta går det inte att garantera att oönskade händelser inte inträffar. Våra huvudguider finns för att hjälpa er om det skulle vara så att något problem uppstår. Om det är någon deltagare som behöver avbryta bestigningen följs denne ner för berget, eventuella extra boendekostnader står resenären själv för. På alla camper finns det ett förstahjälpen team. Guiderna har också kommunikation med vårt team i Moshi som kommunicerar med oss. Vi tecknar försäkring hos Flying Doctors som har 24/7 beredskap. Som resenär är du skyldig att teckna en fullgod reseförsäkring.

Säkerhet i Tanzania 

Befinner du dig i städer i Tanzania såsom Arusha eller Dar es Salaam är vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna under dygnets mörka timmar. Behöver ni taxi kan ni boka det med hjälp av oss eller via hotellet. Undvik att ta en taxi ute på gatan.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten.

Läs mer om säkerheten i Tanzania på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga.

Klimat på Kilimanjaro

​Kilimanjaro sträcker sig genom flera klimatzoner pga den varierade höjden. Det här betyder att vegetationen och klimatet pendlar mellan tropisk savann, regnskog, hedlandskap, för att sedan gå över till alpin öken och glaciär. Generellt kan man säga att regnskogen dominerar områderna mellan 1200 - och 2700 m ö h, hedlandskap mellan 2700 - och 3500 m ö h, den alpina öknen mellan 3500 - och 5000 m ö h, och därefter är det snö och is. 

Då större delen av bestigningen sker på högre höjder så kan det bli riktigt kallt, med en temperatur ner mot hela 25 minusgrader. Och oavsett under vilken årstid ni reser så finns det alltid chans till nederbörd med både snö och regn.

Mellan januari och mars är solen ofta framme under morgonen och senare på eftermiddagen. Perioden mellan juni och augusti brukar erbjuda ett klarare och kallare väder. September och oktober brukar ofta bli mildare och skapa molntäcken under trädgränserna, men med fri sikt på de högre höjderna. Under november och december kan vädret variera. Man bör undvika att bestiga Kilimanjaro under den stora regnperioden som infaller april och maj. 

Klimat i Tanzania

Tanzania har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Tanzania är juli – september/oktober. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till mars är de varmaste månaderna i Tanzania.

Teamet

Under en bestigning har ni en privat huvudguide, egen kock och ett team med bärare. Våra huvudguider har många års erfarenhet av att guida bestigningar på Kilimanjaro. Hela teamet finns till för er under er bestigning. Det är krav från myndigheterna i Tanzania att alla guider ska vara certifierade, en trygghet för er som bestiger Kilimanjaro.

Mat och vatten

Alla måltider ingår på Kilimanjaro. Maten är god och välsmakande och menyn tillfredsställer det energibehov som behövs under vandringen på Kilimanjaro. 

Så här kan menyn på Kilimanjaro se ut:
Deltagarna väcks med varm dricka, te eller kaffe på sängen.
Frukost med bröd, diverse pålägg, stekt ägg, korv och havregrynsgröt.
 Dricka består av te, kaffe, varm choklad och vatten.
Middagen består av soppa, huvudrätten kan bestå av potatis, kyckling och grönsaker.

Om du har behov av särskild diet är det möjligt för oss att arrangera och tillmötesgå dina behov. Meddela oss detta vid bokning. 

Vatten:
Första dagen på berget får våra bestigare 3 liter vatten var. Resten av bestigningen finns det tillgång till den mängd vatten som man behöver, kom ihåg att dricka mycket. Vattnet som ni får tillgång till under bestigningen hämtas från fjällbäckar på berget, vattnet kokas och filtreras tills det är färdigt att drickas.

Boende

Beroende på vilken rutt ni väljer bor ni antingen i stugor eller tält. Två personer bor i ett tremanstält av god kvalitet. Före och efter bestigningen bor ni på hotell i Moshi av god standard.

Språk

Tanzanias nationalspråk är engelska och swahili.

Tidsskillnad 

Tanzania är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Valuta

Valutan i Tanzania heter Tanzania shilling (TZS). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med US dollar. Tanzanian Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Kilimanjaro flygplats, i Arusha, Stone Town på Zanzibar eller någon annan mindre stad. Det går också bra att betala med USD i hela Tanzania. Se till att ta med mindre valörer, 1-5 dollar sedlar, då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Elektronik & Adapter 

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

I Tanzania använder de sig av uttag Typ G, även kallad brittisk modell.

Pass & Visum

Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns någraskador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas via Tanzanias e-visa service. Den officiella sidan hittar ni här. 

Förberedelser

Det är en stor fördel om du har erfarenheter av att vara ute och vandra i skog och mark. För att delta på en bestigning bör du vara i god fysisk form, och van vid att vara ute i naturen. Inför en bestigning kan det vara bra att förbereda sig både fysiskt och psykiskt, detta gör du bland annat genom långa vandringar, leta gärna efter områden med branta stigningar. En tränad kropp är alltid bättre förberedd än en otränad, samtidigt är det viktigt att vara medveten om att det inte går att veta i förväg hur man reagerar på att befinna sig på hög höjd.

Infrastrukturskatt

På Zanzibar har myndigheterna infört en infrastrukturskatt på hotellövernattningar. Alla hotell måste ta ut extra skatt som betalas direkt till hotellet vid incheckning. Pris per person och natt är mellan 3-5 USD beroende på hotellets standard.

Svenska Ambassaden

Den Svenska ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersiella huvudstad, Dar es Salaam.
Adress: Mirambo Street/Garden Avenue, Dar es Salaam

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 9274
Dar es Salaam
Tanzania

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +255 22 219 6500
+255 22 219 6555 (Migrationsärenden)
Fax: +255 22 219 6503
E-post: ambassaden.dar-es-salaam@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 022-2196500 och trycker "0" för att kopplas till jourhavande tjänsteman. 

 • Tanzania
 • All transport i Tanzania
 • Privat huvudguide
 • Kock 
 • Bärare
 • Boende enligt programmet
 • Helpension under bestigning
 • Måltider enligt programmet
 • Kokt dricksvatten på Kilimanjaro 
 • Alla parkavgifter

PRISET INKLUDERAR INTE: 

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Visum vid inresa till Tanzania, 50 USD per person
 • Dricks till guider och bärare: 350 USD per person

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler. 

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Villa Maua
Läs mer >
Legendary Lodge
Läs mer >
Tinga Tinga Masai Lodge
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Besök en massajby

Vi tar med er till en av massajbyarna som ligger i området. Här blir ni välkomnade och visade runt i byn, får se husen som de bor i och höra massajernas historia. Massajerna dansar och sjunger för er, och var inte förvånade om ni blir inbjudna att dansa. Det finns också möjlighet att köpa lokala produkter.

Kaffeplantage

Lär dig om hur kaffet odlas, plockas, rostas på den Tanzanianska landsbyggden. Dessutom får du möjlighet att smaka på nybryggt kaffe medan du tittar ut över landskapet.

Maji Moto

Maji Moto är en liten oas utanför Moshi, en varm källa med kristallklart vatten. Här kan du koppla av och njuta av några timmar i paradiset.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.