Starta din resa Mina sidor

Golfsafari i Sydafrika 

Det här är en safariresa som tar dig genom den nordöstra delen av Sydafrika. Oavsett om du är en nybliven golfare eller om du spelat golf hela livet, det här är resan för dig. Res från Pretoria till kullarna i Pilanesberg för att se vilda djur. Korsa de spektakulära Drakensbergen till Spionkop, den perfekta basen för att utforska regionens berg, vildmark och fågeliv. Upplev Durban genom att ta en rundtur i staden och i den vackra botaniska trädgården. Safarin fortsätter vid Hluhluwe i Zululand (ett av de äldsta reservaten i landet) och den världsberömda Kruger National Park, med ett besök i kungariket Eswatini. Bevittna fantastisk konst och hantverk och njut av en presentation om flugfiske och en introduktion till whisky, varefter denna minnesvärda resa avslutas i Pretoria.

Upplevelser

Golf, Safari, Presentationer, Stadsvandring, Utflykt i botanisk trädgård, Landsbygd

Platser

Pretoria, Pilanesberg (sun city), Dullstroom, Durban, Zululand, Kruger (Malelane), Eswatini

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Sydafrika, kontinentens mest populära resmål, passar dig som drömmer om att uppleva fantastisk safari, makalösa vyer och landskap samt mat och dryck av hög internationell standard. Precis som vi har landet 4 årstider som är helt spegelvända våra.

Temperatur

Sommarens temperaturer når cirka 25 grader i Kapstaden, medan det i Kruger och KwaZulu-Natal ofta kan bli över 30 grader. Under vintern blir det sällan över 15 grader i Kapstaden medan norra och östra delarna av landet kan få temperaturer upp mot 20, 25 grader.

Nederbörd

I Kapstaden faller det mest regn under vintermånaderna maj-augusti medan KwaZulu-Natal har mer jämn nederbörd över året, med en liten topp under november-februari. I Kruger regnar det mindre än i övriga landet, med mer regn under sommaren än vintern.


Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!


Under frukost åker tåget sina sista kilometer in mot Kookrus Station, ca 10 mil söder om Pretoria. För tillfället pågår ett omfattande spårarbete mellan Kookrus och Pretoria vilket innebär att de sista tio milen till Rovos Rail stationen i Pretoria görs med buss. Väl framme i Pretoria finns möjlighet att gå igenom Rovos Rail-museet innan ni blir upphämtade och körda till ert hotell i Sydafrika största stad Johannesburg.


Efter en tidig frukost är det dags att checka ut och ni körs till Pretoria och Rovos Rail-stationen. Klockan 10 avgår tåget och äventyret börjar. Du packar upp och slappnar av i din svit innan lunch serveras kl. 13.00. Samtidigt som tåget passerar fantastiska landskap, är det dags för eftermiddagste klockan 16.30. Livet på tåget är lite som att vara i en parallell värld. Förutom de olika sviterna består tåget av en restaurangvagn, en loungevagn och en observationsvagn. Under kvällen serveras middag i restaurangen.

Klädkod: smart casual ombord på tåget dagtid. Kvällstid är det mer formellt med kavaj och slips som ett minimumkrav för herrar. För damer rekommenderas cocktail-/aftonklänning eller kostym.

Måltider

Frukost & All - Inclusive


Frukost serveras klockan 06:00.

07:45 är det dags för en timmes transfer för att köra in till Sun City. Klockan 9 är det dags för en fantastisk morgonsafari i Pilanesberg naturreservat!

Om du vill spela golf åker ni med samma transfer in till staden, men till Lost City Golf Course istället. Här njuter ni av en härlig morgon med golf och avkoppling.

Efter safari / golf samlas ni för lunch klockan 12:00, och ni har eftermiddagen fri för att golfa / följa ert eget program i Sun City. Klockan 17:30 är det dags att åka tillbaka till tåget.

Middag serveras kl. 20:00.

Klädkod: Formell

Måltider

All - Inclusive


Gör er redo för en avkopplande dag!

Alla måltider avnjuts ombord på väg till Ladysmith. Tåget klättrar upp till Majuba Hill - det var här det avgörande slaget skedde som avslutade det första Anglo Boer-kriget. Senare passerar ni Newcastle, som sägs ha det största hinduistiska templet på det södra halvklotet, och Glencoe, platsen för det första slaget under Anglo Boer-kriget som nu är centrum för provinsens kolindustri.

Klädkod: "Safari"-tema eller smart casual.

Måltider

All - Inclusive


I dag väljer ni mellan safari eller golf.

Frukost serveras i matsalvagnen. Ni som vill på safari körs 30 minuter till Spionkop lodge för safari i det vackra och 11 000 hektar stora reservatet, men om ni vill koppla av kan ni ta det lugnt på lodgen. Ni återvänder till tåget runt klockan 16:00.

Ni som vill spela golf körs 60 minuter till Champagne Sports Resort för golf och lunch. Klockan 17:00 åker ni tillbaka till tåget.

Middag serveras i matsalvagnen.

Klädkod: Formell

Måltider

All - Inclusive


Frukost serveras i matsalvagnen.

För dig som vill spela golf finns transfer till följande alternativ:

 • Durban Country Club för en morgon med golf och lunch.
 • Mt Edgecombe för en morgon med golf och lunch.
 • Cotswold Downs för en morgon med golf och lunch.

För dig som vill in till Durban:

 • Guidad tur i Durban.
 • Besök i den botaniska trädgården.
 • Lunch på uMhlanga Beachfront.
 • Fritid för att strosa runt efter lunchen.

Klockan 16:30 är det dags för te i loungen och observationsvagnarna.

*Viktig information denna dag: Ditt pass måste lämnas till tågchefen / Admin Deputy.

Middag serveras i matsalvagnen.

Klädkod: Formell

Måltider

All - Inclusive


Frukost serveras tidigt i matsalvagnen.

Ni blir körda till Hluhluwe klockan 06:00 för en fantastisk morgonsafari. Detta är ett av de äldsta naturreservaten i Afrika, känt för sitt rika djurliv och bevarandeinsatser.

Klockan 10:30 blir ni körda tillbaka till tåget och klockan 12:00 serveras lunch i matsalvagnen. Ni fortsätter sedan mot Eswatini där ni måste passera gränskontrollen.

Resten av dagen tillbringas på tåget och middag serveras i matsalvagnen på väg mot Mpaka.

Klädkod: Formell

Måltider

All - Inclusive


Frukost serveras 05:30 i matsalvagnen.

För er som vill spela golf:
Ni körs till Royal Swazi Sun för en morgon med golf och lunch. Ni återvänder till tåget kl. 16:00.

För er som vill på safari och stadsbesök:
07:00 åker ni till Mkhaya naturreservat där ni gör er redo för safari. Klockan 10:00 åker ni vidare till Swazi Candles för ett besök med lunch och möjlighet till souvenirshopping. Därefter kan ni antingen återvända för att besöka golfarna eller tillbaka till tåget.

Klcokan 16:30 serveras te i loungen och observationsvagnen och klockan 18:00 kör tåget vidare mot Komatipoort i Sydafrika där ni måste passera gränskontroll.

Middag serveras 19:30 i matsalvagnen på väg mot Malelane.

Klädkod: Formell

Måltider

All - Inclusive


Frukost serveras 05:30 i matsalvagnen.

Klockan 06:30 är det dags för safari i den världsberömda Kruger National Park, utöver safari blir ni serverade te, lunch och ni får möjlighet att handla souvenirer. Klockan 15:00 återvänder ni till tåget och runt 16:30 serveras te i loungen/observationsvagnen. Tåget kör västerut över Drakensberg-bergen och detta är verkligen en magisk upplevelse.

Middag serveras 19:30 i matsalvagnen.

Klädkod: Formell

Måltider

All - Inclusive


Frukost serveras 07:00 i matsalvagnen.

Om ni vill spela golf:
Klockan 08:45 körs ni till Highland Gate för en morgon med golf och lunch. Klockan 16:30 är ni tillbaka och te serveras i loungen/observationsvagnen.

Dullstroom:
Njut av en presentation om flugfiske följd av lunch på Walkerson's Hotel. Klockan 15:00 åker ni tillbaka till Dullstroom för en introduktion till whiskydestillering och en rundtur i Arts & Crafts centret.

Middag serveras 19:30 i matsalvagnen.

Klädkod: "1920-talets tema" eller smart casual

Måltider

All - Inclusive


Frukost serveras 07:00 i matsalvagnen.

Klockan 10:00 anländer tåget till sitt sista stopp, Rovos Rail tågstationen i Pretoria.

Ni blir upphämtade och körda till ert hotell i Johannesburg där ni kan välja att koppla av eller utforska vad denna storstad har att erbjuda.

Måltider

Frukost


Afrikaäventyret är över för den här gången. Ni tar farväl av kontinenten som har gett er unika upplevelser och minnen för livet.

I god tid före flygavgång är det avresa från hotellet till flygplatsen för hemresa till Sverige.

Måltider

Frukost


Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.


Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet

Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se


Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

 

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

 

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

 

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

 

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

 

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

 

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

 

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 
Dricks

Sydafrikas drickskultur är mer likt den amerikanska än den nordiska och det kan vara svårt att veta vad som gäller. Självklart är det frivilligt men förväntas när du har varit nöjd med servicen. På de flesta boendena finns det en gemensam "tip-box" där du kan lämna dricks vid utcheckning. Då delar alla på boendet på din dricks, glöm inte att safariguiden förväntar sig separat dricks. På större hotell och finare lodger är det möjligt att dricksa med kort, dock tar det oftast lite längre tid tills den når personalen. Våra rekommendationer kring dricks i Sydafrika:
- Safariguide: 100-200 ZAR per person och dag
- Boenden (städpersonal & recetion): 15-20 ZAR per person och natt
- Resturanger, barer och cafeér: 10-20% av notan 
- Om ni har hyrbil och tankar: 5-10 ZAR till personen som hjälper er
- Guidade turer: 100 ZAR per person 
- Taxi/Uber: 10% av notan 

Säkerhet

I Sydafrika bör ni vara uppmärksamma och försiktiga i trafiken samt efter mörkrets inbrott och när du hanterar pengar eller värdesaker. I alla de stora städerna finns det mer och mindra trygga områden, fråga gärna oss inför er resa om ni har frågor kring säkerheten i städerna. Oftast kommer man väldigt långt med sunt förnuft.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni sover i efter mörkrets inbrott. Vilda djur kan vara i närheten. 

Läs mer om säkerheten i Sydafrika på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga.


Språk

De officiella språken i Sydafrika är afrikaans, engelska, zulu, xhosa, swazi, ndebele, sydsotho, nordsotho, tsonga, tswana och venda. På hotell och turistattraktioner är det engelska som används.


Tidsskillnad 

Under vinterhalvåret ligger Sydafrika en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid.


Valuta

Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala med kort i stort sätt överallt.


Elektronik & Adapter 

I Sydafrika har de under de senaste åren haft stora problem med elförsörjningen. Det har lett till landet genomför planerade el-avbrott för att minska belastningen på el-nätet. Detta kallar de för loadshedding, vilket sker cirka 2-4 timmar åt gången flera gånger om dagen. De flesta boendena har solceller eller generator som backup för att kunna ha igång en del el dygnet runt. På vissa boenden innebär det att lampor fungerar men inte möjlighet till laddning av elektronik och så vidare, medans vissa boenden kan hålla igång allt. För dig som vill ha koll på avbrotten rekomenderar vi att ni laddar hem ESP-Loadshedding app för information om vilka tider som gäller där ni befinner er. 

När det gäller adapter så använder Sydafrika modell M. 


Pass & Visum

Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.


Klimat

Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol och bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger runt 1000 kronor. 


Internationellt körkort

Internationellt körkort rekommenderas. Skaffas enkelt via motormännens hemsida: https://msverige.se/internationellt-korkort/

 

Svenska Ambassaden i Sydafrika

Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

 • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • All transport
 • All safari och golf enligt programmet
 • Öppet safarifordon med engelsktalande guide
 • Alla parkavgifter


PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Dricks till personal på tåget/safariguide/chaufför

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler. 

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Deluxe Suite
Läs mer >
Royal Suite
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.