Starta din resa Mina sidor

Från Johannesburg via Moçambique, Eswatini och genom Zimbabwe till Victoriafallen

Följ med på en av de mest klassiska sträckorna på Rovos Rail. Från Sydafrikas huvudstad Pretoria till de magnifika Victoriafallen. Resan bjuder på fantastiska upplevelser i Eswatini, Moçambique och Zimbabwe innan ni når slutdestinationen Victoriafallen.

I Victoria Falls väntar ett par spännande och avslappanande dagar med bland annat besök till ett av världens mest kända vattenfall. 

Upplevelser

Johannesburg, Rovos Rail med utflykter, Victoriafallen

Platser

Rovos Rail, Matobo National Park, Maputo, Eswatini, Hwange National Park, Victoriafallen

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

I Zimbabwe väntar en unik kombination av härliga naturupplevelser, från de mäktiga Victoriafallen till de vidsträckta savannerna och möten med Afrikas vilda djur. Sydafrika passar dig som drömmer om att uppleva fantastisk safari, makalösa vyer och landskap samt mat och dryck av hög internationell standard.

Temperatur

Zimbabwes temperaturer varierar med säsong och region. Sommartid, november till april, kan dagstemperaturerna i låglandet överstiga 30 grader, medan vintern, maj till oktober, är mildare och behagligare. I Sydafrika når sommartemperaturerna i Kapstaden cirka 25 grader, medan det i Kruger och KwaZulu-Natal ofta blir över 30 grader. Under vintern blir det sällan över 15 grader i Kapstaden, medan norra och östra delarna av landet kan nå temperaturer på 20-25 grader.

Nederbörd

Zimbabwe upplever sin huvudsakliga nederbörd under sommarperioden mellan november och april, med regnande regnskogar och korta, intensiva skurar. I Sydafrika och i Kapstaden faller det mest regn under vintermånaderna maj-april medan KwaZulu-Natal har mer jämn nederbörd över året, med en liten topp under november-februari. I Kruger regnar det mindre än i övriga landet, med mer regn under sommaren än vintern.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

Idag ankommer du och ditt resesällskap till Sydafrikas största stad. Ni blir varmt välkomnade och körda till ert trevliga hotell i staden. Under eftermiddagen får ni chansen att landa efter den långa flygresan. Snart börjar äventyret. 

Efter en tidig frukost är det dags att checka ut och bli körda till stationen. 10.00 avgår Rovos Rail och ert äventyr börjar. Samtidigt som tåget passerar fantastiska landskap serveras ni lunch vid 13.00. 16.30 njuter ni av Afternoon tea och 19.30 serveras middag i tågets restaurang. Under tågresans gång ingår all mat på tåget och på utflykterna. All dryck ingår på tåget men inte i samband med de måltider som är under utflykterna.

Klädsel till middagen: Kavaj

Måltider

Frukost & All - Inclusive

Frukost serveras från kl 07.00 fram till kl 10.00. Idag besöker ni panoramarutten som har flera historiska områden. Pilgrim's Nest är en guldgrävarby där man hittade guld i slutet av 1800-talet vilket lockade till sig flera prospektörer, vars hus nu är restauranger och butiker. Sedan åker ni vidare mot Bourke's Luck Potholes, ett område med cylinderformade klippor som har formats av floden under miljoner år. Ni kommer också få se fantastisk natur i Graskop, mäktiga vattenfall, höga klippor och spektakulära vyer. Här kommer ni också att bli serverade lunch. 18.45 är det dags att stiga på tåget igen och börja åka mot Malelane. Middag serveras 19.30. 

Klädsel till middagen: Kavaj

Måltider

All - Inclusive

Idag serveras frukosten vid 05.00 och vid 07.00 är det dags för safari i den världsberömda Krugerparken. Det blir en heldag med game drives och lunch i parken. I Kruger National Park finns en imponerande mängd olika arter av djur och växter vilket ger fantastiska safarimöjligheter. Idag har ni möjlighet att få se "The Big 5".  16.30 serveras te i loungen och därefter middag vid 19.30. Vidare mot Maputo!  

Klädsel till middagen: Kavaj

Måltider

All - Inclusive

Frukost serveras från 07.00. Vid 09.00 börjar en stadstur i Moçambiques huvudstad Maputo. Maputo är en stad full av kontraster som erbjuder en härlig mix av olika kulturer. Arkitekturen är en mix av afrikansk, portugisisk och victoriansk touch som smälter ihop på ett intressant sätt. Ni äter en härlig lunch i staden. Tillbaka på tåget serveras te och ni rullar vidare mot Eswatini. 19.30 serveras middagen. 

Klädsel till middagen: Kavaj

Måltider

All - Inclusive

Frukost serveras från 07.00. Idag är det dags för utflykt i det lilla landet Eswatini som är omgivet av Sydafrika och Moçambique. Landet består till största delen av berg och trots sin lilla yta har landet två huvudstäder. Mbabane som är administrativ huvudstad och Lobamba som är den kungliga huvudstaden. Ni kommer besöka Mantenga-byn där ni får uppleva hur Swazi-folket levde på 1800-talet. 16.30 serveras te och därefter middag från 19.30.

Klädsel till middagen: Kavaj

Måltider

All - Inclusive

Idag är det återigen dags för en tidig morgon och frukosten serveras fram till 05.30. Därefter är det dags för safari i Kapama Game Reserve som ligger i norra Sydafrika. Efter er game drive fortsätter ni till Hoedspruits center för hotade arter. Ni är tillbaka på tåget för lunch vid 12.00, te serveras som vanligt 16.30 och middag vid 19.30.


Klädsel till middagen: Afrika-tema eller smart casual

Måltider

All - Inclusive

Denna dagen spenderas på tåget genom Limpopo i norra Sydafrika med siktet inställt på Zimbabwe. Njut av en lugn dag och blicka ut över det vackra landskapet som passerar. Limpopoprovinsen, som gränsar mot Botswana, Zimbabwe och Moçambique, brukar kallas för inkörsporten till andra afrikanska länder. Tider att förhålla sig till under dagen är frukost mellan 07.00 - 10.00. Lunch vid 13.00. Te vid 16.30 och middag 19.30.

Klädsel till middagen: Kavaj

Måltider

All - Inclusive

Idag är ni i ännu ett nytt land! Frukost serveras vid 06.00 innan det är dags för utflykt. Idag besöker ni "The Great Zimbabwe Monument" och får en guidad tur och lunch. Monumentet är det största prekoloniala monumentet söder om pyramiderna. 17.00 är ni åter på tåget och middagen serveras 19.30. 

Klädsel till middagen: Kavaj

Måltider

All - Inclusive

Idag serveras  frukost från 06.00 innan ni spenderar en heldag i Antelope Park, ett privat naturreservat. Här kan ni välja att köpa till någon aktivitet såsom: Game drive, paddla kanot, hästridning, interagera med elefanter eller fågelskådning. 16.30 är ni tillbaka på tåget för te och middag serveras som vanligt 19.30. 

Klädsel till middagen: Kavaj

Måltider

All - Inclusive

Ni njuter av frukosten vid 06.00 innan det blir utflykt till Matobo National Park med inkluderad lunch. Matobo National Park är klassat som ett världsarv av UNESCO tack vare de många grottor där urinvånarna bosatte sig under många år. Det finns grottmålningar som sträcker sig så långt som 13 000 år tillbaka. 16.30 blir det te på tåget och 19.30 bjuds det på middag. 

Klädsel till middagen: Kavaj

Måltider

All - Inclusive

Ni börjar dagen med frukost 05.00 innan det blir en heldag med safari i Hwange National Park i nordvästra Zimbabwe. Parken är den största i Zimbabwe och är känd för sin population av lejon. Ni äter medhavd lunch under dagen och återvänder till tåget för te vid 16.30. Middagen serveras 19.30. 

Klädsel till middagen: 1920-talstema eller smart casual

Måltider

All - Inclusive

Idag är det dags att checka ut från tåget. Frukost serveras mellan 07.00 och 09.30. Klockan 10.00 anländer ni till Victoria Falls station och checkar ut från tåget och in på ert hotell. Klockan 11.00 börjar er guidade tur runt byn och Victoriafallen med inkluderad lunch. 16.00 samlas ni vid Victoria Falls Hotel och åker ut på en båttur på Zambezifloden i solnedgången. Ett fint avslut på en fantastisk tågresa genom sydöstra Afrika. 18.30 är det hejdå Rovos Rail och ni checkar in på ert hotell i Victoria Falls. 

Måltider

Frukost & lunch

Njut av två fantastiska dagar på ert trevliga boende i Victoria Falls Private Game Reserve. Boendet erbjuder en fantastisk trevlig trädgård där ni ofta kan se giraffer, antiloper och elefanter från terassen med en drink i handen. I anslutning till boendet finns det möjlighet att boka in er på mängder av aktiviteter såsom: safari, fiske eller guidade turer till Victoriafallen. Efter 11 dagar på Rovos Rail kan det vara skönt att inte ha för mycket planerat och istället ta det som det kommer, ert boende har också pool, spa och mängder av behandlingar för den som bara vill slappna av och ta det lungt. 

Måltider

Frukost

En härlig resa går mot sitt slut. Ni körs till flygplatsen i god tid före avresa. Vi tackar för den här gången.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.


Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

 

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

 

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

 

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

 

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kitt i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna

 

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

 

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

 

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats

 

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Dricks

Dricks är en del av kulturen i Sydafrika och Zimbabwe. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Sydafrika
- Safariguide: 100-200 rand per person och dag
- Boenden (städpersonal & recetion): 15-20 rand per person och natt
- Resturanger, barer och cafeér: 10-20% av notan 
- Om ni har hyrbil och tankar: 5-10 rand till personen som hjälper er
- Guidade turer: 100 rand per person 
- Taxi/Uber: 10% av notan 

Zimbabwe

- Safariguide, 10-15 usd per person per dag
- Boenden, 1-5 usd per person per natt

Säkerhet

I Sydafrika bör ni vara uppmärksamma och försiktiga i trafiken, efter mörkrets inbrott och när du hanterar pengar eller värdesaker. 

Befinner du dig i städer såsom Harare är vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet, och undvika att gå runt på gatorna under dygnets mörka timmar. Behöver ni taxi kan ni boka det med hjälp av oss eller via hotellet. Undvik att ta en taxi ute på gatan.

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten. 

Läs mer om säkerheten i Sydafrika och Zimbabwe på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga. 

 

Språk

Sydafrikas nationalspråk är engelska och afrikaans.

Det officiella språken i Zimbabwe är engelska, shona och sindebele. 

 

Tidsskillnad 

Sydafrika och Zimbabwe ligger i  samma tidzon. Under vinterhalvåret ligger de en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid som i Sverige. 

 

Valuta

Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Valutan i Zimbabwe är för tillfället amerikanska dollar (USD). Det råder brist på kontanter (USD) i Zimbabwe och möjligheten att ta ut pengar i bankomater är mycket begränsad. Utländska kort accepteras inte för kontantuttag, däremot kan de accepteras som betalningsmedel i vissa affärer. Obs att möjligheten att betala med kort är begränsad, speciellt utanför Harare. Det högsta kontanta beloppet som är tillåtet att föra ut ur landet är 1 000 USD vilket kontrolleras vid gränsövergångar. Tänk på att på grund av den dåliga ekonomiska situationen i landet har vissa sjukhus infört krav på kontant betalning även vid akutvård, och även om patienten har reseförsäkring.

 

Elektronik & Adapter 

Adapter behövs till Sydafrika och de använder sig av en typ M plug. 

I Zimbabwe finns två primära uttag, "Type G" British BS-1363 och "Type D" Indian BS-546 5 amp.

 

Pass & Visum

Vid resa till Sydafrika och Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare utan vi får stanan i 90 dagar visumfritt. Svenska medborgare behöver visum till Zimbabwe och visumet utfärdas vid inresa mot betalning (cirka 30-55 USD).

 

Klimat

Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Det tropiska klimatet mildras i Zimbabwe av dess höga belägenhet och är därför mestadels subtropiskt. Landets centrala delar ligger på en högplatå 1000 m.ö.h. Regnperioden förekommer under sommarmånaderna (nov - mars) men varierar kraftigt från område till område. I vissa delar i syd, exempelvis vid Limpopobäckenet, faller det väldigt lite regn.

 

Internationellt körkort

Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt. 

Internationellt körkort krävs. Zimbabwe har vänstertrafik. Försiktighet bör därför iakttas om man är ovan vid att köra på vänster sida av vägen. Det är lag på att använda bilbälte och det är förbjudet att använda mobiltelefon när man kör.

Ni kan ansöka om internationellt körkort via Motormännens riksförbund:
https://msverige.se/internationellt-korkort/

 

Svenska Ambassaden i Sydafrika

Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress:
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter:
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post:
ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

 

Svenska Ambassaden i Zimbabwe

Sveriges ambassad i Zimbabwe ligger i landets huvudstad, Harare.

Adress:
32 Aberdeen Road Avondale, Harare

Postadress:
Swedish Embassy in Harare
P.O. Box 4110
32 Aberdeen Road Avondale
Zimbabwe

Ambassadens kontakuppgifter:
Tel: (+263) (4) 302 636
Fax: (+263) (4) 302 236

E-post:
ambassaden.harare@foreign.ministry.se • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • Guidad tur av Victoriafallen
 • Båttur i solnedgången i Zambezifloden
 • Alla transfers
 • Alla safariaktiviteter beskrivna i programmet
 • Öppet safarifordon med engelsktalande guide
 • Alla parkavgifter

PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Visum
 • Dricks till safariguide/chaufför 

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler. 

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Deluxe Suite
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Steam Train Dinner Victoria Falls

Boka en middag på Victoria Falls Steam Train och res tillbaka till en svunnen tid med lyxiga ångtåg. Detta lyxiga ångtåg går till Victoria Falls Bridge och sedan ut till Jafuta Siding.

Helikoptertur över Victoriafallen

Den spektakulära helikopterturen över Victoriafallen är känd som "Flight of Angels". Du får se Victoriafallen från alla dess vinklar.

Vandringssafari

En vandringssafari ger dig en unik närhet till naturen. Tillsammans med beväpnad guide och ranger får du möta vildmarken till fots. Med fokus på att förstå och möta naturen från insekter och fåglar till större vilt som elefanter, giraffer och bufflar.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.