Starta din resa Mina sidor

Spännande self-drive och camping i spektakulära Namibia.


På den här resan får du möjlighet att verkligen uppleva det mest essentiella Namibia har att erbjuda och samtidigt utforska några gömda pärlor. Det här är en fantastisk rundtur som tar dig från huvudstaden Windhoek och söderut mot Fish River Canyon, och sedan norrut med flera stopp på vägen till Namibias mest kända nationalpark, Etosha. Här får du verkligen uppleva landet till ett överkomligt pris, medan du campar under den klara stjärnhimlen på fantastiska campingplatser som har allt du behöver för att vara bekväm.

Upplevelser

Bergsvandring, Äventyr, Safari, Self-drive, off the beaten track

Platser

Windhoek, Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei, Swakopmund, Spitzkoppe, Damaraland, Etosha, Omaruru

När är bästa tiden att åka?

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Allmänt

Namibia är ett av världens mest glesbefolkade länder med endast 2,5 miljoner invånare på ett område som är dubbelt så stort som Sverige. Med vänliga och jordnära människor samt en otrolig mångfald av djur, växter och framför allt landskap, är Namibia en av de mest unika upplevelserna som Afrika har att erbjuda.

Temperatur

Med ett genomsnitt på 300 soliga dagar per år är Namibia ett av världens soligaste länder. Klimatet är generellt sett torrt, vilket innebär att den potentiella avdunstningen är högre än nederbörden, vilket i sin tur ger mycket låg luftfuktighet - vilket resulterar i mer behaglig värme. Generellt kan Namibias klimat beskrivas som varmt och torrt, med betydande temperaturvariationer under årstiderna eller till och med under en dag.

Nederbörd

Den torra säsongen i Namibia pågår från april till oktober, med huvudsaklig regn från november till mars. I april och början av maj är gräset fortfarande högt och växtligheten ganska tät efter regnet, vilket kan göra det mer utmanande att se djur. De olika regionerna visar dock betydande klimatvariationer när det gäller nederbörd och temperatur. Nederbörden ökar från sydväst till nordost från 0 mm årligen till maximalt 600 mm.

Idag flyger ni från önskad flygplats. Låt äventyret börja!

När ni kommer fram till Windhoek blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni packar er hyrbil, en 4x4 Toyota Hilux med tält på taket, och kör till ert boende i hjärtat av Windhoek. Under dagen kan ni göra nödvändiga inköp innan äventyret börjar. Glöm inte att fylla bilen med vatten!

Avstånd Hosea Kutako International Airport – Windhoek Centrum: Cirka 45 minuter (48 km)

Måltider

Self-catering

Windhoek har flera bra frukostställen, antingen väljer ni att äta på boendet eller efter vägen, vi ger er gärna tips! Efter frukost börjar äventyret och ni påbörjar er resa mot Kalahariöknen, Afrikas sydligaste öken. Det är en obeskrivlig känsla att köra genom Namibias torra och karga landskap. Ni anländer till campen vid lunchtid. Eftermiddagen kan tillbringas med att delta i spännande aktiviteter på lodgen eller så kan ni välja att koppla av vid poolen. Ni kan välja själva om ni vill laga mat på campingplatsen med matvarorna ni köpt, eller om ni vill unna er och äta på lodgen. Oavsett blir det en underbar natt under stjärnhimlen!

Måltider

Self-catering

Tidigt på morgonen fortsätter resan mot Fish River Canyon. Landskapet är torrt och orört, vägarna i Namibia är ofta långa och raka. Aldrig tidigare har uttrycket "det är resan som är målet" varit så sant. Det är svårt att inte beundra Namibias fantastiska natur och den vackra utsikten. Efter drygt 5 timmars körning anländer ni till campen och Fish River Canyon, som även är Afrikas största canyon - den näst största i världen! Njut av en lugn kväll med matlagning och avkoppling på campen.

Måltider

Self-catering

Efter frukost rekommenderar vi att ni kör mot utsiktsplatsen vid själva Fish River Canyon, vilket tar cirka en halvtimme. Rörelser i kontinentalplattorna har skapat sprickor i marken och lagt grunden till världens näst största kanjon. Fish River Canyon är upp till 160 km lång och 27 km bred, med vissa platser som är 550 meter djupa. Fish River är också Namibias längsta flod. Utforska området, boka spännande aktiviteter eller njut av en lugn eftermiddag vid poolen.

Måltider

Self-catering

Njut av en trevlig morgon innan ni fortsätter mot en av de mest kända platserna längs Namibias kust, Lüderitz & Kolmanskop. Körningen till campen tar cirka 3 timmar som ligger mitt i öknen under gigantiska kameltornsträd och fantastiskt landskap. Detta område är känt för vildhästar med ursprung från gårdar i början av 1900-talet. Hästarna övergavs så småningom vilket ledde till att de fortsatte att leva i området och följde andra vilda djur för att hitta gräs och vattenkällor - där de överraskande nog klarat sig väl i ökenklimatet. Om ni har tur kan ni få syn på dessa fantastiska varelser under er körning eller från campen. Nästa dag är det dags att utforska området.

Måltider

Self-catering

Den här dagen rekommenderar vi starkt att ni tar en dagsutflykt till Lüderitz. Här kan ni utforska stadens spännande arkitektur, äta lunch på någon av deras fantastiska fiskrestauranger, eller varför inte ta en katamarantur där ni har möjlighet att se delfiner, valar, sälar och andra spännande arter? På vägen från Luderitz finns det intressanta körsträckor - här rekommenderar vi särskilt Grosse Bucht och Diaz Point. Vid Diaz Point finns det mycket historia från den portugisiska upptäcktsresanden Bartolomeu Diaz, och det är samtidigt ett fantastiskt område med spännande marint djurliv.

Kanske det mest spännande av allt är att stanna i den övergivna spökstaden Kolmanskop. En tysk gruvelstad som blev populär under diamantruschen i början av 1900-talet, men som sedan helt övergavs. Öknen tog tillbaka sitt territorium där fantastiska trähus med välbevarade husskyltar med namn som "borgmästarens hus", "arkitekten" eller "doktorn" verkligen tar dig tillbaka i tiden.

Måltider

Self-catering

Idag beger ni er mot de röda sanddynerna. Återigen skapar Namibias torra och karga landskap en nästan existentiell upplevelse. Resan går genom vildmark och åter vildmark. Efter cirka 5 timmar når ni campen. Sossusvleis sanddyner är kända över hela världen och är kanske Namibias mest berömda landmärke. Sanddynerna i Sossusvlei betraktas av många som ett av världens största underverk. Med en drink i handen ser ni solen gå ner över horisonten, naturens skådespel lämnar ingen oberörd.

Måltider

Self-catering

Ni börjar dagen tidigt för att nå Namib-Naukluft National Park och sanddynerna i Sossusvlei så tidigt som möjligt. Här möts den klara blå himlen och de röda sanddynerna, vilket gör detta till ett av Afrikas vackraste underverk och en dröm för fotografer. De mest berömda sanddynerna i området kallas Dune 45, Big Daddy (som ligger precis vid Deadvlei) och Big Mama. För er som söker en tuff utmaning finns möjlighet att bestiga en av dessa. Sedan besöker ni Deadvlei, där Namibias mest fotograferade träd finns. Ni återvänder sedan till lodgen efter fantastiska upplevelser i Namib-Naukluft.

Måltider

Self-catering

Ni äter frukost på lodgen innan resan fortsätter mot Swakopmund. Resan går genom Kuiseb Canyon, där ni återigen möts av ett landskap som drastiskt förändras under färden. Det finns flera platser som erbjuder oändlig utsikt. Den sista utposten mellan Sossusvlei och kusten är Solitaire, som huserar endast ett fåtal invånare, en bensinstation, en klassisk diner, en kyrka och landets mest smakrika äppelpaj. I Solitaire rekommenderar vi att ni tankar och kanske provar pajen innan ni fortsätter färden. Ni når Atlantkusten och den lilla hamnstaden Swakopmund på eftermiddagen. I Swakopmund får ni uppleva hur ökenhettan förvandlas till en mild sommarbris. Staden är även känd för att erbjuda en spännande blandning av tysk och afrikansk kultur.

Måltider

Self-catering

Idag utforskar ni Swakopmund på egen hand. Swakopmund grundades år 1892 som huvudhamnen för tyska Sydvästafrika och beskrivs ofta som mer tysk än Tyskland. Här kan man hitta en typisk tysk ölbar och gator med tyska namn. Swakopmund är huvudstaden i turistområdet Skeleton Coast och har mycket att erbjuda för att göra besökare nöjda. Den unika blandningen av tyska och namibiska influencer, koloniala byggnader och den behagliga havsbrisen gör staden mycket populär och fungerar som en slags inofficiell andra huvudstad i Namibia. Vi hjälper er gärna att boka aktiviteter i denna charmiga stad.

Förslag till aktiviteter:

 • Fyrhjuling eller guidad tur med 4x4-bilar i sanddynerna (Sandwich Harbour)
 • Sandsurfing
 • Flygtur över staden och Namiböknen
 • Katamarantur där ni får se sälar och delfiner
 • Kamelridning
Måltider

Self-catering

Idag lämnar ni kustklimatet i Swakopmund till förmån för det otroliga bergsområdet i Spitzkoppe. Körningen tar cirka 2 timmar så ni kan köra i ert eget tempo, antingen ger ni er av tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Vid ankomsten rekommenderar vi definitivt att utforska området till fots.  Det här är verkligen en fantastisk plats om du gillar bergsvandringar. Ta med er en drink eller två, klättra upp på de stora stenblocken och njut av solnedgången och blicka ut över den fantastiska naturen.

Spitzkoppe är en av de mest fotograferade bergsmotiven i Namibia. Denna stora stenformation stiger över omgivningarna med 700 meter med en total höjd på 1728 m över havet. På grund av sin karakteristiska form, som syns på långt håll, kallas Spitzkoppe ofta "Matterhornet" i Namibia.

Måltider

Self-catering

Idag fortsätter resan norrut nära ett annat berg, nämligen Namibias största, som kallas "Brandberg".

Brandberg betyder "eldberg" på tyska och det lokala afrikaans, en bokstavlig översättning av stamnamnet Damara, Dâures. Benämningen var inte inspirerad av de brännande temperaturerna, utan av den glödande röda färgen på massivet först vid soluppgången och sedan vid solnedgången. Geologiskt sett är den nästan perfekt cirkulära formationen med en diameter på cirka 20 mil ett av de mest ovanliga bergen på jorden, en produkt av splittringen av den gamla kontinenten Gondwana till de södra kontinenterna vi känner till idag.

Ni anländer till campen runt lunchtid och kan välja att koppla av vid poolen på lodgen som ligger precis bredvid eller boka spännande aktiviteter.

Måltider

Self-catering

Resan fortsätter norrut mot Damaraland. Damaraland är enormt, vildvuxet och robust vackert, och är ett av de mest orörda områdena i Afrika. Om ni har tur kan ni få syn på ökenelefanter, giraffer och andra spännande arter på vägen mot campen. Resan tar 4 timmar och tar er genom ett ständigt föränderligt landskap. Njut av en lugn kväll i campen som ligger intill lodgen - middagen lagar ni antingen själva eller så gör ni det enkelt genom att beställa på restaurangen. Nästa dag fortsätter ni mot Etosha National Park där ni börjar nästa äventyr, nämligen self-drive safari!

Måltider

Self-catering

Idag kör ni i ert eget tempo mot Etosha National Park, där ni ska tillbringa de kommande dagarna på self-drive safari. Körningen från Damaraland till Etosha tar cirka 4 timmar. I Etosha finns det enkla matbutiker där ni kan köpa nödvändig mat för er camping, utbudet är inte stort - men här hittar ni det mest grundläggande.

Måltider

Self-catering

De kommande dagarna är det dags för safari i fantastiska Etosha National Park. Vi rekommenderar att ni börjar self-drive safari så tidigt på morgonen som möjligt, då är djuren som mest aktiva - ju varmare det blir, desto latare blir djuren. Vi rekommenderar att ni köper en karta över parken så att ni enkelt kan se körvägar och utforska parken på bästa möjliga sätt. Efter morgonsafarin kan ni spendera dagen som ni vill, kanske koppla av vid poolen eller läsa en bok? Samma rutin börjar igen på eftermiddagen, då vaknar djuren från sin förmiddagsvila och blir mer aktiva - vilket ger er möjlighet att få fantastiska bilder och minnen att bära med er. Vid solnedgången är det dags att återvända till campen, och ni kan njuta av kvällen under den öppna stjärnhimlen.

Etosha National Park är hem för de högsta elefanterna i Afrika, men brist på näringsämnen resulterar i att de har kortare betar. Svart och vit noshörning är en annan spektakulär observation som är möjlig i parken tillsammans med leopard och lejon. Buffeln är utrotad från området, vilket gör den till den enda av de "Stora fem" som saknas i parken.

Djurlivet är höjdpunkten i Etosha med över 110 däggdjursarter som finns i parken tillsammans med ett brett utbud av fåglar. Gepard, karakal, hyena, räv och schakal är några av de andra vanliga rovdjuren som följer lejonen och leoparderna. Detta anses vara det bästa djurlivet i hela landet.

Några av de populära djuren som finns i nationalparken inkluderar kudu, giraff, vildhund, sebra, impala, oryx, hartebeest och eland. De upplysta vattenhålen bjuder på spännande upplevelser under kvällarna. Detta är en unik aspekt av parken och en höjdpunkt för många.

Måltider

Self-catering

Idag kör ni 3 timmar söderut mot underbara Okonjima, där ni campar en natt.

Okonjima naturreservat är erkänt som en av de främsta platserna att bo på för att se rovdjur och andra hotade arter som jordsvin, pangolin, brun hyena och leopard. Här kan ni också lära er massor om djurskydd.

Vi rekommenderar starkt att boka en eftermiddagssafari eller någon av de andra spännande aktiviteterna de erbjuder. Bland annat:

 • Leopardspårning
 • Pangolinspårning
 • Noshörningsspårning
 • Nattsafari

Här bor ni på en fantastisk campingplats mitt i bushen, och det är kort avstånd till lodgen där ni kan koppla av vid poolen eller njuta av en god lunch eller middag.

Måltider

Self-catering

Efter frukost börjar resan tillbaka till Windhoek. Ni kör till hotellet och njuter av er sista kvällen i Namibia.

Måltider

Self-catering

Efter frukosten börjar ni er resa tillbaka till Windhoek, där ni möts av vår lokala representant. Ni blir körda till flygplatsen i god tid före avgång.
 

Afrikaäventyret är slut för den här gången, och ni säger farväl till landet som har gett er unika upplevelser och minnen för livet.

Måltider

Frukost

Under dagen landar ni på önskad flygplats, stort tack för att ni anförtrodde oss att planera och genomföra er resa. Välkomna åter.

Resevillkor

Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se/resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se.

Flygbiljetter

I de resorna som inte är på specifika datum (julresor, gruppresor och så vidare) är inte de internationella flygbiljetterna inkluderade i priset, ifall det inte tydligt framgår. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Vaccinationer

Det är viktigt att ni kollar upp vilka vaccinationer som krävs/rekommenderas inför er resa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Reseförsäkring

Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se.

Medicin och sjukvård

Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kit i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativtlåg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i områden där det krävs har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt

Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Mobil

Mobilen har bidragit till ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har. Ett tips för dig som önskar använda mobildata är det oftast mest lönsamt att skaffa ett e-sim, google e-sim samt land så brukar det finnas flera olika leverantörer beroende på behov. 

Elektronik

Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer och solceller. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städerna har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Klädsel under safarin

När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man läsa på som resenär inför resan och vår rekommendation är att följa de riktlinjer som finns på plats.

Införsel till Sverige

Du är själv ansvarig för det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se.Dricks

Dricks är en del av kulturen i Namibia, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box", här kan ni lämna dricks vid avresa.
- Safariguide, 100-200 NAD  per person och dag
- Boenden, 50-100 NAD per natt per person

Säkerhet

Namibia är överlag ett trevligt land att besöka där man i de flesta fall bemöts väl som turist. 

Däremot finns det en del saker som du bör tänka på när du vistas i landet. Vår rekommendation att iaktta en generell försiktighet och vaksamhet samt ha god översikt över dina värdesaker. 

När ni är på safari och bor ute i parkerna är det viktigt att ni säger till en vakt om ni vill lämna lodgen/tältet ni bor i. Vilda djur kan vara i närheten. 

Läs mer om säkerheten i Namibia på Sweden Abroad, notera att alla UDs reseråd är anpassade för den som reser utan arrangör. När ni reser med oss så ser vi till att planera resan på tryggaste möjliga sätt och vi arrangerar inga resor till områden som UD avråder ifrån eller som vi själva inte anser vara trygga.

Språk

Det officiella språket i Namibia är engelska.

Tidsskillnad

Under vinterhalvåret ligger Namibia en timme före Sverige. På sommarhalvåret är det samma tid.

Valuta

Valutan i Namibia är Namibiska dollar (NAD). I Namibia går det bra att betala och ta ut med kort.

Elektronik och adapter

Adapter behövs till Namibia och de använder sig av en typ D plug.

Om du planerar att använda din mobil i Namibia bör du kolla med din mobiloperatör vilka priser som gäller. Mobiltäckningen är generellt bra, men det kan finnas vissa områden med sämre täckning.

Pass och visum

Vid resa till Namibia ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Namibia har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Klimat
Landets klimat är mestadels varmt och torrt, men kan variera kraftigt i temperatur beroende på om det är vinter, sommar, natt eller dag. Namibia är ett av de soligaste länderna i världen med över 300 soldagar om året. Längs med landets kust rör sig Beguelaströmmen som skapar ett betydligt svalare klimat än det som råder inåt landet. Det är ofta fritt från moln i dessa trakter.

Svenska ambassaden i Sydafrika

Sverige har ingen ambassad i Namibia och hänvisar därför till den svenska ambassaden i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

  

 • Boende enligt programmet
 • Måltider enligt programmet
 • Alla transporter enligt programmet
 • Frukost i Swakopmund och sista natten i Windhoek
 • Hyrbil 4x4
 • Campingutrustning
 • Flygplatstransfer
 • GPS

PRISET INKLUDERAR INTE:

 • Flygbiljetter tur/retur Sverige
 • Bränsle
 • Aktiviteter
 • Parkavgifter
 • Måltider under campingvistelsen
 • Lunch och middag i Swakopmund och Windhoek

Det lilla extra 

Är du en person som gillar att unna dig det lite extra? Här nedan listar vi både några uppgraderingsförslag på olika boenden samt aktiviteter som kan ge en minnesvärd resa och några extra minnesvärda upplevelser. Självklart är detta bara ett kort urval, vi ger gärna förslag på fler.

 

Uppgradera ert boende

Det har tagit oss många år att hitta våra destinationers bästa boenden. Koppla av vid poolen på en drömmig resort eller få ditt livs tältupplevelse mitt i vildmarken. På våra resor vaknar du på din bästa sida, oavsett. För dig som önskar det lilla extra finner du här några av de boenden som du kan uppgradera till. Meddela oss gärna i bokningsförfrågan om du är intresserad av en uppgradering.

Desert Hills Lodge
Läs mer >
Etosha Lodge
Läs mer >
Okonjima Plains Camp
Läs mer >
Kalahari Anib Lodge
Läs mer >
FancyFritz
Läs mer >

Lägg till aktiviteter

Att resa till Afrika är en magisk upplevelse som skapar minnen för livet. För dig som önskar finns möjlighet att förgylla dagarna med något extra minnesvärt. Nedan har vi listat de mest populära aktiviteterna under din resa. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Luftballong Namibia

Njut av svårslagna vyer när du glider över Namibias öken i en luftballong. Det är en mäktig syn att se ökenlandskapet från ovan. Äventyret avslutas med en champagnefrukost på sanddynerna.

Katamarantur

Upplev Namibias "klassiska" båtkryssning i en katamaran, sida vid sida med delfiner, sälar, pelikaner, valar. Njut av färska ostron, smörgåsar, mousserande vin och mycket mer.

Sandwich Harbour

Sandwich Harbor bjuder på adrenalin och fart. Din guide kör 4x4 genom sandynorna och längs med kusträmsan vid Namib-öknen. Utan tvekan en svårslagen upplevelse. 

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Kika på tillvalen till denna resa eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Dröm dig bort med vårt populära nyhetsbrev, fullmatat med inspiration och restips inför ditt nästa stora äventyr.

Tack!

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.