Starta din resa Mina sidor

Familjeresor

Filtrera på:

Destination

Se alla

Vad vill du uppleva?

Se alla

Budget per person

Safari med barn


Våra bästa restips för små och stora äventyrare

Att plötsligt stå öga mot öga med ett vilt lejon, en noshörning eller giraff och känna hjärtat slå snabbare för varje andetag – är en mäktig upplevelse. Oavsett om du är ett år gammal eller hundra. På savannen blir varje möte, stort som smått, ett storslaget äventyr. Och att uppleva detta genom ett barns ögon? Oslagbart.

På Safariresor har vi testat varje resa och boende vi erbjuder tillsammans med våra egna barn, helt enkelt för att du ska känna dig trygg med att du får så mycket njutning som möjligt för pengarna. 

Efter många års resande genom Afrika med småbarn, tonåringar och allt där emellan har vi lärt oss en hel del. Här har vi samlat några av våra bästa tips för att safariresan med barn ska bli lika oförglömlig för alla.

 

Välj en barnvänlig destination

Safari tar på krafterna. Det gäller både små och stora resenärer. Men att välja rätt destination och boende är extra viktigt när du reser med barn. 

På Safariresor är vi experter på familjeresor till Kenya, Tanzania, Sydafrika och Uganda. Dessutom har vi många års erfarenhet av att skräddarsy resor efter våra resenärers önskemål. Längre ner på sidan kan du läsa mer om våra mest populära destinationer och ta reda på vilken sarafiupplevelse som passar din familj bäst. 

När det gäller val av boende har varje lodge sin egen charm men kan vara mer eller mindre lämplig för barnfamiljer. Alla boenden på våra familjeresor är inte bara bekväma, de bjuder dessutom på äventyr i form av roliga aktiviteter och pooler. 

Våra familjeboenden är noggrant testade och utvärderade av våra egna barn och de hundratals barnfamiljer som rest med oss under årens lopp. Allt för att ge dig och din familj den absolut bästa reseupplevelsen för pengarna. 

Har du frågor om våra resor eller vill ha fler värdefulla tips inför din safariresa? Hör av dig till oss genom formuläret nedan så hjälper vårt kunniga och hjälpsamma team gärna till. 

Trygga resan med rätt förberedelser

För att njuta av resan med barn fullt ut, är trygghet förstås A och O. Och för att resa säkert i Afrika krävs vissa medicinska förberedelser. Börja med att att rådgöra med din närmsta vaccinationsklinik eller vårdcentral i god tid innan resan och ta reda på de bästa medicinska förberedelserna för just din familj. 

Är du orolig för malaria och samtidigt inte vill att ditt barn ska ta malariaprofylax? Utgå ifrån att ju längre norrut ni kommer, desto större är risken för malaria. Ett malariafritt resmål väl värt att utforska, är vackra Gondwana Game Reserve i Sydafrika.

Även i Namibia och Botswana är risken för malaria väldigt liten – men något högre under regnperioden. Om ni rör er i malariaområden är det bra att skydda sig lite extra mot mygg; smörj in armar med myggmedel och ta på er långärmade kläder under kvällarna. Vid skymning är myggen som mest aktiva. 

Undvik alltför långa bilfärder

Safari kan innebära långa bilfärder, vilket kan vara en utmaning för rastlösa barn. För att göra resan lika minnesvärd som destinationen är det därför viktigt att transportsträckorna blir så korta som möjligt. 

På våra familjeresor finns det gott om tid för fikapauser, bensträckare och små äventyr längs vägen. För en liten kan mötet med en nyfiken babian på väg till naturreservatet bli dagens höjdpunkt.

På de flesta av våra resor har ni en privat chaufför som planerar bilresan efter era önskemål och ser till att resan blir så bekväm som möjligt. Men se ändå till att packa med någon form av underhållning som barnen kan roa sig med under bilfärden.

Genom att ta med en djur- och fågelbok på äventyret blir safarin till en spännande skattjakt, där barnen kan kryssa i varje nytt djur de ser och lära sig om deras egenskaper. 


Njut av solen med rätt solskydd

Afrikas sol är inte bara vacker, den är också stark. Det är viktigt att skydda dig själv och dina små äventyrare med solkräm under hela dagen. För barn rekommenderas solskyddsfaktor på minst 50, men även vuxna bör vara extra försiktiga. 

Se också till att hela familjen dricker och äter tillräckligt i det varma klimatet. Barn är känsliga mot värme och glömmer lätt att dricka, vilket kan ge huvudvärk och yrsel. Så se till att alltid ha en vattenflaska redo när ni är ute på äventyr.

 

Vilket Afrikaäventyr passar din familj bäst? 

 

Storslagen safari, stadsliv och solkyssta stränder


Safari med barn i Sydafrika 

Sydafrika anses av många vara den perfekta introduktionen till den afrikanska kontinenten, inte minst med barn med färden.

Landet är modernt – med spännande storstäder och väl utbyggd infrastruktur med inrikesflyg och bra bilvägar. I Sydafrika är det även smidigt att hyra bil och köra själv genom det vackra landet. Med sin storstadspuls och storslagna omgivande natur, är Kapstaden ett måste. 

Sydafrikas vilda och rika djurliv hör till Afrikas bästa. På plats kan ni sola, bada, dyka, snorkla, simma med delfiner, dyka med hajar och titta på valar. Landet är även fullt av barnvänliga vandringsslingor och hajkturer att uppleva med hela familjen. 

På safari med barn i Sydafrika har ni möjlighet att se de flesta av Afrikas vilda djur. I inget annat land är chansen större att möta alla stolta medlemmar i The Big Five.

I Sydafrika är många områden helt fria från malaria, som Kariega Game Reserve, Pilanesberg National Park samt hela Eastern Cape och Garden Route. Dessutom finns en uppsjö av bekväma safariboenden att tillgå som passar perfekt för barnfamiljer. 


På upptäcktsfärd i lejonkungens rike                              

Safari med barn i Tanzania

Blunda och föreställ dig safariupplevelse som har allt – och chansen är stor att du befinner dig i Tanzania. Platsen som blivit världsberömd genom filmen Lejonkungen och där Simbas vilda vänner vandrar fritt framför barnens tindrande ögon när solen går ner över Serengetis vildmark. 

Här bjuds ni på själva sinnebilden av storslagen safari – med ändlösa savanner redo att förverkliga barnen alla djurdrömmar. Med chansen att träffa The Big Five, se den världsberömda migrationen, giraffer, antiloper, krokodiler och hundratals andra afrikanska djurarter i sin naturliga miljö. 

Utsikten över den mäktiga vulkankratern Ngorongoro, med ett djup på upp till 600 meter, är dessutom en naturupplevelse du aldrig glömmer. 

I Tanzania bor ni på fina lodger eller camper med familjerum och bekväma tält, med billigare priser för barn. 

I norra Tanzania finns det inte bara möjlighet för djur- och naturupplevelser utan även för kulturupplevelser. Här lever till exempel den traditionella folkgruppen massajer och många safariparker ligger i klassiskt massajland. 

Att se barnen växa i mötet med en kultur så väsensskild från vår, och få en inblick i det enkla liv de lever, är en upplevelse minst lika häftig som det mäktiga djurlivet runt omkring.

Men Tanzania är också en perfekt destination för dig som vill kombinera safari i världsklass med solsemester på paradisön Zanzibar. 

Bara en kort flygresa från savannens vidsträckta vildmark väntar nämligen pulverfina sandstränder kantade av exotiska palmer som vajar i vinden. Safaridjuren har ersatts med delfiner och havssköldpaddor i Indiska Oceanens färgstarka, artrika korallrev. 

Att glida ner en solstol på något av våra charmiga familjeboenden, med en uppfriskande paraplydrink i handen, samtidigt som barnen roar sig med sol, lek och bad, blir det en klockren avslutning på ett redan oförglömligt familjeäventyr. 


Från Masai Maras vildmark till Mombasas stränder


Safari med barn i Kenya 


Välkommen till den moderna safarins födelseland Kenya som bjuder på storslagen safari i östafrikansk vildmark. 

Tack vare sin långa safaritradition erbjuder Kenya extra smidiga transporter mellan flygplatser, hotell och safariboenden. Inrikesflyg går till de flesta safariparker och väl på plats bor ni i fina lodger och camper med god mat och alla tänkbara bekvämligheter. 

Här finns ofta både familjerum och familjetält att tillgå. Många boenden har även riktigt bra erbjudanden för barnfamiljer. Och i Kenyas vildmark bjuds ni på ett safariäventyr som barnen tidigare bara kunnat drömma om. Här lever alla medlemmar i The Big Five och Afrikas mest eftertraktade safaridjur. 

I Kenyas mest populära safaripark Masai Mara kan ni uppleva den mäktiga migrationen. Ni får också chansen att besöka traditionella massajbyar och möta människor ur en främmande kultur som vidgar barnens syn på världen. 

Samtidigt är Kenya den perfekta destinationen för dig som vill kombinera safari med sol och bad. Längs den soldränkta kusten kan barnen, förutom att bada i den varma Indiska Oceanen, snorkla i kristallklart vattnet, se valar och simma med delfiner. 

Kuststaden Mombasas omkringliggande sagolika stränder är den perfekta avslutningen på safariresan med barn.

Redo att börja planera din egen safariupplevelse?

Tack för din förfrågan!

Våra safariexperter återkommer snart med reseförslag som tar dig närmare ditt stora äventyr.

Fyll i dina uppgifter och beskriv gärna de önskemål som du har för er resa, så tar vi fram ett skräddarsytt programförslag för er.

Drömmer du om något särskilt? Vi har all den kunskap och erfarenhet som krävs för att skapa en helt exklusiv och skräddarsydd resa, exakt som du vill ha den. Hör av dig till mig direkt eller boka ett möte med en av våra safariexperter >

Josef Khaled, VD Safariresor
Josef Khaled,
VD Safariresor

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.